Roland Garros: Στα προημιτελικά μετά από μάχη 4,5 ωρών με τον Σερούντολο ο Τζόκοβιτς - Βίντεο

Roland Garros: Στα προημιτελικά μετά από μάχη 4,5 ωρών με τον Σερούντολο ο Τζόκοβιτς - Βίντεο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα παίξει με τον Τέιλορ Φριτζ ή τον Κάσπερ Ρουντ για μια θέση στους «4»

28808229
Λιγότερο από 2 μέρες μετά την... ολονυχτία με τον Μουζέτι, o Τζόκοβιτς πέτυχε μια ακόμα επική ανατροπή επί του Σερούντολο o και παραμένει στην υπεράσπιση του τίτλου και στο Νο.1 του κόσμου! Παράλληλα, έγινε ο 1ος παίκτης στην ιστορία που φτάνει τις 370 νίκες και τους 59 προημιτελικούς σε Grand Slams διοργανώσεις!

Απλά αδιανόητα αυτά που (συνεχίζει να) κάνει στα 37 του χρόνια ο Νόβακ Τζόκοβιτς! Ο Σέρβος θρύλος αυτή τη φορά ανέτρεψε το 6-1, 5-7, 3-6, 2-4, κέρδισε τον Φραν Σερούντολο με 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros!


Κλείσιμο

Όλα αυτά ενώ είχε στην πλάτη του τη μάχη 4,5 ωρών με τον Μουζέτι που τον άφησε προχθές άυπνο όλο το βράδυ, μπήκε στο παιχνίδι με δεμένο το γόνατό του και από τις αρχές του 2ου σετ φάνηκε να τον ταλαιπωρεί αυτό το πρόβλημα, περιορίζοντάς τον στις κινήσεις.

Τίποτα απ' αυτά, ούτε και ο πολύ ποιοτικός Cerundolo, δεν σταμάτησαν τον Νόλε, που έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία του ανδρικού τένις που φτάνει τις 370 νίκες σε Grand Slam, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Φέντερερ (369), που ήταν "κολλημένο" για χρόνια.

Ταυτοχρόνως ξεπέρασε και το ρεκόρ των περισσότερων προημιτελικών σε Slams στην ιστορία, αφού προκρίθηκε στους "8" ενός major για 59η φορά στην καριέρα του, ξεπερνώντας και εκεί τον Roger.

Από νωρίς στο ματς φάνηκε να μην πατάει καλά ο Τζόκοβιτς, παρότι στο 1ο σετ ξεκίνησε πολύ δυνατά και χάρη στα διαδοχικά break που έκανε το κέρδισε γρήγορα με 6-1.

Ο Σερούντολο όμως, αφού έκανε αρκετά λάθη στο κομμάτι της τακτικής μέχρι τότε, κατάφερε να βρει λύσεις από εκεί και πέρα, κάνοντας τον Τζόκοβιτς να τρέχει σε κάθε πόντο και αποδυναμώνοντάς τον όσο προχωρούσε το παιχνίδι.

Από το ξεκίνημα του 2ου σετ χώλαινε ο Τζόκοβιτς, που σε κάθε service game του σχεδόν ερχόταν αντιμέτωπος με break points, τα έσβησε όμως και κατάφερε να φτάει στο 5-5. Τελικά, ο Αργεντινός αξιοποίησε το 11ο break point του για να φτάσει στο break στο κομβικό 12ο game και να κερδίσει το 2ο σετ με 7-5!

Μετά απ' αυτό "έσπασε" αμέσως τον Σέρβο στο 3ο σετ ο Φραν, για να προηγηθεί με 3-0 και να διατηρηθεί μπροστά μέχρι το τέλος. Δεν είχε αντιμετωπίσει ούτε ένα break point σ' αυτά τα 2 σετ ο Αργεντινός, ο οποίος "έσπασε" και στο 4ο σετ πρώτος τον Novak, για να προηγηθεί με 4-2!

Πιθανότατα, οποιοσδήποτε άλλος και να βρισκόταν στην αντίπαλη μεριά, ο Σερούντολο θα είχε κλείσει αυτό το ματς. Όταν όμως έχεις απέναντί σου τον κάτοχο 24 Grand Slams τίτλων, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Είναι αλήθεια πως ο Αργεντινός συνέβαλε με τον τρόπο του στην ανατροπή, αφού άρχισε να νιώθει όλο και πιο έντονα την πίεση και δεν του έβγαιναν καλά σερβίς. Ο Nole δεν θα το συγχωρούσε αυτό και θα έκανε το break στο 8ο game για το 4-4, ένα break που τον ανέβασε πολύ ψυχολογικά και του έδωσε μεγάλη δύναμη.


Από εκεί και πέρα το momentum άλλαξε και ο Σερούντολο ήταν εκείνος που προσπαθούσε περισσότερο να μείνει στο σετ και κατ' επέκταση στο ματς. Ο Τζόκοβιτς, αφού δυσκολεύτηκε πάντως στο σερβίς του και έσβησε νέο break point στο 5-5, έκανε νέο break για το 7-5 και ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή στο 4ο σετ, για να αλλάξει ξανά την κατάσταση και να γίνει εκ νέου το φαβορί της αναμέτρησης.

Στο 5ο σετ - πιθανώς και υπό την επήρεια παυσιπόνων - ο τραυματισμός έμοιαζε μακρινό παρελθόν και ο Τζόκοβιτς ήταν σε θέση να ολοκληρώσει ακόμα ένα έπος. Ο Σερούντολο τον έκανε να δουλέψει, επιστρέφοντας από το 2-0 για να ισοφαρίσει σε 2-2, όμως ο πολύπειρος Σέρβος φρόντισε να μην επιτρέψει άλλο break point στον αντίπαλό του και τελικά έκανε το καθοριστικό break στο 8ο game (5-3), για να ολοκληρώσει στο επόμενο το ματς, έπειτα από 4 ώρες και 39 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.


Πηγή: www.tennisnews.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Καλαμάτα: Ζητούσαμε χρόνια βοήθεια, δεν ασχολήθηκε κανείς, λέει η μάνα της 29χρονης που ζει σε ξύλινο κλουβί

Άνω Λιόσια: Ελεύθερος ο 59χρονος που έκαψε τη σορό του πατέρα του - Στις 12 Ιουνίου η δίκη

Χαλκίδα: Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας της 63χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης