Η Μάλαγα γιόρτασε την επιστροφή της στη La Liga 2 - Τα δύο γκολ στις καθυστερήσεις και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί - Δείτε βίντεο

Η Μάλαγα γιόρτασε την επιστροφή της στη La Liga 2 - Τα δύο γκολ στις καθυστερήσεις και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί - Δείτε βίντεο

«Κάηκε» η εξέδρα, θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο και ολοήμερο... γλέντι - Ο σύλλογος της Ανδαλουσίας ταλανίζεται εδώ και χρόνια από οικονομικά προβλήματα - Απειλές για τη ζωή του διαιτητή, από την αντίπερα όχθη

malagafc
Την ώρα που η εθνική Ισπανίας δείχνει αρκετά ικανή να φτάσει μέχρι και το τέλος της διαδρομής στο Euro 2024, με τον προπονητή της, Λουίς Ντε Λα Φουέντε να δηλώνει πως δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη δικιά του -κάτι που για την ώρα φαίνεται να ισχύει- εντός των συνόρων κύριο θέμα συζήτησης είναι η άνοδος της Μάλαγα.

Κι αυτή τη φορά είναι για καλό, και όχι για viral βίντεο όπως εκείνο στο οποίο οπαδοί της πήγαιναν στο αεροδρόμιο για υποδεχθούν τουρίστες σαν να ήταν μεταγραφικά αποκτήματα για την ομάδα τους, σε μια περίοδο που δεν γίνονταν προσθήκες.



Κλείσιμο
Ούτε όπως εκείνη τη φορά που ένας ποδοσφαιριστής της, ο Ντάνι Λορένθο, ζήτησε από οπαδό του συλλόγου ένα χαρτονόμισμα των 50€ ως αντάλλαγμα για τη φανέλα του, μιας και είχε ξεπεράσει το όριο εμφανίσεων που μπορούσε να χαρίσει και έπρεπε να καλύψει ο ίδιος το κόστος.



Τα οικονομικά προβλήματα, ο υποβιβασμός και η επιστροφή στη La Liga 2

Εδώ και μερικά χρόνια οι Ανδαλουσιανοί ζουν μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα, με τον επενδυτή από το Κατάρ, Αμπντουλάχ Αλ Τάνι, να διαλύει τη σταθερότητα του κλαμπ. Συγκεκριμένα από τα τέλη Φεβρουαρίου 2020 μετά από παρέμβαση του δικαστηρίου, διαχειριστής του συλλόγου έγινε ο Χοσέ Μαρία Μουνιόθ, ο οποίος πρέπει κάθε τρεις μήνες να αναφέρεται στον Μαρία Άνχελες Ρουίθ Γκονθάλεθ, τον δικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση. Και ενώ η Μάλαγα κατάφερε να γλιτώσει τον αφανισμό, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα έναν χρόνο πριν όταν υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία.

Η δεύτερη κάθοδός της τα τελευταία έτη, μετά από εκείνη τη σεζόν 2017-18 όταν έπεσε από τη La Liga για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, προμήνυε μόνο δύσκολα για το μέλλον, ωστόσο ο κόσμος έβαλε πλάτη, αγόρασε εισιτήρια διαρκείας με τη σέσουλα και στήριξε καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Παίζοντας κυρίως με πιτσιρικάδες και δανεικούς, έχοντας στην άκρη του πάγκου της τον Σέρχιο Πελιθέρ, κατάφερε να τερματίσει τρίτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας το δικαίωμα να παίξει για την άνοδο στα πλέι οφ. Εκεί έπαιξε κόντρα στη δεύτερη ομάδα της Θέλτα, για να επικρατήσει στο δεύτερο ματς με σκορ 2-1 και να προκριθεί (2-2 ο πρώτος αγώνας), ενώ στη συνέχεια διασταυρώθηκε με τη Νάστικ (Ταραγόνα) για ακόμη μία σειρά δύο αγώνων. Ο πρώτος αγώνας τελείωσε με σκορ 2-1 χάρη στα δύο τέρματα του Ρομπέρτο Φερνάντεθ (το δεύτερο με πέναλτι). Και στη ρεβάνς έγινε ο κακός χαμός.

Σε ένα σφιχτό ματς, με τους παλμούς στα ύψη, οι «κυανόλευκοι» θεώρησαν πως απέκτησαν προβάδισμα στο 63ο λεπτό όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες εξαιτίας δύο κίτρινων καρτών που αντίκρισε ο Νάτσο Γκονθάλεθ, ωστόσο η Νάστικ άρχισε να παίζει καλύτερα με 10 παίκτες και κατάφερε να φτάσει στο γκολ που έστειλε το ματς στην παράταση (1-0 κ.ά). Με τρία λεπτά συμπληρωμένα η ομάδα της Ταραγόνα βρήκε και δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος του έξτρα ημιώρου και κάπου εκεί φαινόταν πως τα πάντα είχαν τελειώσει.

Τους φιλοξενούμενους ξανά έβαλε στον αγώνα ο 34χρονος φορ Διόνι, που μετά την εξέλιξή του στις ακαδημίες της Μάλαγα ταξίδεψε αρκετά στην καριέρα του για να κάνει γνωστό το όνομά του σε μικρότερες ομάδες κυρίως της χώρας του, Ισπανίας. Και ενώ η εξέδρα των γηπεδούχων φώναζε για να λήξει το ματς, ο ένας εκ των τριών σούπερ πιτσιρικάδων της Μάλαγα, ο Αντονίιτο Κορδέρο (ο δεύτερος είναι ο 17χρονος Αάρον Οτσόα, διεθνής Ιρλανδός με την Κ16, τρίτος ο 18χρονος Ιθάν Μερίνο), βρέθηκε στο σωστό σημείο για να κάνει το 2-2 στην τελευταία φάση του ματς.

Resumen #PrimeraFederación | Gimnàstic de Tarragona 2-2 Málaga CF | Playoffs | Final (Vuelta)


Όπως ήταν φυσικό η εξέλιξη αυτή έστειλε στα ουράνια τους 528 ταξιδιώτες οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο της Νάστικ.



Και ενώ οι οπαδοί και μέλη της Νάστικ έκαναν επίθεση στους διαιτητές μετά το τέλος του ματς, με τον πρώτο να σημειώνει στο φύλλο αγώνα πως κλωτσούσαν τις πόρτες των αποδυτηρίων, τους έβριζαν με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς, ευχόντουσαν θάνατο στις οικογένειές τους και απειλούσαν ακόμη και τη ζωή τους, το κλίμα ήταν τελείως διαφορετικό στη Μάλαγα, το αεροδρόμιο της οποίας γέμισε για να υποδεχθεί τους ήρωες ποδοσφαιριστές.

ASCENSO MÁLAGA CF | RECIBIMIENTO en el AEROPUERTO de la AFICIÓN


Μία ημέρα μετά, την Κυριακή 23/6, έδωσαν νέο ραντεβού στους δρόμους της πόλης, με το ανοιχτό λεωφορείο να περνάει ανάμεσα από το εκστασιασμένο πλήθος, σε ένα πάρτι από τους «Μαλαγίστας» που κράτησε σχεδόν όλη την ημέρα.





Ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν

Και τώρα... τα κεφάλια μέσα για τον σύλλογο, που θα συνεχίσει να απολαμβάνει την άνοδο αλλά μαζί της θα πρέπει να βγάλει εις πέρας και όλες τις απαιτήσεις, κυρίως στο οικονομικό κομμάτι αλλά φυσικά και σε αυτό του έμψυχου δυναμικού.

Για τον Λορέν Χουαρός, τον αθλητικό διευθυντή που της έδωσε πάλι ζωή όπως είχε κάνει με τη Ρεάλ Σοθιεδάδ πριν από μια τριετία, τα μέτωπα είναι συγκεκριμένα αλλά καθόλου εύκολα, αρχής γενομένης από αυτό του προπονητή. Ο Πελιθέρ που βρίσκεται από το 2020 στον πάγκο της και ξέρει πολύ καλά την κατάσταση θα περίμενε κανείς να παραμείνει για τη συνέχεια του πρότζεκτ χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ωστόσο ο ίδιος τους άφησε στο «θα δούμε» και τώρα ψάχνονται.

Φυσικά υπάρχουν παίκτες των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται. Κάποιοι εξ αυτών, όπως ο αρχηγός Χενάρο, θεωρείται πως πρέπει να μείνουν πάσει θυσία, κάτι που ζητάει διακαώς ο κόσμος και από τον Ρομπέρτο (συμβόλαιο μέχρι το 2025, από τα έξι εκατομμύρια ευρώ η ρήτρα του πήγε στα οκτώ), το «κανόνι» με τα 20 τέρματα για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Όσον αφορά τους πιτσιρικάδες που προαναφέρθηκαν παραπάνω, τον Μερίνο παραδείγματος χάριν τον ήθελε η Ρεάλ Μαδρίτης για το... αστείο ποσό των 250.000 ευρώ, ενώ η Μάλαγα τον αξιώνει κοντά στα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως, τώρα που το νερό δείχνει να μπήκε στο αυλάκι, υπάρχει αρκετή αισιοδοξία πως θα επέλθει και η σταθερότητα στη La Liga 2 είτε φύγουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες είτε όχι. Καθοριστικό ρόλο στα... λογιστικά βιβλία θα παίξουν και τα τηλεοπτικά, που θα αποφέρουν περίπου τα ίδια χρήματα με αυτά που θα εκταμίευαν εάν πουλούσαν τον Ρομπέρτο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης