Thessaloniki Masters: Μαναβή, Τριανταφυλλίδη και Ιωαννίδης, Κανέλλος στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου

Στις ασφυκτικά γεμάτες κερκίδες του γηπέδου στην πλατεία Αριστοτέλους έπεσε με δύο εντυπωσιακούς τελικούς που κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, η αυλαία του 1ου τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Volley

Δύο ώρες μοναδικού θεάματος, πέντε σετ με φοβερές διακυμάνσεις και εκατοντάδες κόσμου να παρακολουθεί από κοντά  στο κατάμεστο (και αυτή τη χρονιά) γήπεσδο στο πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, την πλατεία Αριστοτέλους.

Αυτή ήταν σε γενικές γραμμές η εικόνα των τελικών του Thessaloniki Masters που εξελίχθηκε και πάλι σε μια γιορτή του beach volley.



Ανατροπή και νίκη για Μαναβή, Τριανταφυλλίδη
Δήμητρα Μαναβή και Λίζα Τριανταφυλλίδη πανηγύρισαν τον πρώτο τους κοινό τίτλο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ καθώς επικράτησαν με 2-1 (19-21, 21-16, 15-10) των Γεωργίνα Αντωνακάκη, Ιωάννα Περδικάκη στον τελικό του Thessaloniki Masters.

Μαναβή και Τριανταφυλλίδη αν και αιφνιδιάστηκαν στην εκκίνηση του αγώνα, κατάφεραν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ανατροπή. Για την Λίζα αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στην Θεσσαλονίκη, ενώ για την Δήμητρα ο φετινός ήταν ο 4ος τίτλος στην πόλη της.



Στο πρώτο σετ το δίδυμο από την Κρήτη βρέθηκε πίσω στο σκορ μόνο στην αρχή (0-1, 1-2) αλλά με το γρήγορο πρώτο σερί ξέφυγε με 5-2. Κι όταν Λίζα και Δήμητρα κατάφερναν να ισοφαρίσουν (7-7) ή να μειώσουν (13-12 από 13-10) είχαν τον τρόπο να αυξήσουν τη διαφορά. Μάλιστα έφτασαν στο +5 (17-12) με τυχερό άσο (με τη βοήθεια του φιλέ), αλλά το μπλοκ της Τριανταφυλλίδη έφερε και πάλι τη διαφορά στον πόντο (18-17). Στην επόμενη φάση έχασαν τη μοναδική τους ευκαιρία για να ισοφαρίσουν με τις Γεωργίνα, Ιωάννα να φτάνουν στο 21-19.

Στο δεύτερο σετ το αρχικό 2-4 για τις Αντωνακάκη/Περδικάκη δεν είχε και την ανάλογη συνέχεια καθώς Μαναβή/Τριανταφυλλίδη με επιμέρους σκορ 11-4 έφτασαν στο 13-8. Και παρόλο που η διαφορά μειώθηκε στο 14-12, άσος της Τριανταφυλλίδη και κόντρα της Μαναβή διαμόρφωσαν το 18-13 για να οδηγηθεί ο τελικός στο τάι μπρέικ (21-16 το τελικό).

Λίζα και Δήμητρα μπήκαν με άλλον αέρα στο τάι μπρέικ και με επίθεση και δυο μπλοκ της πρώτης το 4-3 έγινε 7-3. Λίγο αργότερα με τα σερβίς της Μαναβή η διαφορά εκτοξεύθηκε στο 11-4 κι εκεί ουσιαστικά κρίθηκαν όλα, καθώς Αντωνακάκη και Περδικάκη δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του τίτλου (15-10 το τελικό σκορ).




Πρωτιά για Ιωαννίδη, Κανέλλο στους άνδρες
Η αυλαία στο 1ο τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ στην πλατεία Αριστοτέλους έπεσε με τον τελικό των ανδρών όπου οι Παναγιώτης Ιωαννίδης, Ιάσωνας Κανέλλος κατέκτησαν τον τίτλο επικρατώντας με 2-1 (21-18, 17-21, 15-12) των Θοδωρή Παπαδημητρίου, Στέλιου Τζιουμάκα. 

Στο πρώτο σετ οι Παπαδημητρίου, Τζιουμάκας ξεκίνησαν εντυπωσιακά φτάνοντας γρήγορα στο 6-2, ωστόσο εξίσου γρήγορα κι εντυπωσιακά απάντησαν για το 6-6 για να προσπεράσουν με 10-11 και να φτάσουν στο 12-15 με μπλοκ του εντυπωσιακού Παναγιώτη Ιωαννίδη.



Στο 14-16 είχαμε ίσως την πιο εντυπωσιακή φάση του τουρνουά με τον Παπαδημητρίου να βγάζει την άμυνα στο πέρασμα του Κανέλλου (στη δεύτερη μπαλιά) και να τελειώνει ο ίδιος την κόντρα, αλλά στο 17-19 δέχθηκε δύο μπλοκ από τον Ιωαννίδη για να κλείσει το σετ στο 18-21.

Στο δεύτερο σετ και πάλι Παπαδημητρίου, Τζιουμάκας κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ καθώς μετέτρεψαν το 5-4 σε 10-4 για να φτάσουν στο 12-5. Εκεί οι Ιωαννίδης, Κανέλλος προσπάθησαν για μια νέα ανατροπή καταφέρνοντας με επιμέρους σκορ 3-7 να πλησιάσουν σε 15-12. Λίγο αργότερα το 19-15 έγινε 19-17, αλλά επίθεση και μπλοκ του Τζιουμάκα διαμόρφωσαν το τελικό 21-17 για να οδηγηθεί και ο δεύτερος τελικός στο τάι μπρέικ.

Εκεί όμως τα δεδομένα ήταν διαφορετικά με τους Ιωαννίδη, Κανέλλο να φτάνουν σ' ένα γρήγορο 0-3 για να φτάσουμε στο 2-5 όπου έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν τη διαφορά (άουτ η κόντρα επίθεση) με το σκορ να φτάνει στο 4-5 με μπλοκ Τζιουμάκα. Μάλιστα με νέο λάθος (άουτ Ιωαννίδη) και μπλοκ του Τζιουμάκα το σκορ έγινε 8-7. Νέα εναλλαγή στο προβάδισμα με το μπλοκ του Ιωαννίδη (9-10) με το σκορ να πηγαίνει στο 9-11 με το άουτ του Παπαδημητρίου και στο 10-13 με την εξαιρετική άμυνα και την επίθεση του Κανέλλου. Η διαφορά έφτασε στο 12-14, όμως ο Ιωαννίδης την επόμενη φάση δίνοντας οριστικό τέλος στον αγώνα.



Ειδήσεις σήμερα

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - Κάθε μέρα βελτιώνομαι, λέει

Γλυπτά του Παρθενώνα: Με την αφαίρεση της Αψίδας του θριάμβου από τους Ναζί συγκρίνει την πράξη του Έλγιν ο Στίβεν Φράι

Και η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου τον είχε μηνύσει για ενδοοικογενειακή βία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr