Άσφαιρο αλλά δεύτερο στον όμιλο το Βέλγιο, 0-0 με την Ουκρανία που αποκλείστηκε - Βίντεο

Άσφαιρο αλλά δεύτερο στον όμιλο το Βέλγιο, 0-0 με την Ουκρανία που αποκλείστηκε - Βίντεο

Καλύτερη η Ουκρανία αλλά αποκλείστηκε με 4 βαθμούς σε τετραπλή ισοβαθμία - Με την Γαλλία στη φάση των 16 το Βέλγιο

belgium-ukraine-xr

Ουκρανία και Βέλγιο πρόσφεραν το τέταρτο φετινό 0-0 στο EURO2024, αποτέλεσμα που άφησε εκτός συνέχειας την πρώτη και έδωσε την δεύτερη θέση του πέμπτου ομίλου στους Κόκκινους Διαβόλους, οι οποίοι στους «16» θα αντιμετωπίσουν την Γαλλία (Δευτέρα 01/07, 19:00).

Αιφνιδίασε ο Σεργκέι Ρεμπρόφ, ο οποίος άφησε εκτός ενδεκάδας Αλεξάντερ Ζιντσένκο και Μιχάιλο Μούντρικ, επιλέγοντας διάταξη 5-3-2 και χρησιμοποιώντας, για πρώτη φορά στην φετινή διοργάνωση, δίδυμο επιθετικών, πλαισιώνοντας τον Άρτεμ Ντόβμπικ με τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, ήρωα στη νίκη επί της Σλοβακίας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2a5bm1cds09)



Απέφυγε τα… πειράματα ο Ντομένικο Τεντέσκο, ο οποίος έκανε μόνο μια αλλαγή σε σχέση με τη νίκη επί της Ρουμανίας και αυτή υποχρεωτική, με τον Λεάντρο Τροσάρ να ξεκινάει αντί του τιμωρημένου Ντόντι Λουκεμπάκιο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2a5a19h05s1)
Κλείσιμο


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2a4sw2ayq9l)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2a3moc1yuih)


Ντε Μπρόινε – Γιάρεμτσουκ… 0-0
Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν, χωρίς αποτέλεσμα, την άμυνα του Βελγίου, το οποίο έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία με σουτ του Ρομελού Λουκάκου, ύστερα από καταπληκτική πάσα του Κέβιν Ντε Μπρόινε, με τον Ανατόλι Τρούμπιν να μπλοκάρει την μπάλα.

Η (καλή) αρχή δεν αποδείχθηκε το ήμισυ του παντός, αφού οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν μεν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να «χτίσουν» αξιοσημείωτες επιθέσεις, με τον Γιάρεμτσουκ να έχει, με την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, το πρώτο ουκρανικό σουτ εντός εστίας, με τον Κουν Καστέελς να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Έλλειψη καθαρού μυαλού από την μια, αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια από την άλλη, όπως στην καθαρή φάση του 41’, όταν ο Γιάρεμτσουκ επέλεξε να ψάξει τον Ντόβμπικ, όταν μπορούσε να εκτελέσει μόνος του.

Ο απελπιστικά μόνος Ντε Μπρόινε είχε σουτ από πλάγια θέση που μπλόκαρε ο Τρούμπιν, με τον Γιάρεμτσουκ να έχει μια ακόμα ευκαιρία πριν από την ανάπαυλα, με κεφαλιά που έφυγε άουτ από την βελγική εστία.

Το κυνήγησε μέχρι τέλους, αλλά…
Η ισοπαλία άφηνε έξω την Ουκρανία και ο Ρεμπρόφ, αφού προχώρησε στην πρώτη αλλαγή υποχρεωτικά λόγω ενοχλήσεων του Βιτάλι Μικολένκο, έκανε τρεις μαζεμένες στο τελευταίο εικοσάλεπτο, αναζητώντας φρεσκάδα και δημιουργία από την μεσαία του γραμμή.

Οι αλλαγές του έπιασαν τόπο, αφού η Ουκρανία άρχισε να πατάει περισσότερο περιοχή, με τον Ντόβμπικ να έχει δύο σερί πολύ καλές ευκαιρίες, τις οποίες αποσόβησε με σωτήριες επεμβάσεις ο Βουτ Φαές.

Το Βέλγιο, στο οποίο επίσης ο Τεντέσκο έκανε κινήσεις φρεσκάδας στην ενδεκάδα, απάντησε με προσπάθεια του Λουκάκου που μπλόκαρε ο Τρούμπιν και, κυρίως, με σουτ του Γιανίκ Φερέιρα Καρασκό έξω από την περιοχή, το οποίο υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση τον τερματοφύλακα που διαδέχθηκε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια της Μπενφίκα.

Ο Ντόβμπικ έπιασε σουτ που έφυγε άουτ και ο Ρουσλάν Μαλινόφσκι, ο οποίος με την είσοδό του πρόσφερε πολλά στο δημιουργικό τομέα, λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Καστέελς, σκοράροντας με… απευθείας κόρνερ!

Οι Ουκρανοί κυνήγησαν μέχρι τέλους το «χρυσό» γκολ, ο Γκεόργκι Σουντάκοφ από πολύ καλή θέση σούταρε αδύναμα στα χέρια του Καστέελς και, κάπως έτσι, γράφτηκε ο πικρός επίλογος για μια ομάδα που θα έχει να λέει ότι πήρε τους ίδιους βαθμούς με την πρωτοπόρο του ομίλου (Ρουμανία), αλλά αποκλείστηκε…


Ουκρανία (Σεργκέι Ρεμπρόφ): Τρούμπιν – Τίμτσικ, Ζαμπάρνι, Σβάτοκ (81’ Γιαρμολένκο), Ματβιένκο, Μικολένκο (58’λ. τρ. Ζιντσένκο) – Σαπαρένκο (71’ Βάνατ), Μπράζκο (70’ Στεπανένκο), Σουντάκοφ – Γιάρεμτσουκ (71’ Μαλινόφσκι), Ντόβμπικ.

Βέλγιο (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέελς – Καστάιν, Φαές, Βερτόνγκεν, Τεάτ – Τίλεμανς (62’ Μανγκαλά), Ονάνα, Ντε Μπρόινε – Τροσάρ (62’ Καρασκό), Λουκάκου (90’ Οπέντα), Ντοκού (77’ Μπακαγιόκο).

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα ξεκινά η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

«Ιστορική μέρα»: Ο Τζούλιαν Ασάνζ επιστρέφει σπίτι του μετά από 14 χρόνια νομικών μαχών

«Αυγή»: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης