Basket League : Τρίτη θέση για το Περιστέρι, 75-71 τον Άρη - Δείτε βίντεο

Basket League : Τρίτη θέση για το Περιστέρι, 75-71 τον Άρη - Δείτε βίντεο

Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη πήραν τα μετάλλιά τους για το τέλος μιας χρονιάς που και φέτος ήταν πετυχημένη

MixCollage-07-Jun-2024-12-34-AM-4813
Την τρίτη θέση της Α1 Ανδρών/Basket League, κατέλαβε το Περιστέρι μετά τη νίκη του με 75-71 επί του Άρη στον «μικρό τελικό», που διεξήχθη στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Ο Νίκος Χουγκάζ με 16 πόντους και ο Τρέβος Τόμσον με 15, οδήγησαν την επίθεση των γηπεδούχων, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Τζο Ράγκλαντ (13π., 10 ασ.) και Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ (12π.). Από τους Θεσσαλονικείς ξεχζώρισε ο Βασίλης Τολιόπουλος με 22 πόντους.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1t7tm2y7bix)


Κλείσιμο
Το Περιστέρι αιφνιδίασε τον Άρη στην εκκίνηση της αναμέτρησης και στο 4΄ ο φωτεινός πίνακας έγραψε το 12-2, με τους γηπεδούχους να αξιοποιούν τους αιφνιδιασμούς και τον γρήγορο ρυθμό που επέβαλαν από το πρώτο τζάμπολ. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν γρήγορα τα αμυντικά κομμάτια τους, βρήκαν ρυθμό από την περιφέρεια και το τέλος της πρώτης περιόδου τους βρήκε στο -3 (23-20).

Με τον Τολιόπουλο να έχει πάρει... φωτιά στην επίθεση του Άρη, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη προσπέρασε για πρώτη φορά στο σκορ στο 14΄ (25-26), αλλά η αδυναμία του να περιορίσει τον Χουγκάζ κράτησε τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ μέχρι το ημίχρονο (35-38).

«Μάχη» έγινε και στην τρίτη περίοδο, με το προβάδισμα να αλλάζει πολλές φορές χέρια και τον Άρη να κόβει πρώτος το νήμα του τερματισμού του δεκαλέπτου, διαμορφώνοντας το 55-58 στο 30΄. Ωστόσο, η άμυνα του Περιστερίου έκανε τη διαφορά στον... επίλογο του αγώνα, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να περιορίζει τους Θεσσαλονικείς στους 13 πόντους στην τέταρτη περίοδο και τους Χουγκάζ, Ράγκλαντ να τρέχουν ένα σερί 4-0 στα 55΄΄ για τη λήξη, το οποίο τους χάρισε ένα +4 (72-68), που ήταν αρκετό για να τους οδηγήσει στην επιτυχία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1t83slbsku9)


Τα δεκάλεπτα: 23-20, 35-38, 55-58, 75-71

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης, Μαρινάκης, Μπακάλης

Οι συνθέσεις:

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Βασίλης Σπανούλης): Ράγκλαντ 13, Πουλιανίτης 3 (1), Γουίλιαμς 5 (1), Τόμπσον 15, Χουγκάζ 16 (1), Μήτρου-Λονγκ 12, Ντάνγκουμπιτς 7 (2), Ξανθόπουλος, Κασελάκης 4, Ρένφρο, Ζούγρης.

ΑΡΗΣ (Γιάννης Καστρίτης): Τολιόπουλος 22 (6), Μπλούμπεργκς 10 (2), Μποχωρίδης, Ντε Σόουζα 4, Ριντ 5 (1), Σλαφτσάκης 2, Σταρκ 9 (2), Σανόγκο 5, Κατσίβελης 9 (2), Περσίδης 5.

Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη πήραν τα μετάλλιά τους για το τέλος μιας χρονιάς που και φέτος ήταν πετυχημένη

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1t7z3t0kps1)


Μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη και την κατάληψη τη 3ης θέσης, ο Βασίλης Σπανούλης μιλώντας στην ΕΡΤ παρέπεμψε σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το μέλλον του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1t7uw2tjyhd)


«Το Περιστέρι έχει μεγαλώσει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια. Κάναμε περήφανη όλη την πόλη. Πήγαμε σε Final Four, πήγαμε σε τελικό Κυπέλλου, πήραμε το δικό μας πρωτάθλημα δύο σερί χρονιές» είπε αρχικά ο προπονητής του Περιστερίου bwin και συνέχισε: «Ήταν δύο εκπληκτικά χρόνια εδώ, τους ευχαριστώ όλους στην ομάδα. Θα μιλήσω μετά στη συνέντευξη Τύπου για το μέλλον μου».

Όσο για την Εθνική ομάδα της οποία θα ηγηθεί στο Προολυμπιακό από την άκρη του πάγκου της; «Η Εθνική είναι μία, είναι η πατρίδα μας και υπεράνω όλων. Δεν ξέρω τι προσπαθούν να κάνουν μερικοί... Πρέπει να ενωθούμε και να είμαστε όλοι μαζί για το καλό του ελληνικού αθλητισμού».





Ειδήσεις σήμερα:

Σύμη: Χάθηκε ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ - Επέστρεφε στο σπίτι του από παραλία και χάθηκαν τα ίχνη του

Τάσος Μπιρσίμ: Ο μάγος των συγκεντρώσεων του Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι πια εδώ

ΕΟΔΥ: Έξαρση κοκκύτη στην Ελλάδα, 230 κρούσματα έως τον Μάιο από μόλις 9 πέρυσι - Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης