Παναθηναϊκός: Περιμένοντας την απάντηση του Σάρι, προτάθηκε και εξετάζεται ο Ντιέγκο Αλόνσο

Παναθηναϊκός: Περιμένοντας την απάντηση του Σάρι, προτάθηκε και εξετάζεται ο Ντιέγκο Αλόνσο

Η υπόθεση του Ιταλού τεχνικού παραμένει σε πρώτο πλάνο για τους πράσινους που παρά τις δυσκολίες συνεχίζει να παλεύει για την υπέρβαση - Ποιος είναι ο Ουρουγουανός που προτάθηκε

diego_alonso
Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να περιμένει τον Μαουρίτσιο Σάρι και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι ο Ιταλός προπονητής να δώσει την τελική του απάντηση.

Παρά τις δηλώσεις του στην πατρίδα του πως δύσκολα θα επιλέξει το εξωτερικό, στο «πράσινο στρατόπεδο» δεν... έπεσαν από τα σύννεφα, ήξεραν αυτή την δυσκολία αλλά όσο ο 65χρονος κόουτς δεν κλείνει την πόρτα, οι «πράσινοι» μέχρι και την Κυριακή το βράδυ θα βρίσκονται στο παιχνίδι. Θα παλεύουν για την απόλυτη υπέρβαση, πιστεύοντας πως στο χρονικό φινάλε ο Σάρι θα πει το «ναι» και θα... γράψει ιστορία, καθώς θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος τεχνικός στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επί της ουσίας ο Σάρι αξίζει την αναμονή, την υπομονή και την επιμονή από το Τριφύλλι, καθώς είναι ένας τεχνικός του κορυφαίου επιπέδου στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Από κει και πέρα και σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, στο «πράσινο στρατόπεδο» προτάθηκε και εξετάστηκε η περίπτωση του Ουρουγουανού τεχνικού, Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος έχει θητεία στη Σεβίλλη, στην Εθνική της χώρας του και επιτυχίες στο Μεξικό, με την κατάκτηση εθνικών και διεθνών τίτλων, στον πάγκο της Πατσούκα και της Μοντερέι.

Το who is who του Αλόνσο

Κλείσιμο
Ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει μια καριέρα 13 χρόνων στους πάγκους. Έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα το 2011, όταν ανέλαβε την Μπέλα Βίσα και εν συνεχεία είχε σύντομα περάσματα από την Γκουαράνι και την Πενιαρόλ.

Το μεγάλο «μπαμ» στην καριέρα του το έκανε στην Πατσούκα, στην οποία έμεινε μια τετραετία (2014-2018). Κάθισε στον πάγκο των Μεξικάνων σε 173 παιχνίδια και κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα της σεζόν 2015-16, όσο και το Champions League της CONCACAF το 2017.

Το 2018 άλλαξε ομάδα αλλά όχι χώρα, καθώς παρέμεινε στο Μεξικό για λογαριασμό της Μοντερέι, με την οποία κέρδισε ξανά το Champions League της CONCACAF εκείνης της σεζόν. Τον Δεκέμβριο του 2019 μετακόμισε στις ΗΠΑ, για λογαριασμό της Ίντερ Μαΐάμι και έμεινε μέχρι τον Γενάρη του 2021.

Τον Γενάρη του 2022 ανέλαβε την εθνική ομάδα της πατρίδας του, την οποία καθοδήγησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όπου η Ουρουγουάη αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων με ρεκόρ 1-1-1. Συνολικά με τη Σελέστε είχε οκτώ νίκες, δυο ισοπαλίες και δυο ήττες.

Τον Οκτώβριο του 2023 έκανε για πρώτη φορά το «άλμα» στην Ευρώπη, ως προπονητής, καθώς διαδέχτηκε τον νυν τεχνικό του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στην τεχνική ηγεσία της Σεβίλλης. Απολύθηκε από τους Ανδαλουσιάσους τον Δεκέμβριο του 2023, έπειτα από δυο νίκες, πέντε ισοπαλίες και επτά ήττες, με τον 49χρονο τεχνικό να κυκλοφορεί έκτοτε ελεύθερος στην αγορά.


Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Εντείνεται το μυστήριο στη Σύμη: Φωτογραφία ντοκουμέντο δείχνει τον παρουσιαστή του BBC να έχει περάσει το επικίνδυνο μονοπάτι

Βρετανία: Παντρεύτηκε ο billionaire και πιο περιζήτητος εργένης - Ο ρόλος του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Μητέρα Τσιτσιπά για Μπαντόσα: Είναι ένα κορίτσι χωρίς αυτοπεποίθηση, δεν με ρώτησε κανείς για την επανασύνδεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης