Γκουαρδιόλα: «Κατέκτησε» και το NBA - Οι συμβουλές του στον Ματσούλα για να σπάσει η άμυνα του Ντάλας

Ο προπονητής των Μπόστον Σέλτικς αποθέωσε τον Καταλανό κόουτς για τις συμβουλές που του έδωσε

Δύο προπονητές, δύο διαφορετικά αθλήματα και ένα κοινό στοιχείο που δεν είναι άλλο από την αντίληψη και τη διορατικότητα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο κόουτς της Μάντσεστερ Σίτι έχοντας πάρει την 5η διαδοχική Πρέμιερ Λιγκ με τους «πολίτες», ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να απολαύσει τις περιορισμένες διακοπές του, πριν επιστρέψει στην αποπνικτική καθημερινότητα της Πρέμιερ Λιγκ και των υπόλοιπων διοργανώσεων.

Ωστόσο, όντας γνωστός εργασιομανής, δεν άφησε το μυαλό του να ξεχαστεί ούτε στην άλλη άκρη του πλανήτη, μιας και όταν βρέθηκε στα παιχνίδια των Μπόστον Σέλτικς κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς για τους τελικούς του NBA προσπάθησε να μεταφέρει όποιες γνώσεις μπορούσε στον προπονητή των πρώτων, Τζο Ματσούλα.

Κι αν λάβουμε υπόψιν ότι οι Κέλτες διέλυσαν τον Λούκα Ντόντσιτς και την παρέα του για να φτάσουν στην κορυφή του NBA μετά από 16 χρόνια, για 18η φορά στην ιστορία τους, φαίνεται πως ο Γκουαρδιόλα το πέτυχε μια χαρά.

Άλλωστε υπήρχαν και οι δηλώσεις του Ματσούλα, που τον αποθέωνε.

«Γνωριζόμαστε κάτι περισσότερο από 1,5 χρόνο. Πάντα τον θαύμαζα και ήθελα να μάθω γι’ αυτόν λόγω του τρόπου με τον οποίο φερόταν. Η ταπεινοφροσύνη, η χαρά, το πάθος και η εργασιακή ηθική που κουβαλά. Η σχέση που έχει με τους παίκτες του και προφανώς η επιτυχία του και η αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Εκτιμώ πολύ τη σχέση μας και κάθε φορά που είμαστε μαζί. Μαθαίνει συνεχώς. Είναι υπέροχο να βλέπεις έναν άνθρωπο που είναι τόσο επιτυχημένος να θέλει απλώς να γίνει καλύτερος και να θέλει να συνεχίσει να μαθαίνει.

Μου αρέσει που είναι έτσι ως άνθρωπος. Είναι ένας τύπος με τεράστιο χαρακτήρα και εκτιμώ τη σχέση μας, με έχει κάνει πολύ καλύτερο. Νομίζω ότι ο τρόπος που ζει και κάνει την τέχνη του μιλάει από μόνος του. Είμαι πολύ ευγνώμων και θα ήθελα να πιστεύω ότι κάνουμε ο ένας τον άλλον καλύτερο.

Είναι φοβερό που ήταν εδώ. Είναι φοβερό που μπόρεσε να μοιραστεί λίγη από τη σοφία του μαζί μου και που μπορούσα να περάσω χρόνο μαζί του», είχε σχολιάσει στην αρχή των τελικών.



Και τώρα, σύμφωνα με ρεπόρτερς, ο Ματσούλα παραδέχθηκε ακόμη πιο ευθέως πως ο Πεπ του είπε μερικά τρικς για να σπάσει την αντίπαλη άμυνα.

«Το Ντάλας έχει μία από τις πιο έξυπνες άμυνες. Έπρεπε να είμαστε δημιουργικοί για να τους αντιμετωπίσουμε. Ο Πεπ με βοήθησε στο πώς να μεταφέρουμε τη μπάλα και στο πως να βγάλω αντίπαλους παίκτες εκτός θέσης», σχολίασε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr