Σπουδαίο τεστ για την Εθνική ποδοσφαίρου κόντρα στην οικοδέσποινα του Euro 2024 Γερμανία

Στο Borussia Park του Μένχενγκλαντμπαχ η Εθνική ποδοσφαίρου παρά την απογοήτευση από τον αποκλεισμό της από το Euro θέλει να δείξει το καλό της πρόσωπο κόντρα στη Γερμανία που ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του Euro 2024

Απούσης της εθνικής Ελλάδας και εν μέσω της προεκλογικής περιόδου (για τις Ευρωεκλογές) με τα διάφορα ευτράπελα, το φίλαθλο κοινό μάλλον λησμόνησε ότι φέτος διεξάγεται στη Γερμανία το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου).

Και στο πλαίσιο της προετοιμασίας των γηπεδούχων για τη μεγάλη γιορτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου διεξάγεται απόψε (Παρασκευή 7/6, 21:45) στο Borussia Park του Μένχενγκλαντμπαχ η φιλική αναμέτρηση με την ελληνική ομάδα.

Για τους ποδοσφαιριστές του υπηρεσιακού προπονητή Νίκου Παπαδόπουλου οι δυο αυτοί αγώνες κόντρα στη Γερμανία και τη Μάλτα (Τετάρτη 12/6 στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας) μάλλον είναι μία αγγαρεία μετά το τέλος μιας επίπονης αγωνιστικής περιόδου αν και ο ίδιος τόνισε στη συνέντευξη της Τετάρτης σίγουρος ότι: «παρά την απογοήτευση από τον αποκλεισμό μας από το Euro, τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα και θα έχουμε μια καλή εικόνα».

Για την οικοδέσποινα Γερμανία τα δεδομένα είναι διαφορετικά καθώς το αποψινό τεστ είναι η πρόβα τζενεράλε πριν από εναρκτήριο ματς στο τουρνουά, την επόμενη Παρασκευή (14/6) στην Allianz Arena του Μονάχου κόντρα στη Σκωτία.

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη λευκή ισοπαλία κόντρα στην Ουκρανία την περασμένη Δευτέρα το βράδυ στη Νυρεμβέργη. Εκεί η Nationalmannschaft παρουσιάστηκε αρκετά καλή με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεση της, πλην όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει την ολοφάνερη υπεροχή της σε γκολ, κάτι που σχολιάστηκε ιδιαίτερα στο γερμανικό τύπο.

Σημειωτέον ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής των Γερμανών ανανέωσε πριν από λίγο καιρό το συμβόλαιο του με τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία μέχρι το Μουντιάλ του 2026, αγνοώντας επιδεικτικά τις σειρήνες από το Μόναχο, όπου οι ιθύνοντες της Μπάγερν του πρότειναν να διαδεχτεί τον Τόμας Τούχελ, ο οποίος τον είχε αντικαταστήσει στον πάγκο των Βαυαρών το Μάρτη του 2023!

Βέβαια στην Εθνική Γερμανίας τα τελευταία χρόνια τα εξωαγωνιστικά ζητήματα έχουν εξελιχθεί σε… παράδοση κι αυτήν τη φορά η αναστάτωση προκλήθηκε από τη δήλωση του Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν. Ο γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα δήλωσε ότι δε συμφωνεί με την άποψη του προπονητή του να δώσει τη φανέλα του βασικού στον Μάνουελ Νόιερ, καθώς ο τελευταίος ήταν μέχρι τον περασμένο χειμώνα εκτός δράσης μετά από ένα περίπλοκο κάταγμα της ποδοκνημικής που υπέστη, ενώ έκανε σκι μετά το Μουντιάλ στο Κατάρ, όπου οι Γερμανοί είχαν αποκλειστεί ήδη από την πρώττη φάση της διοργάνωσης.

Σε μια σφυγμομέτρηση που πραγματοποίησε η BILD, 72% των ερωτηθέντων τάχθηκαν με την άποψη, ότι στην εστία της εθνικής ομάδας θα έπρεπε να βρίσκεται ο πορτιέρο της Μπάρτσα, αλλά ο Νάγκελσμαν έχει το δικό του σκεπτικό.

Ανεξάρτητα απ' αυτό η πίεση είναι μεγάλη για την οικοδέσποινα, που μετά από 28 χρόνια και αποτυχίες στα τελευταία ΠΚ και στο Euro 2021 θέλει να ανέβει και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης.

Ας σημειωθεί οτι η τελευταία αναμέτρηση της εθνικής μας με τους Γερμανούς χρονολογείται από την εποχή του Φερνάντο Σαντος, στα προημιτελικά του Euro 2012, όταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ηττηθεί στο Γκντανσκ με 4-2.

Οι μοναδικοί παίχτες που θα είναι παρόντες απόψε από εκείνη την εποχή είναι οι διεθνείς της Μπάγερν Μονάχου Μάνουελ Νόιερ και Τόμας Μίλερ. Όσον αφορά την προϊστορία, η υπεροχή των Γερμανών είναι συντριπτική καθώς σε 9 αγώνες έχουν 6 νίκες και 3 ισοπαλίες. Κι αυτό που απομένει να δούμε είναι που θα γείρει η πλάστιγγα το βράδυ στο Borussia Park.


Ειδήσεις σήμερα:

«Πώς μπορεί να εξαφανιστεί κανείς από προσώπου γης;» - Αγωνία για τον παρουσιαστή του BBC στη Σύμη

Aγωνία στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το «πόθεν έσχες» Κασσελάκη: Το ντέρμπι της 2ης θέσης και η χλιαρή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ηράκλειο, 1945-1947: Το λιντσάρισμα των δωσίλογων της Κρήτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr