Το NBA ετοιμάζεται να γράψει ιστορία με τηλεοπτικό συμβόλαιο 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Οι διαπραγματεύσεις της Λίγκας με τηλεοπτικούς παρόχους είναι στην τελική τους ευθεία και όλα δείχνουν ότι θα προκύψει ένα ιστορικό ρεκόρ με την πώληση των δικαιωμάτων για τα επόμενα 11 χρόνια

Όπως σε κάθε μεγάλο αθλητικό γεγονός, έτσι και με το NBA το χρονικό διάστημα που αφορά τα τηλεοπτικά συμβόλαια είναι από τα πιο κρίσιμα. Για όλους τους εμπλεκομένους... Τη Λίγκα, τις ομάδες, τους παίκτες, τους θεατές.

Με την αμερικανική λίγκα του μπάσκετ να είναι μία απο τις κορυφαίες παγκοσμίως, λογικό είναι να έχει και ανάλογα τηλεοπτικά συμβόλαια, ωστόσο αυτό που ετοιμάζεται να ανακοινωθεί ξεπερνά κάθε προηγούμενο και βάζει τον πήχη πολύ ψηλά.

Οι τελευταίες πληροφορίες απο την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναφέρουν ότι από την επόμενη σεζόν οι αγώνες θα μεταδίδονται από τρεις παρόχους (έναντι δύο που ίσχυε μέχρι τώρα) και το συνολικό ποσό που θα βάλει η Λίγκα στα ταμεία της για τα επόμενα 11 χρόνια!!!

Ειδικοί αναλυτές αναφέρουν ότι εφόσον επιβεβαιωθούν αυτά τα νούμερα θα έχουμε μία αύξηση 250% από την ισχύουσα τηλεοπτική σύμβαση!

Οι τέσσερις εταιρίες που κονταροχτυπιούνται είναι οι Amazon, Disney, Comcast και η Warner Bros. Discovery με τις δύο πρώτες να έχουν «κλειδώσει» τις συμφωνίες τους (έναντι 2,6 και 1,8 δισ. αντίστοιχα, ενώ η Comcast (που έχει το ESPN) προσφέρει 2.5 δισ. και είναι έτοιμη να κλέψει το πακέτο της Warner (TNT).

Βέβαια η τελευταία έχει το δικαίωμα να ματσάρει την επιλογή, αλλά ότι κι αν συμβεί το σίγουρο είναι ότι το NBA θα υπογράψει το μεγαλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο στην ιστορία του, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και τώρα τα αθλητικά γεγονότα εξακολουθούν να αποτελούν πόλο έλξης για τον κόσμο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Προσωπικός Αριθμός έρχεται τέλος καλοκαιριού - Πώς θα τον επιλέγουμε μόνοι μας

Επιστολική ψήφος - Ευρωεκλογές: Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο διαλογής στο Περιστέρι

ΕΛΑΣ: Το βίντεο από την επιχείρηση εκκένωσης των κατειλημμένων κτηρίων σε Εξάρχεια και Κυψέλη - Βρήκαν κοντάρια και κράνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr