Ο Βαγγέλης Ιωάννου υποψήφιος Πρόεδρος στις εκλογές του ΠΣΑΤ

Υπό το σύνθημα «Ενωμένοι Ανατέλλουμε»

Δεν υπάρχει φίλος του μπάσκετ που να μην γνωρίζει τον Βαγγέλη Ιωάννου. Τον δημοσιογράφο και σπορτκάστερ της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, στην οποία εργάζεται από το 2001

Έχει συστηθεί περισσότερα από 30 χρόνια στο φίλαθλο κοινό με τεκμηριωμένα άρθρα, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, ζωντανές περιγραφές αγώνων, κάλυψη των μεγαλύτερων ωθητικών διοργανώσεων του πλανήτη.

Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα το μπάσκετ και κατεύθυνση την αθλητική δημοσιογραφία. Κάτοχος μεταπτυχιακού στις σύγχρονες δημοσιογραφικές σπουδές, το πολυμεσικό περιεχόμενο και την επικοινωνία, υποψήφιος διδάκτορας στο ΕΜΜΕ-ΕΚΠΑ, με διατριβή στην τηλεοπτική κάλυψη μεγάλων αθλητικών γεγονότων στην ψηφιακή εποχή. Βραβευμένος το 2022 από το ίδρυμα Μπότση για την προσφορά του στον αθλητισμό και τη δημοσιογραφία.

Παντρεμένος με ένα παιδί, ο δημοσιογράφος συμμετέχει επίσης ενεργά στα κοινά στο Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου. Έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια - έπειτα από την παρότρυνση του προέδρου Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Ήταν η δύσκολη εποχή της πανδημίας όταν ελάχιστοι επαγγελματίες ήθελαν να ασχοληθούν με τα κοινά του ΠΣΑΤ. Εκλέχθηκε, τότε στη θέση του Α αντιπροέδρου, και προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να βοηθήσει τόσο στην οικονομική εξυγίανση του Συνδέσμου, όσο και στη στήριξη των συναδέλφων, ειδικά των ανέργων.

Σήμερα θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου στο Σύνδεσμο, ο οποίος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο, οριακό, σημείο όσον αφορά στην οικονομική του αυτάρκεια και την ικανότητά του να βοηθήσει τα μέλη του στο πλαίσιο της διεκδίκησης της προεδρίας και υπό το σύνθημα «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΑΤΕΛΛΟΥΜΕ!!!» έχει ήδη παρουσιάσει ένα οδικό χάρτη 7 σημείων για την επόμενη μέρα στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Το σχέδιό του για τον ΠΣΑΤ της νέας εποχής, ανάμεσα σε άλλους στόχους, περιλαμβάνει: Συνεργασίες με τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας για την εκπαίδευση, εξειδίκευση, επιμόρφωση και προσαρμογή των αθλητικών συντακτών στη νέα εποχή. Την ενίσχυση των άνεργων συναδέλφων με εξασφαλισμένα προγράμματα ΕΣΠΑ. Τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου χορηγικού προγράμματος, πέρα από τις κρατικές ενισχύσεις.

Με πρωταρχικό μέλημα ο ΠΣΑΤ της νέας εποχής, να απαντάει στις προκλήσεις της νέας, ψηφιακής εποχής και της εποχής της τεχνητής νοημοσύνης ο Βαγγέλης Ιωάννου απευθύνεται προς τους συνάδελφους του, αθλητικούς συντάκτες, ζητώντας τη στήριξη τους. Οι εκλογές ήδη έχουν διεξαχθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 28 Ιουνίου στην Αθήνα στα γραφεία του Συνδέσμου στην οδό Ασκληπιού 3.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr