Μάριος Ηλιόπουλος: Είχα παιδικό όνειρο να πάρω την ΑΕΚ- 'Ηρθα να πάρω τίτλους με την ομάδα

Μάριος Ηλιόπουλος: Είχα παιδικό όνειρο να πάρω την ΑΕΚ- 'Ηρθα να πάρω τίτλους με την ομάδα

Ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ άνοιξε τα χαρτιά του και φανέρωσε τις σκέψεις του για τον «Δικέφαλο» μετά τη συμφωνία με τον Δημήτρη Μελισσανίδη

iliopoulos_aek
Τα σχέδιά του για την ΑΕΚ παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο νέος ιδιοκτήτης της, Μάριος Ηλιόπουλος. 

Στις πρώτες του δηλώσεις σχολίασε:

«Καλησπέρα σε όλους, κυρίως σε όσους αγαπάνε την ΑΕΚ. Σήμερα η αγάπη δεν είναι ανιδιοτελής, υπάρχει σκοπός. Δεν κάνεις κάτι για τον γείτονα σου, τον φίλο σου, τον άνθρωπο που δεν ξέρεις, αν δεν έχεις κάποιο σκοπό, αν δεν θες να πετύχεις κάτι. Η ΑΕΚ επειδή έχει διαφορετική νοοτροπία, είναι η ψυχή των Ελλήνων περνάει αυτή ανιδιοτέλεια σε όλους. Η ΑΕΚ είναι ένα μεγαλείο. Το νέο μου μεγάλο όραμα.

Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που θυμάται τις ρίζες της. Που έχουν πολύ μεγάλη ιστορία, στην Κωνσταντινούπολη, εκεί που ήταν το φως. Εκεί που ακόμα και σήμερα μπορούμε να παίρνουμε έμπνευση. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που συνδέεται με την ψυχή όλων μας. Είναι η ομάδα που ακόμα και στις δύσκολες στιγμές κατάφερε να κρατήσει ανάστημα και να πάει μπροστά.

Δεν θέλω να πω πολλά λόγια. Οι πράξεις μας κρίνουν. Είμαστε στα ηνία της ΑΕΚ μόνο δέκα μέρες και θα μιλήσουμε με πράξεις. Καλέσαμε σήμερα εδώ όλες τις φωνές, φιλικές μη φιλικές για να ακουστεί η φωνή η δική σας, η δική μας προκειμένου να μπορέσετε και εσείς, όσοι αγαπάνε την ΑΕΚ, όσοι δεν την αγαπάτε από ενδιαφέρον να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα».


Η Συνέντευξη Τύπου του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Μάριου Ηλιόπουλου


Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη και την απόφασή του να μπει στο ποδόσφαιρο:

Κλείσιμο
«Είμαι ένας άνθρωπος που ονειρεύεται που βάζει στόχους, πάντα έχει σκέψεις στο πίσω μέρος. Δεν κρύβω επειδή γενικά τολμώ στο πίσω μέρος του μυαλού μου ως παιδικό όνειρο, υπήρχε η κρυφή επιθυμία να μπορέσω να πάρω τα ηνία της ομάδας. Αυτά είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν μια φορά στη ζωή σου μπορεί και ποτέ. Με την εμπιστοσύνη του Δημήτρη Μελισσανίδη σαν άνθρωπος που τα καταφέρνω ήρθε μια ευκαιρία μοναδική που την άρπαξα».

Για τον Ερασιτέχνη:

«Είναι το μεγάλο μου όνειρο, πέρα από τις ακαδημίες. Η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς υποδομές, είναι μια χώρα ένδοξη και είναι απίστευτο προνόμιο να είσαι Έλληνας αλλά είναι άσχημο πως γεννιέσαι σε μια χώρα που δεν υπάρχουν υποδομές. Αν θυμάστε και στην πρώτη μου παρουσίαση μίλησα για αναξιοποίητα έργα. Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία σας και επειδή δεν υπάρχουν υποδομές εν γένει, όπως για παράδειγμα στο άθλημα που εγώ αγάπησα, τους αγώνες αυτοκινήτου, είναι όραμα να αναδείξουμε ταλέντα.

Ξεκινάμε από τις ακαδημίες. Δεν θα ήταν πιο ωραίο σε μια ομάδα να είναι επτά Έλληνες στην ενδεκάδα ή έξι; Θέλουμε ανάδειξη ταλέντων, αξιοποίηση. Με προπονητές, αθλητές και σιγά-σιγά να κάνουμε ένδοξη την ΑΕΚ και σε άλλα αθλήματα. Θα προσπαθήσουμε κάθε χρονιά να δίνουμε έμφαση για τον κόσμο της ΑΕΚ
».

Για το μοντέλο διοίκησης που θέλει να ακολουθήσει και τον Ματίας Αλμέιδα:

«Το πρώτο πράγμα που ζήτησα από την ΑΕΚ είναι ομοψυχία και να κάνετε αντιπολίτευση σωστή με επιχειρήματα. Άρα όχι δεν θα είναι συλλογική η διοίκηση, θα διοικώ εγώ αλλά θα ακούω όλα τα επιχειρήματα που θα είναι στοιχειοθετημένα, αν με πείσουν θα γυρίσω ακόμα και 180 μοίρες. Αν λοιπόν τα καταφέρουν, στη ζωή μου έχω γυρίσει και 180 μοίρες, σπάνια μεν αλλά το έχω κάνει.

Τον Ματίας τον έχω γνωρίσει εδώ και αρκετούς μήνες. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έβαλα αν θέλετε και την τυπική σφραγίδα για την αλλαγή στα ηνία της ΑΕΚ. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ενημερώθηκε για την αλλαγή. Είναι ο άνθρωπος μας. Ο άνθρωπος που χθες που ήρθε από την Αργεντινή μιλήσαμε για τρεις ώρες και μου είπε είμαι εδώ για να γράψουμε λαμπρές σελίδες για την ΑΕΚ.

Μπορεί να μην ξέρω αλλά δεν είμαι αδαής. Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνομαι πως τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει ο Ματίας για τις μεταγραφές.

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν νοικοκύρης, σφιχτός αλλά νοικοκύρης. Και έχουν καταφέρει αυτό που έχουν καταφέρει όχι πετώντας χρήματα. Σίγουρα η ΑΕΚ είναι μια καλοκουρδισμένη ΠΑΕ. Δεν υπάρχει καμία έκπληξη. Συνήθως οι περισσότερες ΠΑΕ είναι χρεωμένες. Δεν ήρθαμε για να ανακαλύψουμε την Αμερική. Όποια στελέχη κριθούν αξιόλογα θα παραμείνουν για να βάλουμε στόχους.

Οι στόχοι μας είναι οι τίτλοι. Θέλουμε να κάνουμε το καλό κουρδισμένο ρολόι πιο καλό. Να μας θυμίζει πως ο χρόνος είναι ο αντίπαλος μας και αυτός να αξιωποιηθεί για την ένδοξη και μεγάλη ΑΕΚ».

Η απάντησή του σε ερώτηση για το μπάτζετ της ομάδας:

«Η ερώτηση σας έχει μια αντίθεση. Από τη μια είναι λογική και από την άλλη παράλογη. Είναι δυνατόν σε 50-60 ανθρώπους μπροστά να σας πω ποιες μεταγραφές θα κάνουμε. Δημιουργούμε ένα στρατηγείο για να τον καλύτερο μεταγραφικό σχεδιασμό, είναι δυνατόν να σας πούμε τα οικονομικά μεγέθη.

Από την πρώτη μέρα και επειδή εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε τους δίαυλους να μάθετε από την πρώτη μέρα συζητάμε για μεταγραφές. Θέλει αξιολόγηση και πάντα το τελικό οκ από τον Αλμέιδα. Πρέπει να κρατήσουμε μια μυστικότητα γιατί αλλιώς θα εκτεθούμε και θα βάλουμε σφαίρες στα πόδια μας.

Δέστε τη ζώνη σας, ψυχραιμία και πάμε στον αγώνα».

Για το νομικό πλαίσιο:

«Είναι μια δύσκολη ερώτηση. Διότι δεν σας κρύβω ότι τα μέτρα είναι πολύ σκληρά. Και τα μέτρα είναι σκληρά γιατί πληρώνομαι αμαρτίες άλλων και άλλων αθλημάτων. Πρέπει και εμείς να μπορέσουμε να συντονιστούμε στα νέα μέτρα και αν θέλετε να πείσουμε την πολιτεία, κάτι στο οποίο η ΑΕΚ είναι πρώτη, να έρχονται οικογένειες στο γήπεδο και να έρχονται οι αντίπαλοι φίλαθλοι στο γήπεδο. Τα μέτρα τα θεωρώ πολύ σκληρά αλλά με αυτά πρέπει να πορευτούμε.

Όσο για τους οπαδούς, ζήτησαν να με δουν, έδωσα εντολή ώστε να δω τις αντιπροσωπείες τους και να γνωριστούμε. Οι οπαδοί και οι φίλαθλοι είναι η καρδιά της ομάδας αλλά ο εγκέφαλος είμαστε εμείς».

Ειδήσεις σήμερα:

Οι εργαζόμενοι που θα επιβάλλεται να «χτυπούν» ψηφιακή κάρτα από 1η Ιουλίου

Μητσοτάκης: Περίπου €300 εκατ. από την έκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια, θα πάει σε ευάλωτους και συνταξιούχους


«Βραχιολάκι» σε όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία - Δείτε τα 14 μέτρα που ανακοίνωσε ο Φλωρίδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης