Basket League: Την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ κρίνεται ο πρωταθλητής μετά το 2-2 του ΠΑΟ στο ΣΕΦ

Οι πράσινοι νίκησαν στο Φάληρο με 88-85 κάνοντας μια τεράστια ανατροπή - Το φύλλο αγώνα των διαιτητών, η πρόσκληση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Στο ΟΑΚΑ (14/6, 21:15) θα κριθεί ο φετινός πρωταθλητής της Basket League, μετά το break του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, με το οποίο ισοφάρισε τη σειρά των τελικών σε 2-2.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 88-85 του Ολυμπιακού, εξαργυρώνοντας το σπουδαίο δεύτερο ημίχρονό τους, όταν και σημείωσαν τη μεγάλη ανατροπή. Τα συνεχόμενα καλάθια του Τζέριαν Γκραντ στην τρίτη περίοδο, οι σπουδαίες άμυνες του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και ο MVP Κέντρικ Ναν με τους 25 πόντους που σημείωσε έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη νίκη της ομάδας τους μέσα στο Φάληρο.



Τώρα οι παίκτες του Έργκιν Αταμάν θα επιδιώξουν να μιμηθούν την ΑΕΚ του 2002, η οποία είναι η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0, σε μία σειρά τελικών, φτάνοντας στο θρίαμβο απέναντι μάλιστα στον Ολυμπιακό με 3-2.

"Ένα ακόμα" ήταν αυτό που φώναξαν οι πράσινοι στα αποδυτήρια του ΣΕΦ, γνωρίζοντας πως η δουλειά δεν έχει τελειώσει.



Αυτή την υπόσχεση έδωσαν και στους περίπου 4.000 οπαδούς τους που πήγαν μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης να τους υποδεχθούν και να τους αποθεώσουν στο ΟΑΚΑ.



Μόλις έφτασε το πούλμαν ακολούθησε πανζουρλισμός, με τους φίλους της ομάδας να αποθεώνουν τους παίκτες και τον προπονητή.



Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του στο ΣΕΦ και στάθηκε στα λάθη της ομάδας του: «Είναι προφανές ότι δεν διαχειριστήκαμε την πίεση, με αποτέλεσμα να χάσουμε τόσα ανοιχτά σουτ, 13 βολές χαμένες, λέι απ στο τέλος... Και να πάρουμε λάθος αμυντικές αποφάσεις. Δίκαια κέρδισαν σήμερα. Πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη μας πνευματικά και να κάνουμε το παιχνίδι μας, ελπίζοντας ότι θα ανταποκριθούμε καλύτερα στις συνθήκες και τις περιστάσεις ενός τέτοιου παιχνιδιού», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου και σχολίασε και το τοξικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί πριν την έναρξη του 4ου τελικού με τις ανακοινώσεις, τον χαμό στα social media και τις εκατέρωθεν φωνές: «Ο Παναθηναϊκός είναι μάστορας σε αυτά πολλά χρόνια τώρα. Εμείς έπρεπε να μην επηρεαζόμαστε. Είναι δικό μου λάθος αν επηρεαζόμαστε. Δεν νομίζω ότι πρέπει να επηρεάζονται. Εμείς πρέπει να συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι μας, στις ικανότητές μας σαν ομάδα και να παίξουμε με αυτοπεποίθηση. Δεν παίξαμε με αυτοπεποίθηση σήμερα. Αυτό είναι δεδομένο. Και φυσικά σε αυτό έχω ευθύνη και εγώ».

Από την πλευρά του ο Έργκιν Αταμάν στάθηκε στα λάθη της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο και στο τι άλλαξε στο δεύτερο. «Αμυντικά κάναμε πολλά λάθη, επιτρέψαμε 51 πόντους, ήταν πάρα πολλοί. Μιλήσαμε και στο δεύτερο ημίχρονο δε δώσαμε καλάθια στο ζωγραφιστό και μετά επιτεθήκαμε κυρίως με τους «καυτούς» παίκτες μας, τον Γκραντ στην αρχή και στο τέλος τον Ναν. Του δώσαμε την μπάλα και τον αφήσαμε να παίξει iso. Δεν υπάρχει χρόνος για ειδική προετοιμασία, θα αναλύσουμε τα λάθη μας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και μετά θα πάμε στον 5ο τελικό, τον πραγματικό τελικό στο ΟΑΚΑ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού.




Το φύλλο αγώνα και η πρόσκληση του Γιαννακόπουλου

Στο μεταξύ οι διαιτητές του Game 4 έγραψαν στο φύλλο αγώνα τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν στο ΣΕΦ, ενώ έχουν αναφέρει ότι και κατά την είσοδο τους στη φυσούνα, το μέλος της αποστολής του Παναθηναϊκού, Κοντός Δημήτρης, απευθύνθηκε ειρωνικά στους διαιτητές φωνάζοντας «σήμερα γράψατε ιστορία».

Τα παράπονά του για τη διαιτησία συνέχισε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στο 5ο παιχνίδι του ΟΑΚΑ καλώντας τόσο τους προέδρους του Ολυμπιακού, όσο και την πολιτική ηγεσία της χώρας.

«Εγώ θα ήθελα να ζητήσω τον τελευταίο αγώνα, να είναι παρών ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Αθλητισμός, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, οι πρόεδροι του Ολυμπιακού και να καθίσουμε όλοι να δούμε τον αγώνα» ανέφερε μέσα από story στο Instagram ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ, ο οποίος έχει τιμωρηθεί από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ με τρίμηνο αποκλεισμό από τα γήπεδα και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έδωσε το παρών ούτε στον 4ο τελικο στο ΣΕΦ όπως ειχε προαναγγείλει.

Τα εισιτήρια για το GAME 5

Σε ότι αφορά στα εισιτήρια του 5ου τελικού ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την έναρξη της διάθεσης τους και πάνω από 200.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στην αναμονή από τα πρώτα λεπτά της κυκλοφορίας τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα more.com!

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

«Στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, σας θέλουμε ΟΛΟΥΣ εκεί!

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR ενημερώνει τους φιλάθλους της πως τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για τον πέμπτο τελικό (14/6, 21:15) του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδος κρίνεται στο ΟΑΚΑ… Κλείσε τη θέση σου και πάμε μαζί να φτάσουμε στην κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου».




Ειδήσεις σήμερα:

Αμοργός: Ποιος είναι ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας που εξαφανίστηκε – Συνεχίζονται οι έρευνες

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει και ο Νίκος Παπανδρέου: Ο λόγος άμεσα στους φίλους και στα μέλη για Αλλαγή

Ο Μακρόν έγινε... Manu Chao: Το λογοπαίγνιο και η φωτογραφία που έγιναν viral
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr