Ο Ολυμπιακός νίκησε 92-86 τον Παναθηναϊκό κι έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών της Basket League

Ο Ολυμπιακός νίκησε 92-86 τον Παναθηναϊκό κι έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών της Basket League

Ο Ολυμπιακός και πάλι χτύπησε στην 3η περίοδο (όπου έφτασε στο +14) και νίκησε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες τον Παναθηναϊκό - Στο ΟΑΚΑ τη Δευτέρα (10/6) το τρίτο ματς

kanaaan_again
Ο Ολυμπιακός  νίκησε τον Παναθηναϊκό για δεύτερη φορά σε τρεις μέρες (92-86) κι έτσι προηγείται με 2-0 στη σειρά των τελικών απέχοντας μόλις ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα από την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Το παιχνίδι κρίθηκε εν πολλοίς στην καταιγιστική τρίτη περίοδο στην οποία ο Ολυμπιακός κυριαρχώντας ξέφυγε με διψήφια διαφορά πόντων.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει αντιδρώντας υπέροχα, αλλά δύο μεγάλα σουτ τριών πόντων από τα χέρια γηπεδούχων έκριναν το αποτέλεσμα. Στο τέλος
υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ του Κάνααν και του Σλούκα, ο Αταμάν μπήκε στο παρκέ και αποβλήθηκε και στον δεύτερο τελικό.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1tzt5vc5gp5)
Κλείσιμο


Το ματς
Ο Παναθηναϊκός χάρη στον Σλούκα κυρίως προηγήθηκε νωρίς με 2-8 (2’), αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε σκορ από τα χέρια των Μιλουτίνοφ και Πίτερς προσπερνώντας με 12-10 (5’). Το πλάνο των δύο προπονητών είχε αποκτήσει ουσία ως προς την μπροστινή για κάθε ομάδα, πλευρά του παρκέ. Οι παίκτες έβρισκαν σκορ και ο Λεσόρ ερχόμενος από τον πάγκο μαζί με τον Παπαπέτρου έκαναν το 14-19 (8’) για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με 21-24 με πρωταγωνιστές τον Σλούκα με 8 πόντους και τον Γουίλιαμς Γκος με 7.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι άμυνες ανέβασαν το επίπεδο της έντασης με αποτέλεσμα οι πόντοι να μπαίνουν σπάνια και το ταμπλό να γράφει 26-29 στο 14’ με τον Λεσόρ να κυριαρχεί (8π.). Το μακρινό σουτ ήταν αυτό που έκανε την οριακή διαφορά αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα από τους γηπεδούχους (28-36, 16’). Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με τον ίδιο τρόπο (ΜακΚίσικ, Γουίλιαμς Γκος) υποχρεώνοντας τον Αταμάν να καλέσει τάιμ άουτ (34-36, 18’). Ο ρυθμός μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου απέκτησε ελαφρώς κόκκινο χρώμα (38-36), αλλά ο ψύχραιμος Γκριγκόνις ευστόχησε από τα 6.75 για το 38-39.

Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου άνηκε ξεκάθαρα στον Ολυμπιακό. Η άμυνα με εξαίρεση δύο προσωπικά καλάθια του Ναν, λειτούργησε καλύτερα με τους Μιλουτίνοφ και Πίτερς να μαζεύουν τα ριμπάουντ. Ο Γουόκαπ ήταν απροσπέλαστος και ο Κάνααν με 9 σερί πόντους και ο Παπανικολάου με άλλους 5 έστειλαν την ομάδα τους στο +7 (52-45, 25’). Ο Παναθηναϊκός είχε βγει εντελώς από το πλάνο του κι είχε χάσει τη συγκέντρωσή του. Δύο επιπλέον εύστοχα τρίποντα (Παπανικολάου, Γουόκαπ) έστειλαν τη διαφορά στους 14 πόντους (60-46, 27’) κι έβαλαν σε δύσκολη θέση τους «πράσινους». Οι φιλοξενούμενοι ήταν αδύνατον να μην αντιδράσουν και το κατάφεραν σχετικά γρήγορα με σερί 6 αναπάντητων πόντων (60-52, 29’).

Ο Αταμάν χαμήλωσε το σχήμα (Ερνανγκόμεθ – Μήτογλου) για να δώσει αθλητικότητα και μακρινό σουτ από όλε τις θέσεις. Ο Ολυμπιακός απάντησε ακουμπώντας τη μπάλα στον Μιλουτίνοφ και στον Πίτερς στο low post και φάνηκε να βγαίνει κερδισμένος (66-55, 31’). Ο Λεσόρ επέστρεψε άμεσα στο παρκέ προσφέροντας οντότητα στη ρακέτα, αλλά οι γηπεδούχοι έβρισκαν τον τρόπο να διατηρούν ένα ικανοποιητικό προβάδισμα (74-62, 34’). Ο Παναθηναϊκός έψαχνε μία ακόμη ευκαιρία να μπει στη διεκδίκηση της νίκης.

Η επιθετική του άμυνα δημιούργησε προβλήματα και ο Ερνανγκόμεθ με κάρφωμα μείωσε σε 78-73 (37’). Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός βρήκε δύο εύστοχα τρίποντα από Κάνααν και Γκος ενώ ο Παναθηναϊκός δύο εύστοχα δίποντα από Λεσόρ (85-78, 39’). Στο τελευταίο λεπτό κυριάρχησαν τα νεύρα με πρωταγωνιστές τους Κάνααν, Σλούκα και Αταμάν. Η μικρή διακοπή δεν άλλαξε τον νικητή με την κόρνα της λήξης να δείχνει στο ταμπλό σκορ 92-87.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1u2bzyq7yax)



Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1u2gtqj5nxt)



Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1u2ib7ivvgx)



ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός έπαιξε τρομερό μπάσκετ στο τρίτο δεκάλεπτο (24-16) και ξέφυγε με διψήφια διαφορά πόντων. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει σε 79-74, αλλά ένα τρίποντο του Κάνααν και άλλο ένα του Γουίλιαμς Γκος αύξησαν τη διαφορά και πλέον δεν υπήρχε χρόνος για ανατροπή.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Αϊζάια Κάνααν πρόσφερε 16 πόντους (3/5διπ., 3/6τριπ., 1/1βολ.), όλους στο δεύτερο ημίχρονο! Σπουδαία δουλειά από τον Κώστα Παπανικολάου (11π., 5ρ., 2ασ.), τον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος (19π., 3ασ., 4λ.) και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ 17π., 9ρ., 2ασ.).

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δε βρήκε καθόλου ρυθμό ο Ντίνος Μήτογλου ο οποίος σε 13’ είχε 2 πόντους και 4 ριμπάουντ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Τρομερή δουλειά στην άμυνα από τον Τόμας Γουόκαπ ενώ οργάνωσε και αριστοτεχνικά (3π., 2ρ., 3ασ., 2κλ., 2λ.) καθώς επίσης και από τον Άλεκ Πίτερς με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Ματίας Λεσόρ κυριάρχησε με 21 πόντους (9/10διπ., 3/4βολ.), 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, αλλά και 5 λάθη. Ο Ναν σκόραρε 13 όμως με 6/17 προσπάθειες.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ολυμπιακός σούταρε καλά με 62.1% στα δίποντα, 38.5% στα τρίποντα και 83.9% στις βολές. Ο Παναθηναϊκός βρήκε 44 πόντους από τη ρακέτα και 16 στον αιφνιδιασμό.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 38-39, 62-55, 92-86

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στο όνομα του Τάιλερ το σπίτι στο Κολωνάκι, πλήρωσε με τραπεζικό έμβασμα 1,76 εκατ. ευρώ (δείτε το συμβόλαιο)

Μητέρα Τσιτσιπά για Μπαντόσα: Είναι ένα κορίτσι χωρίς αυτοπεποίθηση, δεν με ρώτησε κανείς για την επανασύνδεση


Σύρος σκότωσε την 18χρονη κόρη του στην Ολλανδία επειδή είχε Ολλανδό σύντροφο και ήθελε να βγάλει τη μαντίλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης