Μπαρτζώκας: «Αυτό είναι το μπάσκετ που πρεσβεύουμε»

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν εκτός έδρας με 89-84 του Παναθηναϊκού και έκαναν το 1-0 στην σειρά των τελικών του πρωταθλήματος

O Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά το μπρέικ στο ΟΑΚΑ επικρατώντας με 84-89 του Παναθηναϊκού και ο προπονητής των ερυθρόλευκων Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε ότι το ζητούμενο για τους Πειραιώτες είναι να ξεχάσουν άμεσα τι έγινε στο Game 1.

«Κάναμε το 1-0 στη σειρά, η οποία όπως καταλαβαίνετε και το ξέρουν όλοι, είναι best-of-five. Επομένως, πρέπει άμεσα να ξεχάσουμε τι έγινε σήμερα και να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι στο γήπεδό μας. Νομίζω ότι είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού μέσα από την άμυνά μας, μέσω της καλής επίθεσης, είχαμε καλή ισορροπία στο να εκτελέσουμε και από μέσα και απ' έξω. Να επιτεθούμε με drive στο closeout από την αδύνατη πλευρά. Και να δώσουμε πάσες. Γιατί όταν πασάρουμε, είμαστε πραγματικά καλή ομάδα. Κερδίσαμε μια πολύ δύσκολη ομάδα, ιδιαίτερα εδώ στην έδρα της. Τα παιδιά έκαναν σοβαρή προσπάθεια σήμερα, παίξαμε για ακόμα μια φορά ένα συμπαγές μπάσκετ και στις δυο πλευρές του γηπέδου με αποτέλεσμα να κάνουμε το 1-0».



Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, χωρίς να είναι σε αυτούς οι Κάνααν και Πίτερς που είναι καλοί σουτέρ, είπε: «Τα τελευταία τρία χρόνια αυτό συμβαίνει, συχνά παίξαμε με μεγάλες απουσίες ή με παίκτες που ήταν ντεφορμέ και είχαμε αυξομοιώσεις στη ψυχολογία μας λόγω των τραυματισμών. Παρ' όλα αυτά, πάντα βασιζόμασταν στο ομαδικό μας παιχνίδι, πάντα υπάρχουν παίκτες που έχουν ποιότητα και ψηλό ταβάνι. Αυτό το μπάσκετ πρεσβεύουμε, οι παίκτες είναι σημαντικοί, οι παίκτες κερδίζουν τα παιχνίδια αλλά τα κερδίζουν όταν παίζουν μαζί και είναι συμπαγείς σε άμυνα και επίθεση».

Και κατέληξε λέγοντας όσον αφορά το κίνητρο που είχε ο Ολυμπιακός έχοντας απέναντί του τον πρωταθλητή Ευρώπης: «Είναι δύσκολο να σκεφτώ και να απαντήσω για το πώς ο καθένας αναλύει εσωτερικά την κατάσταση. Μπορείς να το πεις αυτό ότι έχουμε κίνητρο να παίξουμε εναντίον μιας ομάδας που πήρε το πρωτάθλημα Ευρώπης, ήταν καλύτερη στο Φάιναλ Φορ. Όμως από την άλλη, ο Παναθηναϊκός παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση, είχε την έδρα και το κίνητρο είναι πάντα υψηλό όταν διεκδικείς έναν τίτλο. Δεν χρειάζεται να πιέσεις τους παίκτες, ξέρουν καλά τη σημασία, ξέρουν τον αντίπαλο, είναι alert αφού το επίπεδο του αντιπάλου είναι υψηλό».


Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Άρχισε η μάχη της ξαπλώστρας: Ξήλωσαν ομπρέλες ακόμα και μέσα από τη θάλασσα σε παραλία της Ρόδου

Πούτιν: Με αλεξίσφαιρο στις δημόσιες εκδηλώσεις - Ενισχύεται η προσωπική του ασφάλεια

Πομπηία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σπάνιο μπλε δωμάτιο με τοιχογραφίες γυναικείων μορφών - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr