Χούμελς: Τέλος από τη Ντόρτμουντ μετά από συνολικά 13 χρόνια

Χούμελς: Τέλος από τη Ντόρτμουντ μετά από συνολικά 13 χρόνια

Ο έμπειρος Γερμανός στόπερ αποχωρεί μετά από μια τρομερή σεζόν με την ομάδα της Βεστφαλίας

hummels
Παρελθόν αποτελεί οριστικά και αμετάκλητα από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ ο Ματς Χούμελς, ο οποίος έκανε γνωστό το όνομά του με τη φανέλα της BVB ερχόμενος από τη Μπάγερν Μονάχου όπου πέρασε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά χρόνια.

Στο πρώτο πέρασμά του από τον σύλλογο με τον οποίο θα είναι συνδεδεμένος για πάντα έμεινε από το 2009 έως και το 2016 (σ.σ είχε και δανεισμό το 2008) πριν επιστρέψει στη Βαυαρία για μία τριετία (2016-2019) και ξανά πάρει το ανάποδο δρομολόγιο (2019-2024).

Φέτος ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του Έντιν Τέρζιτς, υπό τις οδηγίες του οποίου φτάσανε μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ -πριν ηττηθούν από τη Ρεάλ. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ώρες είχε γίνει γνωστή και η αποχώρηση του αιώνιου οπαδού της Ντόρτμουντ και μέχρι πρότινος προπονητή της, Τέρζιτς.

Η απόφαση του Χούμελς ανακοινώθηκε μόλις λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του Euro 2024, στο οποίο δεν θα είναι παρών μιας και δεν έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής Γερμανίας.

Αναλυτικά η επίσημη δήλωσή του:

Κλείσιμο
«Οπαδοί της Μπορούσια Ντόρτμουντ, η ώρα μου με τα κιτρινόμαυρα ήρθε στο τέλος μετά από 13 χρόνια στο σύνολο. Ήταν μεγάλη τιμή το να παίζω για τη BVB αυτό το μακρύ χρονικό διάστημα και που ήμουν σχεδόν συνέχεια παρών στο ταξίδι που ξεκίνησε από τη 13η θέση τον Ιανουάριο του 2008 σε αυτό που είναι ο σύλλογος σήμερα.

Είναι ιδιαίτερο κλαμπ με ιδιαίτερους οπαδούς - και για μένα είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους που κάνουν τρομερή δουλειά για τον σύλλογο, αλλά φυσικά και τους άπειρους, φανταστικούς προπονητές και συμπαίκτες με τους οποίους δούλεψα και έπαιξα.

Ελπίζω να σας δω σύντομα να πανηγυρίζετε στην Borsigplatz. Μέχρι τότε, θα υποστηρίζω τον σύλλογο από μακριά, αλλά και συχνά μέσα από το γήπεδο. Θα μου λείψετε όλοι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης