Μπάνια Λούκα - Εγνατία: Τα προφίλ των πιθανών αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Μπάνια Λούκα - Εγνατία: Τα προφίλ των πιθανών αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Τα ατού των ομάδων από την Βοσνία και την Αλβανία που θα βρει στον δρόμο του ο ΠΑΟΚ

bania_loyka
Τον νικητή του ζευγαριού Μπάνια Λούκα - Εγνάτια θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, όπως έγινε γνωστό από την σημερινή κλήρωση στην Νιόν της Ελβετίας. Τα δύο παιχνίδια μεταξύ της ομάδας από την Βοσνία κι εκείνης από την Αλβανία θα γίνουν 9-10 Ιουλίου και 16-17 του ίδιου μήνα.

Όσον αφορά τους αγώνες του «δικεφάλου του βορρά» με όποια από τις δύο αδύναμες αυτές ομάδες πέρασει, εκείνα θα λάβουν χώρα στις 23-24 Ιουλίου και 30-31 του ίδιου μήνα. Πάμε τώρα να γνωρίσουμε τα βασικά για τις ομάδες που είναι υποψήφιος να αντιμετωπίσουν τους «ασπρόμαυρους».

Μπόρατς Μπάνια Λούκα
Πρόκειται μία ομάδα από την Βοσνία Ερζεγοβίνη, η οποία δεν έχει καταφέρει ποτέ να προχωρήσει πέρα από τον δεύτερο προκριματικό γύρο μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης στις λιγοστές παρουσίες που έχει. Η έδρα της βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη και λέγεται Μπάνια Λούκα Σίτι Στέιντιουμ. Διαθέτει χωρητικότητα 10,030 θεατών.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Μλάντεν Ζίζοβιτς, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της μόλις πριν από λίγες μέρες. Την σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Βοσνία, το τρίτο της ιστορίας της ενώ έφτασε και στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά ηττήθηκε σε διπλά ματς από την Ζρνίσκι Μόσταρ.

Κλείσιμο
Αναφορικά με τον μεταγραφικό της σχεδιασμό, έχει ήδη προχωρήσει στην απόκτηση έξι ποδοσφαιριστών. Ο λόγος για τους Λούκα Μισίμοβιτς, Ματέγια Στάσεβιτς, Νίκολα Μιλίτσεβιτς, Ζούριχ Καρολίνα, Ζινεντίν Μουστεντάναγκιτς και Μπαρτ Μέιερς ενώ από το κλαμπ έχουν αποχωρήσει ως ελεύθεροι οι Πάβλοβιτς, Ντζέκιτς, Νίσιτς, Φίτσοβιτς, Τέρζιτς, αλλά και ο Μάκαριτς που επέστρεψε από τον δανεισμό του.

Μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο 24χρονος Κροάτης επιθετικός μέσος, Γιάκοβ Μπλάγκαϊτς, ο οποίος ολοκλήρωσε τη σεζόν με 6 γκολ και 14 ασίστ σε 37 συμμετοχές.

Σημειωτέον, η Μπάνια Λούκα δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά ελληνική ομάδα.

Εγνατία
Μία ομάδα από την Αλβανία, η οποία βγαίνει στην Ευρώπη μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της, έχοντας παίξει συνολικά μόλις δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια, αυτά που έδωσε πέρυσι απέναντι στην Αραράτ. Η έδρα της βρίσκεται στην Ρογκοζίνα και το γήπεδο της, που ονομάζετα «Εγνάτια Αρένα», μπορεί να φιλοξενήσει 4 χιλ. θεατές (μόνο οι 1.200 καθιστοί).

Προπονητής της ομάδας είναι ο Εντλίρ Τετόβα, ο οποίος προσελήφθη στην συγκεκριμένη θέση τον Γενάρη του 2023. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε κατέκτησε το πρωτάθλημα, το πρώτο της ιστορίας της, αλλά και το Κύπελλο (δεύτερη φορά στην ιστορία της) κάνοντας το νταμπλ.

Αναφορικά με τον μεταγραφικό της σχεδιασμό, έχει ήδη προχωρήσει στην απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών για την φετινή σεζόν. Ο λόγος για τους Ρέγκι Λουσκία (ως ελεύθερος από τα Τίρανα) και Ζαμίκ Αλίγιεβ (ως ελεύθερος από την Αράζ-Νακτσιβάν) ενώ έχει αποχωρήσει μόνο ο Χίσεν Μεμόλα, που πήγε ως ελεύθερος στην Σουχαρέκα του Κοσόβου.

Το μεγάλο αστέρι του κλαμπ είναι ο 28χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος, Φερνάντο Μεντέιρος, που είχε την σεζόν που ολοκληρώθηκε 46 συμμετοχές σκοράροντας επτά γκολ και δίνοντας επτά στα περισσότερα από 3,7 χιλ. λεπτά που αγωνίστηκε. Στο ρόστερ της ομάδας, υπάρχει και ο 23χρονος Αλβανός, Ρεζάρτ Ράμα, που έχει και ελληνική υπηκοότητα, αφού ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, από τις οποίες αποχώρησε το καλοκαίρι του 2019 για να πάει στην Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: Στις φλόγες παραδόθηκε αίθουσα εκδηλώσεων - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Κασσελάκης: Απέλυσε τον Γιώργο Τσίπρα από συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Ακίνητα: Τα ελληνικά νησιά στις προτιμήσεις των ξένων αγοραστών - Πού κοστίζει €7.000 το τετραγωνικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης