Euro 2024: Η ... παραφωνία των εισβολών, η απουσία του χαρτιού και το POS

Euro 2024: Η ... παραφωνία των εισβολών, η απουσία του χαρτιού και το POS

Η οργανωτική επάρκεια του Euro 2024, η απουσία του καλού ποδοσφαίρου και η εξήγηση του εκλέκτορα της Γαλλίας

28895613
H 17η έκδοση του ευρωπαικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου παίρνει μία ανάσα, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των ομίλων και εισέρχεται πλέον στη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό, μπορούμε να πούμε ότι η διοργάνωση προβιβάζεται με βαθμό «καλώς» στον επόμενο γύρο.

Οργανωτικά οι Γερμανοί, ως οικοδεσπότες, τα πάνε ως αναμενόταν, καλά, αν και τα υπερβολικά μέτρα ασφαλείας οδηγούν πολλες φορές σε τραγελαφικές καταστάσεις, γιατί οι εθελοντές και το προσωπικό ασφαλείας είναι, συχνά, ανεπαρκώς εκπαιδευμένο και φοβούνται και τον ίσκιο τους.



Κλείσιμο
Για την ώρα πάντως, πέραν των συνήθων υπόπτων εισβολέων που διέκοψαν μερικά ματς για τα 5 λεπτά δημοσιότητας δεν είχαμε, ευτυχώς, κάποιο άλλο συμβάν. Η διόργανωση τελεί στον αστερισμό της απόλυτης ψηφιοποίησης, καθώς χαρτί δεν υπάρχει πιά ούτε για τις καθιερωμένες συνθέσεις που δινόταν παλαιά στους εκπροσωπους των ΜΜΕ πριν την έναρξη των αναμετρήσεων. Και βεβαίως οι πληρωμές γίνονται μόνο με POS.

Αγωνιστικά τα φαβορί των ομίλων πέρασαν στην επόμενη φάση με μοναδική εξαίρεση την κουρασμένη και, μάλλον, κορεσμένη Κροατία. Τρανταχτά διαπιστευτήρια έδωσε όμως, μέχρι τώρα, μόνο η Ισπανία. Οι Ίβηρες είναι η μόνη ομάδα που επικράτησε και στα τρία ματς, παρουσιάζοντας μια αξιοζήλευτη φρεσκάδα και απολαυστικό ποδόσφαιρο.

Η «ανθ’ ημών» Γεωργία έκανε μία μίνι εκπληξη σφραγίζοντας με νίκη κόντρα στην Πορτογαλία το εισιτήριο για την φάση των «16», όπου θα αντιμετωπίσει την αρμάδα των Ισπανών στην Κολωνία την Κυριακή το βράδι. Όποιο και να ναι το αποτέλεσμα, οι παίχτες του Βίλι Σανιόλ είναι ήδη ήρωες στον Καύκασο. Για όσουν περίμεναν ένα πιο συναρπαστικό ποδοσφαιρικο θέαμα θα πρεπει να υπενθυμίσουμε ότι οι περισσότεροι παίχτες προέρχονται από μία μακρα και επίπονη σεζόν, κάτι που σημείωσε κι ο προπονητής της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ σε συνέντευξη του στο εβδομαδιαίο αθλητικό περιοδικό «Sport Bild».

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση του ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, όταν του χρόνου η FIFA θα εγκαινίασει το ΠΚ συλλόγων. Κατώτεροι των προσδοκιών ήταν για μία ακόμη φορά οι Σέρβοι, που μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ του Κατάρ αποκλείστηκαν με άχρωμες και νωθρές εμφανίσεις κι απ’ αυτη τη διοργάνωση. Άγνωστο παραμένει το μέλλον του εκλεκτορα Ντράγκαν Στόικοβιτς, του οποίου το συμβόλαιο είχε ανανεωθεί λίγες βδομάδες πριν την έναρξη του τουρνουά με ρητή εντολή του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς!

Κλματικά το τουρνουά παίρνει άριστα, καθότι τις περισσότερες μέρερς ο καιρός είναι μάλλον αίθριος με εναλλασσόμενες καταιγίδες, δηλαδή πολυ άνετος για ποδόσφαιρο! Για όσους αδημομονούν να αρχίσει το ξεκαθάρισμα των «16» το σοφιστικέ ποδοσφαιρικό περιοδικό «11Freunde» προτείνει την εντρύφηση στο πρωτάθλημα του Ουζμπεκιστάν ή για τους ξενύχτηδες το Copa America. Auf Wiedersehen am Samstag! (εις το επανιδείν το Σάββατο).


Ειδήσεις σήμερα:

Απάτητες παραλίες: Άλλες 40 παραλίες εντάχθηκαν στη λίστα – Απαγορεύονται ομπρέλες και ξαπλώστρες

Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια

Μαζωνάκης: Μεταβίβασαν μετοχές της εταιρείας μου στο όνομά τους εν αγνοία μου, είναι δοκιμασία από τον Θεό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης