Διεθνή Φιλικά: «Kαμπανάκι» για την Πορτογαλία, άνετες νίκες για Ισπανία, Βέλγιο, Δανία και Σερβία - Δείτε γκολ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν αγωνιστηκε στην ήττα της Εθνικής ομάδας του με 2-1 από την Κροατία -  Ήττα και για την Κύπρο - Αποχώρησε τραυματίας ο Τσούμπερ από το ματς της Ελβετίας

«Καμπανάκι» για την Πορτογαλία, λίγες μέρες πριν την έναρξη του EURO. Στην τελευταία της πρόβα πριν την πρεμιέρα της στη διοργάνωση, η ομάδα του Μαρτίνεθ προβλημάτισε και γνώρισε την ήττα με 2-1 από την - όπως πάντα - ψυχωμένη Κροατία στη Λισαβόνα. Δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό ο Κρισιτάνο Ρονάλντο, που επέστρεψε από τις διακοπές του προ ημερών, ενώ στον πάγκο έμεινε και ο Ντομαγκόι Βίντα της ΑΕΚ.

Οι Κροάτες μπήκαν καλά στο παιχνίδι και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 8' χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του αγέραστου Μόντριτς. Η Πορτογαλία ισοφάρισε με τον Ζότα στο 48' αλλά η Χρβάτσκα απάντησε άμεσα και πήρε τη νίκη ψυχολογίας με το τέρμα του Μπούντιμιρ στο 56'.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα


Πεντάρα η Ισπανία
Πεντάρα ανατροπής πανηγύρισε η Ισπανία, η οποία διέλυσε με 5-1 τη Βόρεια Ιρλανδία με όπλο τον επιθετικό πλουραλισμό. Παρόλο που οι φιλοξενούμενοι σόκαραν τη Ρόχα μόλις στο 2΄όταν ο Μπαλάρντ άνοιξε το σκορ, μέχρι το ημίχρονο οι Ισπανοί είχαν καθαρίσει. Αρχικά στο 12΄ο Πέδρι έγραψε το 1-1, έξι λεπτά αργότερα ο Μοράτα με σκαστή κεφαλιά ανέτρεψε το σκορ και στο 29΄ο Πέδρι πήρε ξανά τη σκυτάλη για το 3-1. Στο 35΄κι έπειτα από έξοχη μπαλιά του Γιαμάλ ήταν η σειρά του Φαμπιάν Ρουίθ να βρει δίχτυα, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 60 ο Ογιαρθάμπαλ με πλασέ από τη μικρή περιοχή.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Ζίβκοβιτς και Μλαντένοβιτς σέρβιραν τη νίκη στη Σερβία
Η... Superleague καθάρισε για τη Σερβία! Με τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Φιλίπ Μλαντένοβιτς να μοιράζουν ασίστ οι Σέρβοι πανηγύρισαν φιλική νίκη με 3-0 επί της Σουηδίας του (βασικού) Ελίασον κι έδειξαν τα δόντια τους ενόψει της πρεμιέρας του EURO 2024.

Ο χορός των γκολ δεν άργησε να ανοίξει, μιας και μόλις στο 18΄ο Ζίβκοβιτς με όμορφη σέντρα σέρβιρε για τον Μιλίνκοβιτς Σάβιτς που έγραψε το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά. Στο 60΄ήταν η σειρά του Μλαντένοβιτς να μοιράσει γκολ, όταν με γύρισμα στην περιοχή σημάδεψε τον Μίτροβιτς που με προβολή βρήκε δίχτυα για το 2-0.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τάντιτς στο 70΄για τους Σέρβους, οι οποίοι διέλυσαν τη Σουηδία του Ελίασον ο οποίος αγωνίστηκε για 45 λεπτά δίχως να μπορέσει να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα


Εμφάνιση με θετικό πρόσημο, αλλά δεν... γλίτωσε την ήττα η Κύπρος
Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν είχε πολλές προσδοκίες από τους παίκτες του, λόγω της κούρασής τους, όπως δήλωσε και στη συνέντευξη Τύπου, ωστόσο εκείνοι τον διέψευσαν. Μπορεί να ηττήθηκαν στο Κισινάου, με 3-2 από τη Μολδαβία στη φιλική μεταξύ τους αναμέτρηση (8/6), ωστόσο έδειξαν πείσμα και όρεξη ώστε να κυνηγήσουν μέχρι τέλους τη νίκη.

Η Κύπρος ξεκίνησε πολύ δυνατά στο ματς, καταφέροντας να δημιουργήσει την πρώτη καλή ευκαιρία της με τη συμπλήρωση του 4ου λεπτού. Ο Παναγιώτου σημάδεψε τον Μαλεκκίδη, με τον παίκτη του Απόλλωνα να μην προλαβαίνει να απειλήσει, καθώς τον σταμάτησε αντίπαλος αμυντικός. Στο 5' ο Χρυσοστόμου επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, το οποίο ήταν άστοχο, ωστόσο σε εκείνα τα πρώτα λεπτά φαινόταν πως το πάνω χέρι το είχε το σύνολο του Κετσπάγια. Από πλευράς Μολδαβίας, η πρώτη απειλή έγινε στο 13' με τον Νικολέσκου να δοκιμάζει ένα πλασέ το οποίο βγήκε άουτ. Στη συνέχεια, καταγράφονταν απανωτές ευκαιρίες από τους φιλοξενούξμενους, χωρίς όμως αυτές να μετατρέπονται σε γκολ. Ο Πίττας στο 21' και ο Χρυσοστόμου στο 22' δημιούργησαν προϋποθέσεις, όμως δεν σκόραραν. Η Μολδαβία έδειχνε να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά της, ωστόσο η Κύπρος με τον Κάστανο έφτασε πολύ κοντά σε ένα τέρμα, με τον Κάστανο να προσπαθεί να σκοράρει από το κέντρο στο 35', έχοντας δει τον αντίπαλο γκολκίπερ να έχει βγει από την εστία του. Λίγο πριν την λήξη του α' ημιχρόνου, η Μολδαβία άνοιξε το σκορ με τον Μοτπάν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μία λάθος απόκρουση του Μολ και σκόραρε με κεφαλιά (43').

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Ισοπαλία για την Ελβετία με... χαμένο τον Τσούμπερ
Την ίδια ώρα Ελβετία και Αυστρία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, σε ένα ματς ωστόσο που μόνο αδιάφορο δεν πέρασε... Ο Στίβεν Τσούμπερ άλλωστε που ξεκίνησε βασικός για την Ελβετία αποχώρησε ως αναγκαστική αλλαγή στο 42΄με μυϊκό πρόβλημα που έχει θορυβήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του ενόψει της έναρξης του EURO 2024. Στα καθαρά αγωνιστικά η Αυστρία πήρε το προβάδισμα με τον... συνήθη ύποπτο, Μπαουμγκάρτνερ, όμως στο 26΄ο Βίλντμερ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

«Περίπατοι» για Βέλγιο και Δανία
Με απόλυτη επιτυχία πέρασαν τα τελευταία τους τεστ πριν το EURO 2024 τόσο το Βέλγιο, όσο και η Δανία. Οι Κόκκινοι Διάβολοι διέλυσαν με άνεση το Λουξεμβούργο (3-0) και... προμηθεύτηκαν με την απαραίτητη ψυχολογία πριν την πρεμιέρα τους. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Ρομέλου Λουκάκου που σκόραρε δις (42' και 57') για να θέσεις τις βάσεις της νίκης. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 81' ο Τροσάρ.

Από την πλευρά της, η Δανία άφησε ξανά θετικές εντυπώσεις, αφού επικράτησε 3-1 της Νορβηγίας. Χόιμπεργκ (12') και Βέστεργκααρντ (21') έδωσαν από νωρίς αέρα δύο τερμάτων στη χώρα τους. Ο Χάαλαντ μείωσε για τους Νορβηγούς στο 72' μετά από ασίστ του Όντεγκααρντ και στο 90' ο Πόουλσεν έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του Χιούλμαντ.


Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές 2024: Η μάχη παραλίας - κάλπης και τα θρίλερ – Πού αναμένεται να κινηθεί η αποχή, «κλειδί» για τις έδρες οι αναποφάσιστοι

Γάζα: Βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης των Ισραηλινών ομήρων

Συναγερμός στο Φάληρο – Εντοπίστηκε στη θάλασσα σορός νέου άνδρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr