Φοβερή Γεωργία - Κέρδισε 2-0 την αδιάφορη Πορτογαλία και προκρίθηκε ως 3η - Δείτε τα γκολ

Φοβερή Γεωργία - Κέρδισε 2-0 την αδιάφορη Πορτογαλία και προκρίθηκε ως 3η - Δείτε τα γκολ

Κβαρατσχέλια (2') και Μικαουτάτζε (57') με πέναλτι σκόραραν για την πρωτάρα Γεωργία - Η Πορτογαλία είχε εξασφαλίσει την πρωτιά στον 6ο όμιλο

arthrou-euro24-georgia

Η Γεωργία έκανε ξανά το «θαύμα» της! Κι αυτή τη φορά ήταν το μεγαλύτερο όλων! Η ομάδα του Βίλι Σανιόλ νίκησε με 2-0 την Πορτογαλία των 8 αλλαγών στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του 6ου ομίλου και στην παρθενική της εμφάνιση σε τελική φάση EURO, εξασφάλισε και την παρουσία της στους «16» του τουρνουά τερματίζοντας στην 3η θέση του γκρουπ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2a8ywbptavl)



Μία νίκη που έφερε τα... πάνω-κάτω και στη μάχη των τρίτων θέσεων, με την Ουγγαρία να μένει εντέλει εκτός διοργάνωσης (μαζί με την Κροατία), αλλάζοντας παράλληλα σε μεγάλο βαθμό και τις διασταυρώσεις στη φάση των «16».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2a82xtjaidt)
Κλείσιμο


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2a6mu4cm7gh)



Τα γκολ του Κβαρατσκέλια (2’) και Μικαουτάτζε (57’ πέν.) υπέγραψαν την ιστορική νίκη των Γεωργιανών που θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στις 30 Ιουνίου στο «RheinEnergieStadion» της Κολονίας, ενώ η Πορτογαλία θα παίξει με τη Σλοβενία την 1η Ιουλίου στο «Waldstadion» της Φρανκφούρτης.

Στο βράδυ που ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης με 50 συμμετοχές σε μεγάλες εθνικές διοργανώσεις, η Γεωργία κατάφερε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό στον αγωνιστικό χώρο της «Arena AufSchalke», παίρνοντας «κεφάλι» στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό.

Σε ταχύτατη αντεπίθεση των Γεωργιανών ο Μικαουτάτζε βρήκε ανοργάνωτη την πορτογαλική άμυνα κι έδωσε κάθετη πάσα στον Κβαρατσκέλια, ο οποίος προχώρησε και πλάσαρε εύστοχα τον Ντιόγκο Κόστα, σημειώνοντας το 5ο γρηγορότερο γκολ όλων των εποχών σε τελική φάση EURO (1 λεπτό και 34 δευτερόλεπτα).

Οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον Ρονάλντο, όμως το φάουλ που εκτέλεσε στο 17’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Μαμαρντασβίλι, ο οποίος έδιωξε με γροθιές. Στο 28’ το σουτ του Κονσεϊσάο μέσα από τη μεγάλη περιοχή κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Φέλιξ βρήκε χώρο για να εκτελέσει, αλλά η μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ίδιος παίκτης είχε άλλη μία τελική προσπάθεια, όμως ο Μαμαρντασβίλι μπλόκαρε σταθερά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Πορτογαλία να ανεβάζει την πίεσή της (ευκαιρίες για Ρονάλντο και Ντανίλο στο 47’), αλλά την Γεωργία να είναι εκείνη που «χτύπησε» ξανά πρώτη. Στο 55’ ο Αντόνιο Σίλνα βρήκε άτσαλα τον Λοτσοσβίλι μέσα στην περιοχή, όμως ο Σάρερ δεν έδειξε αρχικά την παράβαση.


Κλήθηκε, ωστόσο, απ’ τον Ουκρανό VAR Μίκολα Μπαλάκιν κι έκανε on field review δίνοντας την εσχάτη των ποινών υπέρ των Γεωργιανών. Ο αλάνθαστος απ’ την άσπρη βούλα Ζόρζε Μικαουτάτζε δεν αστόχησε στο 57’ κι έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων για τη Γεωργία, φέρνοντάς την ολοένα και πιο κοντά στο... όνειρο.

Η ομάδα του Βίλι Σανιόλ συνέχισε να επιτίθεται και στο 72’ έφτασε κοντά και σε τρίτο τέρμα, όμως η προσπάθεια του Κακβετάτζε πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια του Ντιόγκο Κόστα. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κονσεϊσάο σούταρε ελάχιστα άουτ στην τελευταία φάση του αγώνα, πριν ξεκινήσουν οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των Γεωργιανών.

Διαιτητής: Σάντρο Σάρερ (Ελβετία)
Κίτρινες: Μεκβαμπισβίλι - Κριστιάνο Ρονάλντο, Νέτο, Νέβες

Οι συνθέσεις:
ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι (76’ Κβιρκβέλια), Κάσια, Λοτσοσβίλι (63’ λ. τρ. Τσιταϊσβίλι), Ντβάλι, Κακβετάτζε (81’ Μεκβαμπισβίλι), Κοτσορασβίλι, Κιτεϊσβίλι, Μικαουτάτζε, Κβαρατσκέλια (81’ Νταβιντασβίλι).
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ντιόγκο Κόστα, Αντόνιο Σίλβα (66’ Σεμέδο), Ντανίλο, Ινάσιο, Νταλότ, Ζοάο Νέβες (75’ Νούνιες), Κονσεϊσάο, Παλίνια (46’ Ρουμπέν Νέβες), Νέτο (75’ Ζότα), Κριστιάνο Ρονάλντο (66’ Γκονσάλο Ράμος), Ζοάο Φέλιξ.

πηγη: ΑΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ για το μαύρο χρήμα: Στελέχη καλούν Κασσελάκη – Αποστολάκη να προσφύγουν στον εισαγγελέα

Νεκρός 20χρονος ελληνικής καταγωγής στη Γερμανία έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό - Συγκλονίζει ο πατέρας του


Ευρωπαϊκή Ένωση: Τρεις γυναίκες, ένας άντρας στο τιμόνι και το παράπονο της Μελόνι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα