ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Βεζένκοβ για το ΝΒΑ: «Οι προπονητές πρέπει να είναι ειλικρινείς με τους παίκτες τους»

Βεζένκοβ για το ΝΒΑ: «Οι προπονητές πρέπει να είναι ειλικρινείς με τους παίκτες τους»

Ο Σάσα Βεζένκοβ, μιλώντας στο συνέδριο των προπονητών της Euroleague, σχολίασε τη rookie σεζόν του στους Σακραμέντο Κινγκς και έφερε ως παράδειγμα μια διαμάχη που είχε με τον προπονητή φυσικής κατάστασης των «Βασιλιάδων»

Vezenkov
Ο Σάσα Βεζένκοβ βρέθηκε στο κλειστό Γλυφάδας όπου διεξάγεται αυτές τις μέρες το συνέδριο προπονητών της EuroLeague, μιλώντας μεταξύ άλλων για τη rookie σεζόν του στους Σακραμέντο Κινγκς.

«Η πρώτη μου σεζόν στο NBA ήταν τρελή. Απλά πηγαίνεις από το ένα ξενοδοχείο στο άλλο και από εκεί στο γήπεδο και στις εγκαταστάσεις. Μετά παίζεις με άλλη ομάδα και πρέπει να διαβάσεις το scouting. Μετά παίζεις και ταξιδεύεις πάλι. Είναι πολύ δύσκολο να τα θυμηθώ όλα. Πρέπει πρώτα να είσαι πολύ ανθεκτικός και σκληρός πνευματικά και μετά σωματικά.



Κλείσιμο
Οι προπονητές πρέπει να είναι ειλικρινείς με τους παίκτες τους και, φυσικά, οι παίκτες να λένε πάντα την αλήθεια στους προπονητές τους. Γιατί αν εγώ πάω στον προπονητή μου και του πω κάποια πράγματα και μετά εκείνος μου πει κάτι απλά για νιώσω καλύτερα, όλα θα αλλάξουν. Πλέον υπάρχουν περισσότερες διαμάχες στις ομάδες και πρέπει να υπάρχει διάθεση για να μαθαίνεις και εσύ από τον προπονητή, αλλά και ο προπονητής από εσένα. Οπότε όλα έχουν σημασία.

Την προηγούμενη σεζόν έπαιζα 30 λεπτά στην Ευρωλίγκα και μερικές φορές 15 λεπτά στο πρωτάθλημα. Ρωτούσα τον γυμναστή γιατί έπρεπε να παίζω 15 λεπτά. Μου είπε "γιατί αυτό λέω εγώ και γιατί το λέει ο προπονητής".

Αγαπώ το παιχνίδι. Για αυτό πληρωνόμαστε, θέλουμε να παίζουμε περισσότερο. Κάθε παίκτης ψάχνει κάτι. Εμείς οι αθλητές είμαστε δύσκολοι. Ακόμα και αν παίξεις 40 λεπτά και χάσεις, θα πας στον προπονητή και θα του πεις "είδες, είμαι κουρασμένος, γιατί έπαιξα 40 λεπτά;". Οπότε το βλέπετε. Έχουμε προβλήματα διαρκώς. Πρέπει να επικοινωνούμε. Είμαστε σαν μικρά παιδιά. Πρέπει να εμπιστεύεσαι τον προπονητή σου και εκείνος εσένα και κάπως έτσι χτίζεις μια καλή ομάδα».

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Ελληνίδες της «διπλανής πόρτας» στο Only Fans

Βαρκελώνη: Θα έχει καταργήσει τελείως τη βραχυχρόνια μίσθωση για τουρίστες έως το 2028

Νάιτζελ Φάρατζ: Οργισμένες αντιδράσεις μετά τη δήλωση ότι η Δύση «προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν» στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης