Euro 2024: Γκεόργκε Χάτζι και Μίρτσεα Λουτσέσκου στο πλευρό της Ρουμανίας - Δείτε βίντεο

Οι δύο θρύλοι του ρουμανικού ποδοσφαίρου ταξίδεψαν στη Γερμανία για να δουν από κοντά την πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας στο Euro 2024

Οι Ρουμάνοι ετοιμάζονται να μπουν σήμερα το απογευμα στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024 αντιμετωπίζοντας στην Αρένα του Μονάχου τους Ουκρανούς.

Πέραν απο την πολυάριθμη ρουμανική παροικία που παρεπιδημεί στη Γερμανία και δη στο Μόναχο, η ομάδα του Έντι Ιορντανέσκου θα έχει την υποστήριξη απο δυο θρύλους του ρουμανικού ποδοσφαίρου, τον Γκεόργκε Χάτζι και τον Μιρτσέα Λουτσέσκου.



Τα δυο ιερά τέρατα των Καρπαθίων ταξίδεψαν μαζί από το Βουκουρέστι για τη βαυαρική πρωτεύουσα. Σημειωτέον οτι ο Χατζι έκανε πριν 40 χρόνια το ντεμπόυτο του με τους tricolori υπό τις οδηγίες του Λουτσέσκου, του πρεσβύτερου, ενώ συνυπήρξαν μετέπειτα στη Μπρέσια και στη Galatasaray.



Η Ρουμανία των Χάτζι-Λουτσέσκου πήρε μάλιστα μέρος στο Euro της Γαλλίας το 1984, στον ίδιο όμιλο με τη Γερμανία, την Πορτογαλία και την μετέπειτα φιναλίστ Ισπανία. Το 1994 στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ ο Χάτζι, σε μεστή πλέον ηλικία, οδήγησε τη Ρουμανία στους «8», όπου αποκλειστηκε στα πέναλτι απο τη Σουηδία, κι ενώ στη φάση των «16» υπέταξε την Αργεντινή με 3-2. Προπονητής της εθνικής ομάδας ήταν τότε ο Ανχελ Ιορντανέσκου, πατέρας του σημερινού εκλέκτορα, Εντι και μετέπειτα (1998) ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, για σύντομο χρονικο διάστημα.

Ο Λουτσέσκου δεν έχασε την ευκαιρία πάντως να περιδιαβεί το ιστορικό κέντρο του Μονάχου, όπου έγινε αντιληπτός απο πολυάριθμους συμπατριωτες του, που θέλησαν να φωταγραφηθούν μαζί του.


Ειδήσεις σήμερα

Νεαρή κοπέλα επανέφερε 75χρονο που κατέρρευσε στη μέση του δρόμου στον Βόλο - «Είχα χάσει τον παππού μου με τον ίδιο τρόπο»

Ο Λύτρας ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, δήλωσε ότι έχει ψυχολογικά και αφέθηκε ελεύθερος! Δείτε τις δηλώσεις του


H ακτινογραφία της ευρωκάλπης και της μεγάλης αποχής - Από το κέντρο τελικά οι απώλειες για τη ΝΔ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr