Ολυμπιακός: Μεντιλίμπαρ, Τζολάκης και Ελ Κααμπί οι τρεις «σωματοφύλακες» της πορείας του στην κορυφή της Ευρώπης

Ολυμπιακός: Μεντιλίμπαρ, Τζολάκης και Ελ Κααμπί οι τρεις «σωματοφύλακες» της πορείας του στην κορυφή της Ευρώπης

«Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά» έχει δηλώσει ο Ισπανός τεχνικός, όμως μάλλον... κάτι κρύβει - Ο Μαροκινός εκτελεστής είναι η προσωποποίηση του ονείρου όλων των παιδιών στον Πειραιά

tzolakis_mentilibar_kaabi_xr
Ένα ανεπανάληπτο όνειρο ζουν από χθες βράδυ οι φίλοι του Ολυμπιακού καθώς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του έγραψαν στη Νέα Φιλαδέλφεια τα πιο χρυσά γράμματα στην ιστορία του Συλλόγου και έφεραν στην Ελλάδα τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο. Μια στιγμή που θα μνημονεύεται στους αιώνες και συμπέφτει με την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής για την ομάδα του Πειραιά με τους εκατοντάδες τίτλους. Η διαδρομή των «ερυθρόλευκων» μέχρι την στιγμή που ο Κώστας Φορτούνης σήκωσε στον ουρανό της OPAP Arena το τρόπαιο του Conference League ήταν γεμάτη συγκινήσεις.

Αν κάποιος έλεγε στους φίλους του Ολυμπιακού πριν μερικούς μήνες ότι το βράδυ της 29ης Μαΐου θα πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και θα πανηγυρίζουν στους δρόμους του Πειραιά και της υπόλοιπης Ελλάδος την κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου, τότε μάλλον θα τον περνούσαν για τρελό. Όλη αυτή η πορεία ήταν αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς από την πλευρά των «ερυθρόλευκων» που στην αρχή του έτους βρίσκονταν στα... χαμένα. Η πορεία για την κορυφή της Ευρώπης είναι σίγουρα ομαδική υπόθεση όμως υπάρχουν κάποια πρόσωπα που ξεχώρισαν περισσότερα από άλλους και αποτέλεσαν τα βασικότερα γρανάζια στην χρυσή διαδρομή της ομάδας του Πειραιά.
 

Ο Μεντιλίμπαρ με το μαγικό ραβδί

Η ομάδα που έγραψε ιστορία χθες βράδυ φέρει την υπογραφή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε ένα συγκλονιστικά μεγάλο ποσοστό. Ο Ισπανός κατάφερε να γράψει τη δική του χρυσή ιστορία με τον Ολυμπιακό, η οποία θα μείνει για πάντα στη... Βίβλο των «ερυθρολεύκων», αλλά και τους ευρωπαϊκούς ποδοσφαίρου. Κατάφερε να γράψει μια ιστορία που σαν αυτή, μόνο ένας είχε καταφέρει να σημειώσει στο παρελθόν.

6238206


Ο έμπειρος τεχνικός του Ολυμπιακού έγινε μόλις ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου με «back to back» κατακτήσεις ευρωπαϊκών τίτλων, με δύο διαφορετικές ομάδες. Το έκανε πέρσι με τη Σεβίλλη, οδηγώντας τους Ανδαλουσιανούς στην κατάκτηση του Europa League. Το έκανε φέτος με τον Ολυμπιακό, οδηγώντας τους Πειραιώτες στην κατάκτηση του Conference League. Και στα 63 του χρόνια βλέπει την δουλειά τόσων ετών επιτέλους να επιστεγάζεται με μετάλλια και τίτλους.

Ο Βάσκος έγινε μόλις ο δεύτερος που σημειώνει αυτό το μυθικό επίτευγμα. Μόνο ο Ράφα Μπενίτεθ ήταν μέχρι χθες στη συγκεκριμένη λίστα. Ο Ισπανός είχε οδηγήσει το 2004 τη Βαλένθια στην κατάκτηση του τότε UEFA Cup, ενώ έναν χρόνο αργότερα ανέβασε στην κορυφή της Ευρώπης τη Λίβερπουλ κατακτώντας το Champions League σε εκείνον τον «θρυλικό» τελικό της Κωνσταντινούπολης απέναντι στη Μίλαν.


Η μορφή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κυριαρχεί στο πρωτοσέλιδο της «Marca». Ο Ισπανός προπονητής οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του Conference League έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του Europa League από τη Σεβίλλη.

Ως άλλος... Δίας ο Ισπανός προπονητής κάθεται στον θρόνο του στον Όλυμπο.

«Ιστορικός Μεντιλίμπαρ! Ο Βάσκος προπονητής γράφει ιστορία κατακτώντας το Conference League με τον Ολυμπιακό ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Europa League με τη Σεβίλλη.

Πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για ελληνική ομάδα την ιστορία! Και ο δεύτερος διαδοχικός τελικός που χάνει η Φιορεντίνα», αναφέρει σχετικά η Marca.

Στον Βαγγέλη Μαρινάκη είχε κάνει εντύπωση από το καλοκαίρι και τον τελικό του Σούπερ Καπ της Αθήνας ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Είχε κερδίσει το Europa League με την Σεβίλλη αλλά έχει απολυθεί από την ομάδα της Ανδαλουσίας.  Τον 63χρονο Βάσκο που ήταν κάποτε συμπαίκτης του Βαλβέρδε τον ήθελαν από τον Δεκέμβριο στον Ολυμπιακό αλλά τον πήραν τελικά τον Φεβρουάριο. Στις 11 Φεβρουαρίου 2024 η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την πρόσληψή του. 

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετράει 30 χρόνια στους πάγκους. Παρόλα αυτά ήταν σε μικρές ομάδες στην Ισπανία και στην Ευρώπη είχε παίξει κάποτε στο Ιντερτότο με την Μπιλμπάο και 8 με την Σεβίλη σε Europa League, Champions League και Σούπερ Καπ. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz2ms06bguch)


Για κάποιους μπορεί να είναι αντιεμπορικός αλλά για τους περισσότερους είναι ένας καλός και έμπειρος προπονητής. Ένας κανονικός προπονητής και όχι κομπογιανίτης. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν είχε προπονήσει ποτέ ομάδα εκτός Ισπανίας, δεν ξέρει αγγλικά, κυκλοφορεί συνήθως με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι και του αρέσει η ήσυχη ζωή. Θα κάνει πρεμιέρα στα πλει οφ του Conference League με την Φερεντσβάρος. 

Ο σεμνός και ταπεινός Μεντιλίμπαρ, ο δίκαιος Βάσκος, πήρε τα υλικά που του έδωσε ο Ολυμπιακός και από τα συντρίμμια έχτισε ένα γερό οικοδόμημα. Χθες βράδυ έγινε ο 2ος προπονητής μετά τον Ράφα Μπενίτεθ που θα κερδίσει back to back ευρωπαϊκό τίτλο με άλλη ομάδα και ο πρώτος που θα οδηγήσει στην κορυφή τον Ολυμπιακό. Ο Βάσκος είναι πιστός στο σύστημά του, παραδέχεται τα λάθη του, κρατάει χαμηλά την μπάλα με τους παίκτες του. Είναι στρατηγός στο γήπεδο αλλά πατέρας για τους ποδοσφαιριστές του. 

6238300
Κωνσταντής Τζολάκης: Ο φύλακας Άγγελος του Ολυμπιακού που «άλωσε την Πόλη»

Το όνομα του είναι Κωνσταντίνος Τζολάκης αλλά οι φίλοι του και όλοι στην Κρήτη τον φωνάζουν Κωνσταντή. Το βράδυ της 18ης Απριλίου τον έμαθαν όλοι στην Ελλάδα και πλέον είναι γνωστός και στην Ευρώπη. Εκείνο το βράδυ πήρε τον Ολυμπιακό από το... χεράκι και τον οδήγησε στα ημιτελικά του Conference League πιάνοντας το ένα πέναλτι πίσω από το άλλο απέναντι στην Φενέρμπαχτσε. Μόλις στα 21 του χρόνια έγινε «ήρωας» για τους Ολυμπιακούς και πλέον έιναι μέλος της Εθνικής ομάδας. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1me0amh8oih)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0nlco6n1weh)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0hi1bg82n89)

Εξάλλου πριν από αρκετό καιρό ο μεγάλος Νίκος Σαργκάνης είχε προβλέψει ότι ο νεαρός θα γίνει σύντομα ο πορτιέρο της Εθνικής Ελλάδας. Ο Κωνσταντής Τζολάκης κλείνει τα 22 τον Νοέμβριο αφού γεννήθηκε στα Χανιά στις 8/11/2002 και δείχνει να είναι ο τερματοφύλακας που θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα τα επόμενα δέκα και πλέον χρόνια! Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν αυτός που πήρε την απόφαση να τον καθιερώσει ως βασικό στην θέση του πολύ έμπειρου και ως τότε αμετακίνητου, Αλέξανδρου Πασχαλάκη. 

Ποιος είναι όμως ο Τζολάκης, ο νεαρός Κρητικός ύψους 1.93μ που οδήγησε τον Ολυμπιακό από το δικό του μετερίζι στην κορυφή της ευρωπαϊκής διοργάνωσης;

Από τον στίβο στο ποδόσφαιρο 

Πάντα του άρεσε το ποδόσφαιρο αλλά είχε αδυναμία στον στίβο. Μεγάλωσε στα Χανιά με μητέρα γυμνάστρια και προπονήτρια στίβου και πατέρα φυσιοθεραπευτή. Από μικρός αγαπούσε τον αθλητισμό και τα βιβλία. 

Ήθελε να διαπρέψει στα σπορ αλλά και να σπουδάσει. Ασχολήθηκε με τον στίβο και ειδικά με το άλμα εις ύψος και έκανε όνειρα. Συμμετείχε και σε πανελλήνιο πρωτάθλημα μικρών ηλικιών και ήταν μέλος του ιστορικού «Γ.Σ Ελευθέριος Βενιζέλος». 

tzolakis_8
tzolakis_2_2
tzolakis_4
tzolakis_7

Σε ηλικία 12 ετών θα πάει στον Πλατανιά Χανίων για να παίξει ποδόσφαιρο. Αγωνίστηκε σε όλες τις ομάδες της Ακαδημίας. Έγινε διεθνής στις μικρές Εθνικές ομάδες όσο ήταν ακόμη στον Πλατανιά και ήταν και αρχηγός της Κ-20 του κλαμπ των Χανίων. 

Εκεί τον είδε και ο Ολυμπιακός αφού έπαιξε κόντρα στους Πειραιώτες με την ομάδα Νέων του Πλατανιά. Το 2017 ως παίκτης ακόμη του Πλατανιά έλεγε για τα όνειρά του: «Θέλω να διακριθώ στην Εθνική και να μπορέσω να είμαι μέλος των ομάδων και τα επόμενα χρόνια. Ελπίζω να είμαι και στην Εθνική Ανδρών! Αυτός είναι ένας τεράστιος στόχος, βέβαια, για μένα. Και, θέλω να ανέβω όσο το δυνατόν ψηλότερα με κάποια ομάδα».

Το 2018 θα πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό. «Από τη στιγμή που θες να κυνηγήσεις το όνειρό σου είναι τι επιλογές θα κάνεις, δεν είναι θυσίες. Αφού έκανα την επιλογή να αφήσω τους δικούς μου, να αφήσω τους φίλους μου και τον τόπο μου και να ανέβω στην Αθήνα, πιστεύω ότι μπορώ να το στηρίξω» έλεγε τότε για την επιλογή του. 

Άφησε τα πάντα πίσω στην Κρήτη και έγινε οικότροφος στο προπονητήριο του Ολυμπιακού στο Ρέντη. Προηγουμένως τον είχε δοκιμάσει στο Βέλγιο η Γκενκ ενώ τον ήθελε η Μίλαν και τον γλυκοκοίταζε ο Παναθηναϊκός. 

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε αστραπιαία και τον έκλεισε. Ο Πλατανίας είχε υποβιβαστεί και ο πατέρας του ανέβηκε στον Πειραιά για να μιλήσει με τον Ολυμπιακό. Το deal έκλεισε στα 40.000 ευρώ. 

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης ανανέωσε με τον Ολυμπιακό! / Tzolakis has renewed with Olympiacos FC!


Ο Τζολάκης πήγαινε ακόμη σχολείο αλλά πήρε την μεγάλη απόφαση. «Τους έβλεπα στην τηλεόραση και έλεγα άντε να πάω μία φορά στο Καραϊσκάκη και να τους δω έστω από την κερκίδα. Ολα πέρασαν πάρα πολύ γρήγορα. Επεσε η ομάδα (ο Πλατανιάς), έπρεπε να δω εγώ τι θα κάνω, ήρθε η πρόταση από τον Ολυμπιακό και ανέβηκα στην Αθήνα» είπε μετά την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό ο 15χρονος τότε Κωνσταντής. 

Ξεκίνησε να παίζει στην Ακαδημία και διακρίθηκε αμέσως. Την σεζόν 2019-20 παίζει στην ομάδα Νέων και συμμετέχει και στο Youth League ενώ πήγε και προετοιμασία με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. 



Στο φιλικό με το Αμβούργο θα ξεκινήσει βασικός και θα πιάσει και πέναλτι! 

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο τελικός 

Σε ηλικία 17 ετών (Μάρτιος 2000) έκανε ντεμπούτο στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, καλύπτοντας το κενό του τραυματία Ζοσέ Σα και στη συνέχεια αγωνίστηκε για 12 λεπτά στα playoffs με αντίπαλο τον Άρη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς του δίνει φανέλα βασικού και στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες κερδίζουν 1-0 την Ένωση. Αυτό είναι το τελευταίο Κύπελλο που κατέκτησε ο Ολυμπιακός και το πήρε στο άδειο Πανθεσσαλικό. 

2020-09-12 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ=0-1 ΤΕΛ-ΚΥΠ


Ο Τζολάκης ήθελε να παίξει με κόσμο αλλά η ουσία είναι ότι συστήθηκε στον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου για τα καλά. 

Ο Νικοπολίδης και ο Φαν Ντερ Σαρ

Ο Κωνσταντής Τζολάκης όταν η Εθνική Ελλάδας κέρδιζε το Euro 2004 ήταν 1,5 ετών. Πάντα του άρεσε ο Αντώνης Νικοπολίδης και είχε την τύχη να τον έχει προπονητή στην Κ-20 του Ολυμπιακού. 

Ήταν το είδωλό του. Από το εξωτερικό του άρεσε ο Φαν Ντερ Σαρ, ο Νόιερ και ο Τερ Στέγκεν. Και οι τρεις είναι ψηλοί τερματοφύλακες, όπως ακριβώς είναι και ο 17χρονος του Ολυμπιακού, με 1,93 ύψος!

Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά 

Από μικρός του άρεσε να διαβάζει βιβλία. Όταν ήταν στο γυμνάσιο έλεγε ότι θα σπουδάσει κάτι σχετικό με το ποδόσφαιρο. Όταν πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό συνέχισε να πηγαίνει σχολείο στον Πειραιά και ήταν από τους καλύτερους μαθητές. 

Αριστεία και πρωταθλητισμός


Πλέον είναι τεταρτοετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Σπουδάζει στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Πριν από λίγα χρόνια μαζί με τον συμπαίκτη του και έτερο τερματοφύλακα της Ακαδημίας, Ηλία Καραργύρη, είχε τιμηθεί από την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις επιδόσεις του στα θρανία. 

Το παράδειγμα του Καραργύρη και του Τζολάκη


«Είναι θέμα επιλογής και προγράμματος. Αμα βάλεις τα δυνατά σου, με ένα σωστό πρόγραμμα, πιστεύω ότι μπορείς να καταφέρεις και τα δύο» θα πει ο Τζολάκης για τον συνδυασμό του ποδοσφαίρου με τις σπουδές. 

Η εμπιστοσύνη από τον Μεντιλίμπαρ 

Συνολικά στην καριέρα του ο Τζολάκης έχει 39 συμμετοχές στην 1η ομάδα του Ολυμπιακού. Τη σεζόν 2020-21 είχε μόλις 7 συμμετοχές και την επόμενη είχε 24 αλλά έπαιξε 16 ματς  με την ομάδα Κ-23 στη Super League 2. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ccivru77hf69)


Την επόμενη έχει 14. Στο Europa League θα παίξει δύο αγώνες ως βασικός. Με την Καραμπάκ και τη Ναντ. Παράλληλα αγωνίζεται στην Εθνική Ελλάδας Κ-21 και διαπρέπει. Την τρέχουσα περίοδο θα έρθει η καθιέρωση.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cnhg2o0xc3xl)
 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cq1j7m7l768p)


Ο Ολυμπιακός επιλέγει τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ως τον 3ο προπονητή του στη σεζόν και ο Βάσκος δείχνει να εμπιστεύεται τυφλά τον Τζολάκη ο οποίος και είναι εν αναμονή της υπογραφής νέου συμβολαίου, κάτι που ήδη έκανε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. 

Ο Χανιώτης δεν παίζει καθόλου στους ομίλους του Europa League με Μαρτίνεθ και Καρβαλιάλ. Ο Μεντιλίμπαρ του δίνει φανέλα βασικού και το παιδί με το Νο88 στην πλάτη πιάνει από τα μαλλιά την ευκαιρία. 
6238491

Επί Μεντιλίμπαρ παίζει βασικός στους αγώνες του Conference League με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (Σερβία) και στα δύο με την Φενέρ. Ο Ολυμπιακός κερδίζει και στα τρία. Το πρώτο με το επικό 6-1 στην παράταση, το δεύτερο με 3-2 στον Πειραιά και το τρίτο στα πέναλτι. Όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Μέχρι την κορυφή.

Αγιούμπ Ελ Κααμπί: Ένας... φονιάς που χρειάζεται άγαλμα

Μετά από τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, όλα τα παιδιά που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό θα θέλουν φανέλα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Όταν θα παίζουν στο σχολείο, στη πλατεία, σε κάποιο γήπεδο της γειτονιάς τους θα ονειρεύονται πως είναι ο Μαροκινός σέντερ φορ που δεν σταμάτησε να σκοράρει και να σοκάρει την Ευρώπη. Δεν υπήρξαν δίχτυα που να μην ταρακούνησε, δεν υπήρξε άμυνα που να μην τρομοκράτησε αυτός ο δεινός εκτελεστής που φορά τα ερυθρόλευκα.

Ο Αγιούμπ Ελ Καμπί ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά «γρανάζια» στην φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, αφού ο Μαροκινός επιθετικός αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος των «ερυθρολεύκων» σημειώνοντας 11 γκολ, σπάζοντας το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο και όντας ήδη δεύτερος ευρω-σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.
 

Στην πρώτη θέση είναι ο συμπατριώτης του, Γιουσέφ Ελ Αραμπί με 20 γκολ σε 57 παιχνίδια, ακολουθεί ο Ελ Κααμπί με το εξωφρενικό 16 γκολ σε 19 παιχνίδια και πίσω από τους δύο Μαροκινούς είναι ο Κώστας Μήτρογλου με 15 γκολ σε 44 παιχνίδια. 

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών δεν θα μπορούσε να μην «μιλήσει» και στην μεγάλη βραδιά του κλαμπ, αφού ήταν εκείνος που σημείωσε το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού στον χθεσινό τελικό του Conference League με την Φιορεντίνα με υπέροχη κεφαλιά, βάζοντας έτσι το... κερασάκι στην εκπληκτική φετινή του παρουσία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1mi4hmh77m1)

Ήταν τα παιχνίδια με την Άστον Βίλα στα οποία ο Ελ Κααμπί έδειξε σε όλη την Ευρώπη ότι ο Ολυμπιακός δεν κάθεται... ήσυχα. Χατ - τρικ μέσα στην Αγγλία και άλλα δύο στον Πειραιά ήταν τα τέρματα που έστειλαν τον Θρύλο στον τελικό της OPAP Arena. Μετά από αυτές τις εμφανίσεις δεν θα μπορούσε να μην είναι εκείνος που θα καρφώσει το γκολ που έστειλε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης. Στα social media πολλοί είναι εκείνοι που γράφουν ότι ο Μαροκινός αξίζει... άγαλμα στο Φάληρο. Ακόμα και αυτό να μην γίνει όμως, ο ίδιος θα μνημονεύεται για πάντα ως ο θεληματικός σκόρερ που οδήγησε την ομάδα στον παρθενικό της ευρωπαϊκό τίτλο. 

6238124


Ο Ελ Κάαμπι ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του παίζοντας στην πρώτη ομάδα της Ράσινγκ Καζαμπλάνκα. Εκανε τα πρώτα του βήματα ως αριστερό μπακ λόγω της ταχύτητας και της αντοχής του, αργότερα εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα και άλλαξε θέση από μπακ στο κέντρο και στη συνέχεια τοποθετήθηκε τελικά στη θέση της επίθεσης, αφού ένας προπονητής αντιλήφθηκε τη μεγάλη του ικανότητα στα τελιώματα. Του πιστώθηκε η άνοδος της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία.


Eντάχθηκε στην ΡΣ Μπερκάν με μεταγραφή από τη Ράσινγκ Καζαμπλάνκα το καλοκαίρι του 2017. Ήταν ο πρώτος σκόρερ στη 2η Κατηγορία του Μαρόκο κατά τη διάρκεια της σεζόν 2016–17, με 25 γκολ, ενώ κέρδισε το Κύπελλο Μαρόκου 2018, αφού η ομάδα νίκησε την Γουιντάντ Φεζ στους τελικούς, στη διαδικασία των πέναλτι.



Το 2018 ο επιθετικός του Ολυμπιακού άνοιξε τα φτερά του φεύγοντας από την πατρίδα του για να πάει στην αναπτυσσόμενη τότε Κίνα και την Χεμπέι Τσάινα Φόρτσουν έναντι 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Με τις προσπάθειές του, ο Μαροκινός παίκτης κέρδισε τις καρδιές των οπαδών της Χεμπέι και καθιερώθηκε ως ανερχόμενο αστέρι δίπλα στους συμπαίκτες του, τους Αργεντινούς Εσεκιέλ Λαβέτσι και Χαβιέρ Μαστσεράνο.



Το 2021, ο Ελ Κάαμπι έκανε το πρώτο του άνοιγμα για την Ευρώπη καθώς υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Χαταϊσπόρ στην Τουρκία. Στις 23 Αυγούστου 2021, ο Ελ Κάαμπι έκανε το ντεμπούτο του για την ομάδα, όπου μπήκε ως αλλαγή στο 76ο λεπτό εναντίον της Γαλατασαράι, σε μια ήττα με 2–1. Στις 28 Αυγούστου σημείωσε το πρώτο του γκολ για την ομάδα, στη νίκη με 5–0 εναντίον της Αλάνιασπορ. Τον Φεβρουάριο σημείωσε το πρώτο του χατ τρικ για την ομάδα, σε μια νίκη με 5–2 εναντίον της Γενί Μαλάτιασπορ. Λόγω του σεισμού της Τουρκίας πέρυσι, ο σύλλογος αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα μετά την κατάρρευση των κτιρίων του συλλόγου στην Αντάλια. Αυτό ανάγκασε τον Ελ Κάαμπι να ψάξει για άλλο σύλλογο ώστε να συνεχίσει την καριέρα του.

Επόμενος σταθμός του ήταν η Αλ Σαντ ΣΚ από το Κατάρ και δεν άργησε να βρει δίχτυα ούτε και εκεί καθώς σκόραρε στη δεύτερη εμφάνισή του για τον σύλλογο. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό και η ιστορία είναι... γνωστή.


Ο Ελ Κάαμπι έκανε το ντεμπούτο του για την Εθνική Μαρόκου ανδρών στις 13 Ιανουαρίου 2018, σε αγώνα της φάσης των ομίλων του Πρωταθλήματος Εθνών Αφρικής 2018 εναντίον της Μαυριτανίας, σημειώνοντας δύο γκολ. Ονομάστηκε Παίκτης του Αγώνα στις 31 Ιανουαρίου, μετά τον αγώνα του Μαρόκου με τη Λιβύη κατά τη διάρκεια του ημιτελικού αγώνα του Πρωταθλήματος Εθνών Αφρικής. Το Μαρόκο κέρδισε το παιχνίδι με 3-1.



Στις 4 Φεβρουαρίου 2018, στον τελικό, το Μαρόκο νίκησε τη Νιγηρία με 4-0, με τον Ελ Κάαμπι να σημειώνει ένα γκολ στο 73ο λεπτό του αγώνα. Η Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CAF) επέλεξε τον Ελ Κάαμπι ως τον Κορυφαίο Παίκτη (MVP) της Διοργάνωσης λόγω της παγκόσμιας κλάσης απόδοσης και του καθαρού ταλέντου που επέδειξε σε όλο το τουρνουά, σκοράροντας 9 γκολ σε 5 αγώνες, καθιστώντας τον παράλληλα και πρώτο σκόρερ σε ολόκληρο την ιστορία της διοργάνωσης.

Τον Μάιο του 2018, ονομάστηκε στην 23μελή ομάδα του Μαρόκου για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία, όπου έπαιξε στους 2 αγώνες από τους 3 με Ιράν και Πορτογαλία. Έπειτα αγωνίστηκε με το Μαρόκο στο Πρωτάθλημα Εθνών Αφρικής του 2020, σημειώνοντας συνολικά 3 γκολ, που βοήθησαν τη χώρα του να κατακτήσει τον τίτλο και να γίνει η πρώτη και μοναδική χώρα που κέρδισε το Πρωτάθλημα συνεχόμενη φορά. Το πιο πολύτιμο γκολ του ήταν αυτό που πέτυχε στον τελικό ενάντια στο Μάλι στο 79ο λεπτό, που τους εξασφάλισε τη νίκη.



Ειδήσεις σήμερα:

Στυγνή εκτέλεση υποψηφίου δημάρχου στο Μεξικό on camera - Έχουν δολοφονηθεί 24 κατά την προεκλογική εκστρατεία

Σάλος με τις τοξικές και καρκινογόνες ουσίες που βρέθηκαν σε ρούχα της Shein - Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την υγεία

Ο ευρωπαϊκός τύπος υποκλίνεται στον Ολυμπιακό: Ανέβηκε στον Όλυμπο με Κααμπί και... Μεντιλόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης