Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό: Προτεραιότητα ο Βεζένκοβ κι ένα point guard με ικανότητα στο σκορ

Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό: Προτεραιότητα ο Βεζένκοβ κι ένα point guard με ικανότητα στο σκορ

Ο Ολυμπιακός αναζητά έναν παικταρά σε αυτή τη θέση και η αλήθεια είναι πως στην αγορά δεν υπάρχουν πολλοί

Vezenkov

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα ολοκληρώνοντας μία ιστορική ανατροπή και γυρίζοντας τη σειρά από το 0-2 σε 3-2. Ο Ολυμπιακός έχασε τρεις διαδοχικές φορές από τον αντίπαλο του και μαζί την ευκαιρία για το τρίτο διαδοχικό νταμπλ.

Όπως όλες οι ομάδες του κορυφαίου επιπέδου, έτσι και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεκινήσει τις σκέψεις για την επόμενη σεζόν αρκετά πριν ολοκληρωθεί η φετινή. Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες μιλώντας για την επόμενη μέρα της ομάδας ανέφερε σύμφωνα με το ρεπορτάζ πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αποφασίσει να προσθέσει έναν ποιοτικό point guard ο οποίος όμως έχει να έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα και ισχυρή προσωπικότητα. Ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε με την περίπτωση του Μάικ Τζέιμς, ωστόσο ο Αμερικανός επί της ουσίας δε βγήκε ποτέ στην αγορά των free agent αφού πείστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα να παραμείνει στη Μονακό.

Ο Ολυμπιακός αναζητά έναν παικταρά σε αυτή τη θέση και η αλήθεια είναι πως στην αγορά δεν υπάρχουν πολλοί. Ο Κίναν Έβανς με τον οποίο έχει υπογραφεί προσύμφωνο τραυματίστηκε και το πιθανότερο σενάριο είναι να μην ενεργοποιηθεί η συμφωνία.

Τα βλέμματα του Ολυμπιακού στον Βεζένκοβ
Από εκεί και πέρα βασική προτεραιότητα είναι η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοβ. Ο MVP της περασμένης Euroleague ενημέρωσε τους Κινγκς πως δεν θέλει να επιστρέψει στο Σακραμέντο. Βέβαια η κατάσταση δεν βρίσκεται στο χέρι του, αλλά στην ομάδα του αφού δεσμεύεται με εγγυημένο συμβόλαιο. Την επόμενη εβδομάδα ίσως υπάρξει εξέλιξη λόγω της διαδικασίας του ντραφτ.

Λόγω της δέσμευσης που υπάρχει οι δύο πλευρές (Ολυμπιακός και Βεζένκοβ) δεν μπορούν να μπουν σε επίσημες συζητήσεις, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως οι Πειραιώτες έχουν ενημερώσει τον Βεζένκοβ για τη διάθεσή τους. Ο «Σάσα» θα περιμένει να δει τις εξελίξεις με τους Κινγκς και εν συνεχεία θα πάρει την απόφασή του, ωστόσο φαίνεται πως είναι θετικός για την επιστροφή του.

Τέλος ο Κάνααν, πιθανός αντικαταστάτης του ο Ντόρσεϊ
Ο Αϊζάια Κάνααν ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό και θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Στον Ολυμπιακό εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση της επιστροφής του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο διεθνής γκαρντ είναι παρόμοιος παίκτης με τον Κάνααν, αλλά έχει το πλεονέκτημα του ελληνικού διαβατηρίου κάτι το οποίο αποτελεί πρόβλημα για τους Πειραιώτες.

Τη καριέρα τους στον Ολυμπιακό ολοκλήρωσαν επίσης οι Λουκ Σίκμα και Ίγκνας Μπραζντέικις ο οποίος έχοντας κλειστό συμβόλαιο, θα πάρει κάποια αποζημίωση. Η front line θα παραμείνει αναλλοίωτη με τους Φαλ, Μιλουτίνοφ, Ράιτ, Πετρούσεφ και Πίτερς. Σε πιθανή επιστροφή του Βεζένκοφ, ο Πίτερς θα μεταφερθεί στη θέση «3».

πηγή: gazetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι συνθήκες στέγασης των νεότερων γενεών επηρεάζουν το δημογραφικό


Mωρό μου, αποκάλεσε η Γαρυφαλλιά Καληφώνη τον Χρήστο Μάστορα σε φωτογραφία


Κλιματική αλλαγή και ελληνοποιήσεις χτυπούν το ελληνικό μέλι


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης