Μαρκέτι: «Είχαμε σκεφτεί ένα Champions League στο στυλ της European Super League, αλλά το απορρίψαμε»

Μαρκέτι: «Είχαμε σκεφτεί ένα Champions League στο στυλ της European Super League, αλλά το απορρίψαμε»

Ο Ιταλός αναπληρωτής γραμματέας της UEFA, Τζόρτζιο Μαρκέτι, στο περιθώριο του πρώτου φεστιβάλ της Serie A μίλησε για τις διεργασίες που οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στις τελευταίες αλλαγές που αφορούν τις συλλογικές διοργανώσεις

Marchetti
Σε σημαντικές αποκαλύψεις για τη διαδικασία μέσα από την οποία η UEFA προχώρησε στην αλλαγή του format του Champions League (αλλά και των Europa και Conference League), προχώρησε ο Τζόρτζιο Μαρκέτι μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ιταλική λίγκα.

«Αυτή που θα συμβεί από τη νέα σεζόν, είναι η πιο σημαντική μεταμόρφωση από την αρχή του Champions League. Δεν αποφασίσαμε ξαφνικά να αλλάξουμε, οι μορφές εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου ακόμα κι αν δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει στο παρελθόν. Σε κάθε τριετία κάναμε κάποιες μικρές αλλαγές. Αυτές οι αλλαγές δεν γίνονται τυχαία, δεν είναι αυτοσχέδιες, αλλά γίνονται μετά από αναθεώρηση των μορφών, μετά είναι μια συντονισμένη διαδικασία με ενδιαφερόμενους και συλλόγους, η UEFA δεν αλλάζει τίποτα χωρίς συμφωνία με την ECA (σ.σ: ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων), επομένως τους συλλόγους αλλά και ομοσπονδίες, πρωταθλήματα, παίκτες, προπονητές και φιλάθλους. Το 2024 αναγνωρίστηκε εδώ και πολύ καιρό ως η στιγμή κατά την οποία κάτι πιο βαθύ θα μπορούσε να αλλάξει. Αυτή είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε το 2018. Πριν από αυτήν τη μορφή, αναλύσαμε περισσότερα από 100 διαφορετικά παραδείγματα, μερικά από τα οποία ήταν ανεφάρμοστα, αλλά ένα που παρουσιάστηκε το 2019 αφορούσε ένα σχήμα με τρία διαφορετικά επίπεδα πρωταθλήματος με άνοδο και υποβιβασμό στην Ευρώπη, αυξημένα αμφιβολίες και πολύ σκληρές διαμάχες από τις διάφορες ομοσπονδίες, μετά από προβληματισμό καταλάβαμε ότι τα σχόλια και οι αντιρρήσεις ήταν βάσιμες. Το σχήμα με τη διατήρηση των ομάδων στην Ευρώπη ανεξαρτήτως πρωταθλήματος θα είχε σημαντικές και αρνητικές επιπτώσεις στο πρωτάθλημα. Το αποσύραμε όταν καταλάβαμε ότι οι παρατηρήσεις ήταν σχετικές», τόνισε ο Τζόρτιζο Μαρκέτι και συνέχισε:

«Δεν έχουμε σκοπό να γίνουν ντέρμπι στη φάση του ομίλου. Κάτι τέτοιο στη συνέχεια θα είναι δυνατό στη φάση των νοκ άουτ. Δεν σκεφτήκαμε ποτέ να αγωνιστούν στο μέλλον μη ευρωπαϊκές ομάδες. Η αποκατάσταση ψευδών ειδήσεων είναι δύσκολη, δεν είναι ιδέα και δεν υπήρξε ποτέ. Δεν έχουμε συζητήσει ποτέ, το Champions League είναι μια διοργάνωση που προορίζεται για ευρωπαϊκούς συλλόγους και τίποτα άλλο».

Τροποποίηση και στον ύμνο του Champions League
Ο Ιταλός αναπληρωτής γραμματέας της UEFA, τόνισε ότι αποφασίστηκε και μία τροποποίηση στον ύμνο του Champions League:
Κλείσιμο
«Ο μαέστρος έκανε κάποιες μικρές ανακατατάξεις, όσοι ξέρουν τη μουσική θα παρατηρήσουν τις αλλαγές. Ένα ελαφρώς οξυδερκές αυτί θα το αντιληφθεί, αλλά αυτός είναι ο ύμνος», υπογράμμισε.

Ο ύμνος γράφτηκε από το Βρετανό μουσικό Τόνι Μπράιτεν, κατόπιν αναθέσεως από την UEFA το 1992 και είναι εμπνευσμένος από τον ύμνο της στέψης «Ζαντόκ ο Ιερέας» του Γερμανού συνθέτη Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ. Το κομμάτι εκτελέσθηκε από τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα και τραγουδήθηκε από την Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών σε τρεις επίσημες γλώσσες που χρησιμοποιήθηκαν από την UEFA: Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά. Η πλήρης έκδοση του ύμνου έχει διάρκεια τρία λεπτά. Παίχτηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 1992, στην έναρξη της φάσης των ομίλων του τουρνουά.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Στο όνομα του Τάιλερ το σπίτι στο Κολωνάκι, πλήρωσε με τραπεζικό έμβασμα 1,76 εκατ. ευρώ (δείτε το συμβόλαιο)

Μητέρα Τσιτσιπά για Μπαντόσα: Είναι ένα κορίτσι χωρίς αυτοπεποίθηση, δεν με ρώτησε κανείς για την επανασύνδεση


Σύρος σκότωσε την 18χρονη κόρη του στην Ολλανδία επειδή είχε Ολλανδό σύντροφο και ήθελε να βγάλει τη μαντίλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης