Παπανικολάου: Το πλεονέκτημα έδρας είναι σοβαρό μόνο αν τα παιχνίδια φτάσουν στον πέμπτο τελικό

O αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου συνεχάρη τους πράσινους για την κατάκτηση της Euroleague και έκανε λόγο για τεράστιο κίνητρο που έχει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του προκειμένου να κατακτήσουν τον τίτλο

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της φάσης των τελικών του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League έχει αρχίσει. Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (5/6, 21:15), στο πλαίσιο του Game 1.

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει αυτών των κρίσιμων αναμετρήσεων, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» Κώστας Παπανικολάου δήλωσε:
«Να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Euroleague. Να ευχηθώ να έχουμε 3-5 όμορφους αγώνες μέσα στα πλαίσια που αρμόζει στον αθλητισμό και το μπάσκετ και να συμφωνήσω ότι στο κλίμα των τελευταίων ημερών, της χαράς και της γιορτής που ισχύει και στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό, να απολαύσουμε τους τελικούς.

Έχω πει και πιο παλιά ότι πλέον έτσι όπως έχει γίνει το μπάσκετ και το επίπεδο που έχει φτάσει, νομίζω ότι το πλεονέκτημα έδρας είναι πλεονέκτημα σοβαρό αν και εφόσον τα παιχνίδια φτάσουν στον πέμπτο τελικό. Έχουμε δει και τα τελευταία χρόνια και στο πρωτάθλημα μας ότι σπάνε οι έδρες, γίνονται εκτός έδρας νίκες. Οπότε θεωρώ ότι το πλεονέκτημα έδρας είναι πάρα πολύ σημαντικό για αυτόν που θα έχει στο πέμπτο παιχνίδι τους φιλάθλους του στο πλευρό του. Σίγουρα ο κόσμος είναι μεγάλη ώθηση για όποιον παίζει εντός έδρας αλλά το επίπεδο πλέον είναι πάρα πολύ υψηλό και νομίζω ότι έχουν αποδείξει και οι δύο ομάδες ότι μπορούν να νικήσουν τον αντίπαλό τους στην έδρα του.

Έχουμε έναν κορμό τα τελευταία χρόνια που για εμένα δεν ξεχωρίζει από Έλληνες. Σίγουρα το να έχεις έναν ελληνικό κορμό και να ξέρει την ελληνική πραγματικότητα μπορεί να βοηθήσει στα αποδυτήρια αλλά αυτό από μόνο του δεν μπορεί να δώσει νίκες. Εμείς έχουμε έναν κορμό από παιδιά που είναι αρκετά χρόνια στην ομάδα που ξέρουν την πραγματικότητα, που ξέρουν τι σημαίνει για όλους στον οργανισμό και για τον κόσμο η κατάκτηση και δεν νομίζω ότι κάνει διαφορά αν είναι Έλληνες ή ξένοι αλλά νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν που βρίσκονται, τι σημαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνουμε.

Σίγουρα περνάς έντονα συναισθήματα, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί το άδειασμα αλλά δεν μιλάμε για ένα απλό παιχνίδι. Μιλάμε για το πρωτάθλημα και μία χρονιά όταν τελειώνει με νίκη είναι πάντα πιο όμορφη οπότε θέλουμε να πάρουμε την τελευταία νίκη και να πάρουμε το τρόπαιο.

Το τελευταίο χαμόγελο είναι του τελευταίου νικητή. Αυτό από μόνο του, το κίνητρο να κατακτήσουμε έναν τίτλο που είναι τεράστιος. Το θέλουμε πάρα πολύ να τελειώσουμε με ένα χαμόγελο. Όσων αφορά ότι δεν αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό στο Final Four, είτε γινόταν είτε όχι πάλι ο τίτλος είναι τίτλος και θες να πας να τον διεκδικήσεις και μέσα στις τέσσερις γραμμές παλεύεις για αυτόν.

Στο δικό μου το μυαλό είναι πιο απλά τα πράγματα. Είτε είσαι παίκτης είτε είσαι δημοσιογράφος είτε κάνεις οποιαδήποτε δουλειά και δουλεύεις εκεί έξω, έστω για το μεροκάματο, αν σέβεσαι τον εαυτό σου πάνω από όλα πρέπει να τιμάς αυτό που σου δίνεται και δεν υπάρχει πιο σημαντικό από το να είσαι επαγγελματίας σε αυτό που κάνεις. Ειδικά στη δικιά μας περίπτωση σου προσφέρει αγαθά που μπορείς να συντηρείς τα παιδιά σου, τους οικείους σου και όλους τους αγαπημένους σου. Από αυτό και μόνο για εμένα δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αν θες να σέβεσαι τον εαυτό σου πάνω από όλα, όταν θέλεις να λέγεσαι επαγγελματίας, λέγεσαι επαγγελματίας είτε παίζεις στον τελικό της Ευρωλίγκας είτε στους τελικούς της Basket League είτε παίζεις με οποιαδήποτε ομάδα που μπορεί να θεωρείς πιο χαμηλά από εσένα».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

FTI: Φόβοι για «τσουνάμι» στον ελληνικό τουρισμό από την πτώχευση - Οι οδηγίες του γερμανικού tour operator στα ξενοδοχεία

Αμφίπολη: Νέα μοναδικά αριστουργήματα - Οι πανέμορφες γυναίκες από την ανασκαφή

Γιάννης Παπαμιχαήλ: Παντρεύτηκε στον Πειραιά - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr