Βόλεϊ: Η Ζωή Φάκη είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί στις Φιλιππίνες

Βόλεϊ: Η Ζωή Φάκη είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί στις Φιλιππίνες

Η 26χρονη ακραία, διεθνής με τις αναπτυξιακές εθνικές ομάδες συμφώνησε με τη Choco Mucho Flying Titans και φεύγει άμεσα για τις Φιλιππίνες

Faki1
Πριν από δύο χρόνια ο Πέτρος Κάλλας είχε προκαλέσει αίσθηση καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας βολεϊμπολίστας που δοκίμασε την τύχη του στο πρωτάθλημα της Μογγολίας!

Αυτός δεν ήταν ο πρώτος... εξωτικός προορισμός στον οποίο βρέθηκε το ελληνικό βόλεϊ καθώς την προηγούμενη δεκαετία είχαν αγωνιστεί στο Ιράν οι Ανδρεάς Φράγκος (μετά έπαιξε και στην Κορέα), Τόλης Αρμενάκης, Γιώργος Τζιουμάκας, ενώ η πολυταξιδεμένη Εύα Χαντάβα είχε βρεθεί σε Ινδονησία, Ταϊλάνδη (όπως και η Άννα Σπανού) πέρσι έπαιξε στην Ιαπωνία (ενώ έχει αγωνιστεί και σε Ιταλία, Τουρκία, Βραζιλία, Αζερμπαϊτζάν!) και η Αθανασία Λιάγκη την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Σαουδική Αραβία.

Τώρα όμως σ' αυτην την ξεχωριστή αλυσίδα προστίθεται και ο κρίκος των Φιλιππίνων (μια χώρα που γενικά προωθεί η διεθνής ομοσπονδία καθώς της αναθέτει πολλές διοργανώσεις και εκεί θα διεξαχθεί το παγκόσμιο ανδρών του 2025) καθώς στο πρωτάθλημα της θα αγωνιστεί η Ζωή Φάκη.

Faki_Announcment
Κλείσιμο


Η 26χρονη Ελληνίδα ακραία ξενιτεύεται για δεύτερη φορά όμως τώρα δεν θα περάσει τον Ατλαντικό για να συνδυάσει σπουδές και βόλεϊ (έπαιξε στα πανεπιστήμια Πίτσμπουργκ και Σαν Ντιέγκο), αλλά θα βρεθεί στον Ειρηνικό για να παίξει επαγγελματικό βόλεϊ.

Η ύψους 1.85μ Φάκη συμφώνησε με την Choco Mucho Flying Titans, η οποία φέτος έφτασε μέχρι τους τελικούς αλλά ηττήθηκε με 2-0 νίκες (έχασε 3-2 εντός έδρας και 3-1 εκτός) στους τελικούς από την Creamline Cool Smashers.

Η Φάκη θα είναι η δεύτερη ξένη στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας καθώς πριν από δύο χρόνια είχε την Αζέρα Αλίγεβα. Η Ελληνίδα ακραία πέρσι είχε αγωνιστεί στην Pre League με τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμάτας, ενώ έχει περάσει και από ΑΕΚ, ΑΟ Θήρας, Πανιώνιος.

Το πρωτάθλημα στις Φιλιππίνες ξεκινά στις 15 Ιουλίου και η κανονική διάρκεια ολοκληρώνεται στις 5 Σεπτεμβρίου (15/9 είναι προγραμματισμένος ο τελικός των play off) ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαμόγελο του Παιδιού για την κακοποίηση του 15χρονου στην Πάτρα: Βγήκε αιμόφυρτος στην πλατεία, νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση

Αθηνά Οικονομάκου: H δημόσια ερωτική εξομολόγηση του Τσερέλα στην ηθοποιό - Είσαι η καλύτερη του κόσμου

Φωτιά στην Πάρνηθα - Κολυδάς: 7 με 8 μποφόρ oι ριπές του ανέμου - Πότε εξασθενούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης