Στους «8» του EURO η Γερμανία, επικράτησε με 2-0 της Δανίας - Δείτε τα γκολ

Στους «8» του EURO η Γερμανία, επικράτησε με 2-0 της Δανίας - Δείτε τα γκολ

Η Γερμανία άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Χάβερτς στο 53' - Το 2-0 ο Μουσιάλα στο 68' - Το παιχνίδι διακόπηκε στο 35' για 25 λεπτά λόγω καταιγίδας - Αντίπαλός της στα προημιτελικά ο νικητής του Ισπανία-Γεωργία

germania-arthrou

Τα στοιχεία της φύσης ενώθηκαν για να σχηματίσουν ένα φυσικό ανάχωμα στο δρόμο προς τον τελικό, αλλά τα Πάντσερ έχουν αποδειχθεί ικανά σε κάθε συνθήκη. Αφού ο αγώνας διακόπηκε για 25 λεπτά λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης, η Γερμανία επέστρεψε για να ποδοπατήσει τη Δανία και με δυο γκολ στο β΄μέρος (2-0) έκλεισε ένα εισιτήριο για τους «8» του EURO 2024, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ισπανία - Γεωργία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2ctduzdf0k9)



Βροχή και Σμάιχελ σε ένα άγονο ημίχρονο
Προτού ωστόσο οι καιρικές συνθήκες στο Ντόρτμουντ πάρουν τα ηνία, κυρίαρχη στο γήπεδο ήταν η Γερμανία. Τα Πάντσερ δικαίωσαν το παρατσούκλι τους και μπήκαν με εχθρικές διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα βρήκαν δίχτυα μόλις στο 4΄με κεφαλιά του Σλότερμπεκ, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ για επιθετικό φάουλ του Κίμιχ στην περιοχή της Δανίας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2cqd4br0owh)
Κλείσιμο



Τρία λεπτά αργότερα ο Σμάιχελ απογειώθηκε για να εξουδετερώσει την οβίδα του Κίμιχ, ενώ στο 10΄είχε την απάντηση και στο βολέ του Χάβερτς μέσα από την περιοχή.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2cqljx952mh)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2cqn98srtyp)



Προοδευτικά η Δανία έγινε πιο θαρραλέα και κατάφερε να ισορροπήσει στον αγωνιστικό χώρο, προτού εκείνος μετατραπεί σε... λίμνη από την έντονη βροχόπτωση που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή του αγώνα στο 35΄.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2cqwxu0oipl)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2cpwhoeotpt)



Έπειτα από 25 λεπτά γεμάτα νερό, χαλάζι και... μπόλικη υπομονή, οι δυο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο και με το καλησπέρα η Γερμανία απείλησε ξανά με καρφωτή κεφαλιά του Χάβερτς που έδιωξε ο Σμάιχελ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2crrjr5rv7t)



Στιγμές πριν από το ημίχρονο πάντως η Δανία έβγαλε... δόντια και από αστραπιαία αντεπίθεση άγγιξε το 1-0, όμως ο Νόιερ βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Χόιλουντ για να διατηρήσει το μηδέν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2crxt7zu869)




Πρόκριση με υπογραφή... VAR
Οι Δανοί επέστρεψαν στο γήπεδο με την ίδια φούρια για το β΄μέρος και βρήκαν δίχτυα με τον Άντερσεν στο 48΄, όμως το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από έλεγχο στο VAR για οριακό οφσάιντ του Ντιλέινι στην αρχή της φάσης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2cs86usxydt)



Κι αφού το 0-1 δεν έγινε ποτέ, η Γερμανία πήρε το προβάδισμα. Στο 53΄το VAR εντόπισε χέρι του Άντερσεν στην περιοχή, ο διαιτητής Όλιβερ έδειξε την άσπρη βούλα και ο Χάβερτς ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι για να νικήσει τον Σμάιχελ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2csfjnc01qp)



Πέντε λεπτά αργότερα ο επιθετικός της Άρσεναλ χόρεψε την αντίπαλη άμυνα με μαγική ντρίμπλα αλλά τα χάλασε στο τετ-α-τετ, όμως στο 66΄η πρόκριση «κλείδωσε».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2csl4vtme7d)



Έπειτα από άψογη βαθιά μπαλιά του Σλότερμπεκ στην πλάτη της άμυνας, ο Μουσιάλα με άψογο πλασέ νίκησε τον Σμάιχελ για να γράψει το 2-0 και να θέσει τέλος στη σεμνή τελετή.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2csrr68pw01)



Ο Δανός γκολκίπερ μάλιστα ήταν ο μοναδικός λόγος που το σκορ κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, αποτρέποντας ένα τρίτο γκολ στη μονομαχία του με τον Χάβερτς (90+5΄).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2csup8wgukp)



Το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στο φινάλε, με τη Γερμανία να συνεχίζει ακάθεκτη προς τους «8» με μια μεγάλου ευρωπαϊκού ντέρμπι να διαπνέει την ατμόσφαιρα.


Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ (80΄Χένρικς), Άντριχ (64΄Τσαν), Κρόος, Μουσιάλα (80΄Βιρτς), Γκουντογκάν (64΄Φίλκρουγκ), Σανέ, Χάβερτς

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Κρίστενσεν (81΄Λάρσεν), Μπα, Μέλε, Ντιλέινι (69΄Νόργκααρντ), Χόιμπιεργκ, Σκοβ Όλσεν (69΄Πόουλσεν), Έρικσεν (81΄Ντάμσγκααρντ), Χόιλουντ (81΄Βιντ)


Ειδήσεις σήμερα:

Αυτό είναι το σημείο απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά στην Κερατέα - Έκαναν εργασίες με ισχυρούς ανέμους


Πέντε ανήλικα αδέρφια φιλοξενούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας γιατί οι γονείς είναι στη φυλακή


Πεθαίνοντας μαζί: Γιατί ένα ευτυχισμένο παντρεμένο ζευγάρι προχώρησε σε διπλή ευθανασία στην Ολλανδία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης