Λύγισε στο φινάλε - Η Εθνική ηττήθηκε με 2-1 από τη Γερμανία - Δείτε τα γκολ

Λύγισε στο φινάλε - Η Εθνική ηττήθηκε με 2-1 από τη Γερμανία - Δείτε τα γκολ

Η Ελλάδα κοίταξε στα μάτια τη Γερμανία, στην πρόβα των «πάντσερ» για το Euro 2024, προηγήθηκε με τον Μασούρα, αλλά τελικά δεν άντεξε και με ένα γκολ στο 89' γνώρισε την φιλική ήττα με 2-1

6245933
Την ήττα με 2-1 γνώρισε απόψε (7/6) η Εθνική ποδοσφαίρου από την αντίστοιχη της Γερμανίας, σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Γκλάντμπαχ. Σε έναν αγώνα όπου το σκορ την αδικεί, καθώς τα «πάντσερ» είχαν για κορυφαίο τον γκολκίπερ τους Νόιερ και η «γαλανόλευκη» άξιζε κάτι περισσότερο.

Η «γαλανόλευκη» στο ντεμπούτο του Νίκου Παπαδόπουλου ξεκίνησε με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ, τους Γιαννούλη, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο, Ρότα τετράδα στην άμυνα, τους Σιώπη, Μάνταλο, Μπακασέτα στον άξονα,τους Μασούρα, Τζόλη στα άκρα και τον Ιωαννίδη στο «9».

Σέντρα στο ματς και αν το παρακολουθούσε κάποιος που δεν γνώριζε τις ομάδες που έχουν προκριθεί στο EURO που ξεκινά σε μερικές ημέρες, μάλλον θα έβαζε το... χέρι του στη φωτιά πως η Ελλάδα βρίσκεται σίγουρα στη διοργάνωση. Αντίθετα για την «οικοδέσποινα»... δεν θα έπαιρνε όρκο.

Μόνο «μελανό» σημείο του πρώτου ημιχρόνου ο τραυματισμός του Ιωαννίδη
Με τέτοιου μεγέθους σοβαρότητα και προσήλωση αντιμετώπισαν οι διεθνείς μας το παιχνίδι και στην ανάπαυλα υπήρξαν δύο στοιχεία που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Το κυριότερο και πασιφανές ήταν το σκορ, καθώς πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά με 1-0 κάτι που επιβράβευσε την ανωτερότητά τους, ενώ την ίδια στιγμή η εξέδρα αποδοκίμασε τους 11 του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, που παρέταξε την βασική του ενδεκάδα, στην πρόβα τζενεράλε των «πάντσερ».

Κλείσιμο
Μοναδικό μελανό σημείο για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν ο τραυματισμός του Ιωαννίδη στο 10', καθώς χτύπησε στον ώμο μετά από μαρκάρισμα του Ρίντιγκερ (ευρύτερα οι γηπεδούχοι ίσως και λόγω νευρικότητας έπαιζαν στα όρια του αντιαθλητικού) και αντικαταστάθηκε από τον Παυλίδη.

Πίεση ψηλά, άμεση μετάβαση, εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία
Τι είδαμε λοιπόν στο πρώτο 45λεπτο από την Ελλάδα; Φουλ πίεση ψηλά (σ.σ. ο Μπακασέτας ήταν κοντά στον φορ), άμεση μετάβαση στην επίθεση και με μόνη εξαίρεση 3-4 λεπτά προς το φινάλε του, εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία. Η «γαλανόλευκη» πήρε 10 με τόνο, καθώς οι διεθνείς έπαιρναν τις πρώτες/δεύτερες μπάλες, κέρδιζαν «μονομαχίες» και το κυριότερο έπαιζαν γρήγορα και απλά. Κορυφαίος δε μεταξύ κορυφαίων ήταν ο Τζόλης, που έκανε άνω-κάτω τους Γερμανούς.

Σκόρερ ο Μασούρας, ο Νόιερ είπε «όχι» στον σούπερ Τζόλη
Το γκολ για λογαριασμό της «γαλανόλευκης» σημείωσε ο Μασούρας στο 33', μετά από πρεσάρισμα του Παυλίδη μέσα στα αντίπαλα καρέ, ανάκτηση της κατοχής στα 25-30 μέτρα και πρώτο σουτ του Τζόλη που απέκρουσε ο Νόιερ αλλά ο 30χρονος μεσοεπιθετικός πήρε το «ριμπάουντ» και πλάσαρε εύστοχα από κοντά.


Την ίδια στιγμή ο Τζόλης μόλις στο 6' απώλεσε τεράστια διπλή ευκαιρία να βρει επίσης δίχτυα όταν ο Μασούρας τον έβγαλε σε θεση τετ α τετ, αλλά ο Νόιερ του είπε «όχι», αρχικά με τα πόδια και ύστερα δια...χειρός. Η συγκεκριμένη φάση μάλιστα ξεκίνησε από δικό του κλέψιμο και είχε εμπλοκή και ο Ιωαννίδης (σ.σ. τότε τραυματίστηκε), ενώ στο 45' και ο Παυλίδης «φλέρταρε» με το γκολ, αλλά το πλασέ του μέσα από το «κουτί» βρήκε στον Τα και πέρασε εκατοστά δίπλα από την εστία των «πάντσερ».

Συν τοις άλλοις η «γαλανόλευκη» πάτησε σε επιπλέον 2-3 περιπτώσεις με αξιώσεις στα καρέ των γηπεδούχων αλλά της έλειψε η σωστή τελική πάσα/προσπάθεια, ενώ οι Γερμανοί απείλησαν στο 40' με τον Τα στα στατικό (σ.σ. κεφαλιά άουτ) και... τέλος (είχαν και μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ στο 28' που έβγαλε ο Βλαχοδήμος).

Θέλησε να «ανέβει» η Γερμανία, ισοφάρισε με τη «βοήθεια» μιας κόντρας
Στο δεύτερο μισό η «νάσιοναλ-μανσαφτ» θέλησε να διορθώσει την εικόνα της και να βρει λύσεις. Με την είσοδο των Ράουμ,Σανέ κάπως το πέτυχε, αν και με το «καλημέρα» σε αυτό το διάστημα ο Κίμιχ τη «γλίτωσε» από δεύτερο γκολ όταν και πήρε την... μπουκιά από το στόμα του Τζόλη. Ο νεαρός που είναι γνώριμος των Γερμανών ελέω της παρουσίας του στη Φορτούνα Ντίσελντορφ όπου και «έτρεξε» εξαιρετική σεζόν, ήταν ένας μόνιμος «πονοκέφαλος» για την άμυνά τους.

Σταδιακά οι γηπεδούχοι θέλησαν να βάλουν δύσκολα στα δικά μας «μετόπισθεν», ενώ ας έχουμε και κατά νου πως διαθέτουν παίκτες τεράστιας κλάσης. Ετσι άρχισαν να κυκλοφορούν το τόπι και σε μία αντίστοιχα στιγμή στο 56' ο Χάβερτς πήρε από τον Γκιντογάν μέσα την περιοχή και σούταρε με πλάτη στην εστία, ο Σιώπης θέλησε να του βάλει το stop αλλά βγήκε σε κόντρα, η μπάλα άλλαξε ελαφρώς πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.




Κατοχή και στατικά τα «πάντσερ», αλλά ως... εκεί
Πλέον το παιχνίδι ξεκίνησε από το... μηδέν, αλλά η ισοφάριση των γηπεδούχων δεν αποσυντόνισε την «γαλανόλευκη». Στο 64' με τον Τζόλη – για ακόμη μία φορά – ύστερα από πίεση του ίδιου και του Μάνταλου «φλέρταρε» με το 1-2 αλλά ο Νόιερ απέκρουσε και τον «νίκησε» ξανά. Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στην τελική ευθεία του παιχνιδιού, όπου και άρχισαν να γίνονται πολλές εκατέρωθεν αλλαγές. Ο ρυθμός έπεσε και ναι μεν οι Γερμανοί διατηρούσαν την κατοχή και «κέρδιζαν» στατικά, αλλά ως... εκεί.

Γκολ και δοκάρι για την «νάσιοναλ-μανσαφτ» από το 83' και έπειτα
Ωστόσο λίγο πριν το φινάλε οι γηπεδούχοι βρήκαν και την ουσία. Στο 83' «άγγιξαν» το 2-1 όταν ένας «κεραυνός» που εξαπέλυσε ο Χένριχ σε εξέλιξη στημένης φάσης η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη και στο 89' το πέτυχαν με ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ του Γκρος από τα όρια της μεγάλης περιοχής.


Οι συνθέσεις:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ (68΄ Χένριχς), Ρίντιγκερ (68΄ Σλότερμπεκ), Τα, Μίτελσταντ (46΄ Ράουμ), Άντριχ (68΄ Γκρος), Κρόος, Μουσιάλα, Γκιουντογκάν (68΄ Φίλκριγκ), Βιρτς (46΄ Σανέ), Χάβερτς

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Βλαχοδήμος (78΄ Αθανασιάδης), Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Σιώπης, Μάνταλος (78΄ Κουρμπέλης), Μασούρας (68΄ Δουβίκας), Μπακασέτας (68΄ Μπουχαλάκης), Τζόλης, Ιωαννίδης (10΄λ.τρ. Παυλίδης)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εντείνεται το μυστήριο στη Σύμη: Φωτογραφία ντοκουμέντο δείχνει τον παρουσιαστή του BBC να έχει περάσει το επικίνδυνο μονοπάτι

Βρετανία: Παντρεύτηκε ο billionaire και πιο περιζήτητος εργένης - Ο ρόλος του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Μητέρα Τσιτσιπά για Μπαντόσα: Είναι ένα κορίτσι χωρίς αυτοπεποίθηση, δεν με ρώτησε κανείς για την επανασύνδεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης