Euro 2024: «Θα παίξω ενώ η πόλη μου βομβαρδίζεται» λέει ο Μούντρικ

Euro 2024: «Θα παίξω ενώ η πόλη μου βομβαρδίζεται» λέει ο Μούντρικ

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Ουκρανίας αντιμετωπίζει τη Ρουμανία στον εναρκτήριο αγώνα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γερμανία

mudryk-ukraine
Ο Ουκρανός μέσος Μικαΐλο Μούντρικ ήταν εκ των συμμετεχόντων στο σοκαριστικό βίντεο της ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, δηλώνοντας στην κάμερα ότι θα αγωνιστεί στο Euro, γνωρίζοντας ότι η οικογένειά του δέχεται ρωσικούς πυραύλους «μέρα και νύχτα» στην πόλη του Κρασνοχράντ.

Ο Μούντρικ είναι ένας από τους 13 παίκτες της Ουκρανίας που μίλησαν για τις πόλεις τους που επηρεάστηκαν από τον πόλεμο σε ένα βίντεο που παρήγαγε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας.

Στο βίντεο εμφανίστηκαν επίσης ο αριστερός μπακ της Άρσεναλ, Ζιντσένσκο, και ο αμυντικός της Μπόρνμουθ, Ιλιά Ζάμπαρνι. Το ίδιο έκανε και ο επιθετικός της Ντιναμό Κιέβου, Σαπαρένκο, ο οποίος είπε ότι το χωριό που μεγάλωσε Βελίκα Νοβοσίλκα «καταστράφηκε ολοσχερώς από τη Ρωσία».
Κλείσιμο

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Ουκρανίας αντιμετωπίζει τη Ρουμανία στον εναρκτήριο αγώνα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γερμανία. Ο μέσος της Τσέλσι, Μούντρικ, δήλωσε: «Από την αρχή του πολέμου πλήρους κλίμακας, η πόλη μου βομβαρδίζεται με πυραύλους μέρα και νύχτα».

Πρόσθεσε ότι οι γονείς του παραμένουν στο Κρασνοχράντ και «συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους εκεί και να πιστεύουν πάντα στη νίκη της Ουκρανίας».

Η πόλη - επίσης η γενέτειρα του τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης Αντρέι Λούνιν - βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία. Τα ουκρανικά στρατεύματα ανακατέλαβαν μερικά στην περιοχή με μια αντεπίθεση το 2022. Τον Μάιο, ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε μια νέα επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο.

Ο Αντρέι Σεφτσένκο, πρώην επιθετικός της Τσέλσι που είναι τώρα πρόεδρος της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UAF), δήλωσε: «Οι πόλεις μας επιθυμούν να φιλοξενήσουν το Euro, αλλά τώρα δεν παλεύουν για το τουρνουά, αλλά για την ελευθερία. Δεν υπάρχει Ουκρανός ποδοσφαιριστής, πόλη, γήπεδο, παιδική χαρά ή παιδί που να είναι ανέγγιχτο από τον πόλεμο».

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης – Δείτε όλα τα ονόματα

Μπουρίνια στη βόρεια Ελλάδα, 38άρια και σκόνη στη νότια - Κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 περιοχές

Τα δέκα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το Euro 2024 - Πρεμιέρα στο Μόναχο, τελικός στο Βερολίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης