Ο Ιμπραΐμοβιτς στα καλύτερα του στο επίσημο αντίο του: Είμαι ο κορυφαίος όλων των εποχών - Δείτε βίντεο

Ο Ιμπραΐμοβιτς στα καλύτερα του στο επίσημο αντίο του: Είμαι ο κορυφαίος όλων των εποχών - Δείτε βίντεο

Η Ομοσπονδία της Σουηδίας τίμησε έστω και καθυστερημένα τον Ζλάταν κι ο τελευταίος απέδειξε ότι ακόμη και τώρα που εγκατέλειψε την ενεργό δράση δεν έχει αλλάξει καθόλου

ibra1
Στην αναγγελία του ονόματος του επικράτησε πανζουρλισμός καθώς ακόμη και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σουηδίας σηκώθηκαν όρθια για να χειροκροτήσουν αυτόν τον κοινό θνητό που από τις φτωχογειτονιές του Μάλμε έφτασε στο ποδοσφαιρικό Έβερεστ.



Σε ένα ξεχωριστό pasillo παλαίμαχοι Σουηδοί διεθνείς, αλλά και οι αθλητές της τωρινής ομάδας υποκλίθηκαν στον κορυφαίο σύγχρονο ποδοσφαιριστή της χώρας.

Κλείσιμο


Όμως για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αυτό το τελευταίο δεν ισχύει και φρόντισε να το υπενθυμίσει.



Ο «Ίμπρα» έχει συμπληρώσει ένα χρόνο από τη στιγμή που εγκατέλειψε την ενεργό δράση, αλλά η σουηδική ομοσπονδία τον τίμησε μόλις χθες για τα όσα έχει προσφέρει στο ποδόσφαιρο της χώρας...

Με 122 συμμετοχές και 62 γκολ (ορισμένα εκ των οποίων συγκαταλέγονται στα κορυφαία που έχουμε δει γενικώς) ο βοσνιακής καταγωγής ποδοσφαιριστής βρέθηκε στη «Friends Arena» της Στοκχόλμης, στο περιθώριο του φιλικού αγώνα της Εθνικής Σουηδίας με τη Σερβία κι αφού απόλαυσε μια πρωτοφανή αποθέωση υπενθύμισε σε όλους πόσο πολύ έχουν λείψει οι ατάκες του...



«Πριν από είκοσι πέντε χρόνια είπα ότι θα γίνω ο καλύτερος όλων των εποχών. Πολλοί άνθρωποι γέλασαν τότε. Τώρα 25 χρόνια αργότερα μπορώ να σταθώ εδώ και να πω ότι είμαι ο καλύτερος όλων των εποχών», είπε ο 42χρονος παλαίμαχος επιθετικός ο οποίος αγωνίστηκε διαδοχικά σε Μάλμε, Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Παρί Σεν Ζερμέν, Λος Άντζελες Γκάλαξι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



Λίγο αργότερα, διατηρώντας το ίδιο σοβαρό ύφος απευθύνθηκε στα νεαρά παιδιά λέγοντας: «Στη νέα γενιά θέλω να πω το εξής: τολμήστε να κάνετε μεγάλα όνειρα. Αν δεν έχετε τη δύναμη να κάνετε μεγάλα όνειρα, τότε στηριχτείτε στο δικό μου ταξίδι και αντλήστε δύναμη από αυτό. Είμαι η ζωντανή απόδειξη ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, από όπου κι αν προέρχεσαι. Ελπίζω να απολαύσατε το ταξίδι μου».

Μόλις τελείωσε κάποια ατάκα του όλο το γήπεδο φώναζε ρυθμικά το όνομα του, αλλά στο τέλος συγκινημένος μίλησε και για την Εθνική λέγοντας:

«Το να μπορείς να φοράς τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει ως ποδοσφαιριστής.
Έχω φορέσει τη φανέλα με υπερηφάνεια και αγάπη. Είχα επίσης την τιμή να είμαι αρχηγός της ομάδας. Ουάου, τώρα νιώθω ένα μυρμήγκιασμα στο στομάχι μου. Θέλω να τελειώσω με το «Σουηδία, προχώρα, σε αγαπώ».

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο από το «ευχαριστώ» των Coldplay στα ελληνικά - Όλα όσα ζήσαμε στην ιστορική συναυλία

Xάος, μακελειό και διαμελισμένα πτώματα στην επιχείρηση διάσωσης των 4 Ισραηλινών ομήρων, λένε Παλαιστίνιοι


Είπα στον καμεραμάν «δεν τραβάς φωτογραφίες, μήπως δούμε κάτι που δεν βλέπουμε με τα μάτια;», λέει ο δήμαρχος της Σύμης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης