Κονσεϊσάο: «Ανακοινώνω την λύση του συμβολαίου μου με την Πόρτο, σύντομα θα πω την αλήθεια»

Κονσεϊσάο: «Ανακοινώνω την λύση του συμβολαίου μου με την Πόρτο, σύντομα θα πω την αλήθεια»

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο επισημοποίησε την λύση του συμβολαίου του με την Πόρτο αφήνοντας αιχμές για τους λόγους που έφτασε στην απόφαση αυτή

conceicao
Μπορεί το συμβόλαιο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο με την Πόρτο να ολοκληρωνόταν κανονικά το καλοκαίρι του 2028, ωστόσο εκείνος έκανε γνωστό σήμερα μέσω δήλωσής του πως έλυσε το συμβόλαιό του με το πορτογαλικό κλαμπ και τόνισε μάλιστα πως σύντομα θα μιλήσει και θα πει την αλήθεια για όλα όσα συνέβησαν.

Πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν μάλιστα τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ να έχει ήδη βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, που θα είναι η Μαρσέιγ. Στην επταετία που έμεινε στην Πόρτο κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (2018 2020, 2022), τέσσερα Κύπελλα Πορτογαλίας (2020, 2022, 2023 2024), ένα Λιγκ Καπ (2023) και τρία Σούπερ Καπ (2019, 2021, 2023).

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σήμερα ανακοίνωσα τη λύση του συμβολαίου που υπέγραψα με την Πόρτο στις 25 Απριλίου του τρέχοντος έτους, υπό τους όρους που ανακοινώθηκαν πάντα. Μια περίοδος 7 ετών και 11 τίτλων, μεγάλων αθλητικών επιτευγμάτων.

Τα πρόσφατα γεγονότα, δηλαδή η παραβίαση της εμπιστοσύνης σε ένα μέλος της τεχνικής μου ομάδας, η παρέμβαση στην ακεραιότητα και τη συνοχή της εν αγνοία μου, με αφήνουν εξουθενωμένο και απογοητευμένο. Πάντα με καθοδηγούσε η αμεσότητα και η πίστη.

Σύντομα θα δημοσιοποιήσω και θα πω την αλήθεια των γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων σημείων:

- Η ανανέωση της 25ης Απριλίου, στην οποία επεσήμανα τη συμπερίληψη της ρήτρας που επιτρέπει να αποχωρήσω από την Πόρτο, χωρίς κανένα κόστος για τον σύλλογο. Αυτή ήταν η δέσμευση που ανέλαβα με τον Πρόεδρο Χόρχε Νούνο Πίντο ντα Κόστα, αλλά πάνω από όλα με τα μέλη της Πόρτο.

- Η ανανέωση με την υπόλοιπη τεχνική ομάδα, η οποία έχει ήδη σχολιαστεί από αυτούς και η οποία ακολούθησε τους κοινούς χρόνους αυτών των διαδικασιών.

- Η καθυστέρηση αυτής της διαδικασίας, η οποία προσέκρουσε σε μια απροθυμία να εφαρμοστεί, η οποία για χρόνια κράτησε τον σύλλογο στην ηγεμονία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, έναν λόγο ακεραιότητας και διαφάνειας που νομιμοποιήθηκε από τα μέλη.

Ήταν πάντα η πίστη σε αυτόν τον σύλλογο που με κράτησε εδώ. Λόγω αυτής της ίδιας πίστης προς τους ανθρώπους που είναι μαζί μου εδώ για περισσότερα από 30 χρόνια και προς τα μέλη της Πόρτο, κάνω αυτό το βήμα σήμερα.

Δεν θα είναι παραβίαση αξιών και προδοσία από άλλους που θα με κάνουν να αμφισβητώ τις δικές μου αξίες και τον λόγο μου. Όπως είχα υποσχεθεί, φεύγω από την Πόρτο με την ίδια αξιοπρέπεια με την οποία μπήκα. Δεν ήταν για τα χρήματα για τα οποία ήρθα εδώ και δεν είναι χρήματα με τα οποία θέλω να φύγω.

Φεύγω με την αίσθηση του καθήκοντος εκπληρωμένη. Είναι 17 τίτλοι που αφήνω ως συνεισφορά, από το εθνικό πρωτάθλημα νεανίδων το 1991/92, μέχρι το τελευταίο Κύπελλο Πορτογαλίας.

Ευχαριστώ κάθε έναν από τους φιλάθλους μας για την υποστήριξη που ένιωσα από τότε που ήμουν 16 χρονών, όταν ο πατέρας μου με άφησε στην πόρτα του Estadio das Antas.

Ευχαριστώ επίσης την τεχνική μου ομάδα, όλο το προσωπικό υποστήριξης στο Olival και το Dragao. Σε όλους τους παίκτες που μας επέτρεψαν να πανηγυρίσουμε τόσους πολλούς τίτλους σε αυτά τα επτά χρόνια.

Και πάνω από όλα στην οικογένειά μου, που με βοήθησε να σηκώσω το βάρος του προπονητή της Πόρτο τα τελευταία 7 χρόνια.

Για πάντα, ένας από εσάς.

Σέρτζιο Κονσεϊσάο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης