Παναθηναϊκός: Προ των πυλών ο Ντιέγκο Αλόνσο

Παναθηναϊκός: Προ των πυλών ο Ντιέγκο Αλόνσο

Το σίριαλ Μαουρίτσιο Σάρι δεν είχε happy end για τον Παναθηναϊκό και το Τριφύλλι ενεργοποιεί την συμφωνία με τον Ουρουγουανό προπονητή, Ντιέγκο Αλόνσο

diego_alonso
O Mαουρίτσιο Σάρι απάντησε αρνητικά στον Παναθηναϊκό και παρά την τεράστια προσφορά του Τριφυλλιού, αποφάσισε να παραμείνει στην πατρίδα του και να περιμένει άλλες προτάσεις.

Το σίριαλ με τον σπουδαίο Ιταλό τεχνικό δεν είχε happy end και οι «πράσινοι» προχωρούν με την περίπτωση του Ουρουγουανού τεχνικού, Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Αλόνσο βρίσκεται προ των πυλών του Παναθηναϊκού και αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα για να υπογράψει και να παρουσιαστεί στους εκπροσώπους του Τύπου.

Το who is who του Αλόνσο

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει μια καριέρα 13 χρόνων στους πάγκους. Έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα το 2011, όταν ανέλαβε την Μπέλα Βίσα και εν συνεχεία είχε σύντομα περάσματα από την Γκουαράνι και την Πενιαρόλ.

Κλείσιμο
Το μεγάλο «μπαμ» στην καριέρα του το έκανε στην Πατσούκα, στην οποία έμεινε μια τετραετία (2014-2018). Κάθισε στον πάγκο των Μεξικάνων σε 173 παιχνίδια και κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα της σεζόν 2015-16, όσο και το Champions League της CONCACAF το 2017.

Το 2018 άλλαξε ομάδα αλλά όχι χώρα, καθώς παρέμεινε στο Μεξικό για λογαριασμό της Μοντερέι, με την οποία κέρδισε ξανά το Champions League της CONCACAF εκείνης της σεζόν. Τον Δεκέμβριο του 2019 μετακόμισε στις ΗΠΑ, για λογαριασμό της Ίντερ Μαΐάμι και έμεινε μέχρι τον Γενάρη του 2021.

Τον Γενάρη του 2022 ανέλαβε την εθνική ομάδα της πατρίδας του, την οποία καθοδήγησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όπου η Ουρουγουάη αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων με ρεκόρ 1-1-1. Συνολικά με τη Σελέστε είχε οκτώ νίκες, δυο ισοπαλίες και δυο ήττες.

Τον Οκτώβριο του 2023 έκανε για πρώτη φορά το «άλμα» στην Ευρώπη, ως προπονητής, καθώς διαδέχτηκε τον νυν τεχνικό του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στην τεχνική ηγεσία της Σεβίλλης. Απολύθηκε από τους Ανδαλουσιάσους τον Δεκέμβριο του 2023, έπειτα από δυο νίκες, πέντε ισοπαλίες και επτά ήττες, με τον 49χρονο τεχνικό να κυκλοφορεί έκτοτε ελεύθερος στην αγορά.

Πηγή: Gazzetta


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο από το «ευχαριστώ» των Coldplay στα ελληνικά - Όλα όσα ζήσαμε στην ιστορική συναυλία

Xάος, μακελειό και διαμελισμένα πτώματα στην επιχείρηση διάσωσης των 4 Ισραηλινών ομήρων, λένε Παλαιστίνιοι


Είπα στον καμεραμάν «δεν τραβάς φωτογραφίες, μήπως δούμε κάτι που δεν βλέπουμε με τα μάτια;», λέει ο δήμαρχος της Σύμης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης