Ευρωπαϊκό στίβου: Μη αντιπροσωπευτική εμφάνιση ο Δουβαλίδης και εκτός ημιτελικού

Εκτός ημιτελικού έμεινε ο Κώστας Δουβαλίδης, μετά από μία κούρσα που δεν τον αντιπροσωπεύει - Εκτός ημιτελικού η Πεσιρίδου στα 100μ εμπόδια

Δεν κατάφερε να περάσει στον επόμενο γύρο των 110μ με εμπόδια ο πρωταθλητής Κώστας Δουβαλίδης, καθώς δεν έκανε την εμφάνιση που επεδίωκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, στη Ρώμη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στην τρίτη προκριματική σειρά και τερμάτισε 6ος με 14.04, σε μία κούρσα με αρκετό αρνητικό άνεμο (-1.3). Και πάλι, όμως, αυτή η επίδοση δεν είναι από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο Δουβαλίδης και δεν ήταν αρκετή για να τον στείλει στον ημιτελικό.

Θυμίζουμε πως οι θέσεις για τον ημιτελικό ήταν 11 καθώς εφαρμόζεται το νέο σύστημα κατά το οποίο στον ημιτελικό προκρίνονται αυτόματα οι 12 αθλητές που βρίσκονται ψηλά στο ράνκινγκ.

Εκτός ημιτελικού η Πεσιρίδου στα 100μ εμπόδια

Δεν έκανε τον αγώνα που θα ήθελε η πρωταθλήτρια των εμποδίων, Ελισάβετ Πεσιρίδου, καθώς τελικά δεν προκρίθηκε στον ημιτελικό της διοργάνωσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, που ξεκίνησε σήμερα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στην τρίτη προκριματική σειρά, και στον τρίτο διάδρομο, για να τερματίσει στην έκτη θέση με χρόνο 13.32 και έτσι κατετάγη 14η στο σύνολο των αθλητριών που αγωνίστηκαν στον προκριματικό αγώνα. Ο ημιτελικός έκλεισε στα 13.23.

Θυμίζουμε, πως για πρώτη φορά σε αυτό το πρωτάθλημα εφαρμόστηκε η μέθοδος με τις 12 πρώτες στο ranking να περνούν απευθείας στον ημιτελικό, χωρίς να μπαίνουν στη διαδικασία του προκριματικού.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr