Πέθανε ο Θόδωρος Καρατζάς, ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ

Πέθανε ο Θόδωρος Καρατζάς, ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ

Ο Καρατζάς συνέδεσε το όνομά του με το επαγγελματικό μπάσκετ, καθώς υπό την προεδρία του το άθλημα γνώρισε τεράστια άνθηση

karatzas_esake
Πένθος στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο Θόδωρος Καρατζάς, ο οποίος σημάδεψε το μπάσκετ στη χώρα μας τα χρονιά της ακμής του, καθώς υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚ (που το 1997 μετονομάστηκε σε ΕΣΑΚΕ και αργότερα Basket League).

Ο Καρατζάς, που εδώ και αρκετό καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, συνέδεσε το όνομά του με το επαγγελματικό μπάσκετ, καθώς υπό την προεδρία του το άθλημα γνώρισε τεράστια άνθηση. Διετέλεσε Πρόεδρος του ΕΣΑΚ από το 1992 έως το 2001, όταν και αποχώρησε, αλλά έμεινε κοντά στο μπάσκετ.

Επέστρεψε στον Χολαργό και λίγο αργότερα στον Κολοσσό, όπου και έγινε Πρόεδρος των Ροδιτών.

Σε μία παλαιότερη συνέντευξή του, ο Καρατζάς είχε τονίσει πως «όταν ανέλαβε η ΕΣΑΚ το Πρωτάθλημα, η Α1 κόστιζε 60 εκατομμύρια δραχμές και μετά από μερικά χρόνια έφτασε τα 11 δισ. δραχμές (περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ). Τα ίδια τα σωματεία διαπραγματεύτηκαν πολύ καλά το Πρωτάθλημα τους και φτάσαμε στο σημείο να παίρνουμε τα περισσότερα χρήματα από όλες τις ευρωπαϊκές λίγκες».


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Έρχεται τετραήμερο ζέστης - Κάθε μέρα και πιο υψηλή η θερμοκρασία, στους 36 την Δευτέρα

Βασίλης Καρράς: Δημοσιεύθηκε η διαθήκη του – Ποιοι είναι οι δύο άνθρωποι που κληρονομούν την περιουσία των 10 εκατ. ευρώ

Ο «βιαστής με την κακή αναπνοή» συνελήφθη μετά από 16 χρόνια στην Καλιφόρνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης