Copa America: Το Μεξικό αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, δεν μπόρεσε να κερδίσει το Εκουαδόρ

Copa America: Το Μεξικό αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, δεν μπόρεσε να κερδίσει το Εκουαδόρ

Οι Μεξικάνοι τα έκαναν για ακόμη μια φορά μαντάρα, 4/5 τελευταία Copa America δεν έχουν προκριθεί από τον όμιλο - Ο διαιτητής έδωσε δυο πέναλτι και μετά τα πήρε πίσω

mexico-copa-america
Ούτε τώρα πορεία στο Copa America για το Μεξικό, που όλες κι όλες έχει καταφέρει δύο φορές να πάει στον τελικό (1993, 2001) χωρίς να καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο.

Δεν βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν ο Χάιμε Λοσάνο, ο οποίος είδε την ομάδα του να μένει στην ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0) κόντρα στο Εκουαδόρ, για να κάνει έτσι στην άκρη και να να είναι η αντίπαλός του αυτή που θα περάσει στην επόμενη φάση, στην ισοβαθμία και χάρη σε καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Παιχνίδι με αρκετό physical game στο πρώτο ημίχρονο και χωρίς σχεδόν καθόλου ευκαιρίες, αποζημίωσε το δεύτερο με αρκετά πλούσιο θέαμα. Βράχος ο Αλεξάντερ Ντομίνκες κάτω από την εστία του για το Εκουαδόρ, μοιραίος ο αρκετά «γερασμένος» Ένερ Μπαλένσια, που θα μπορούσε να μην τελειώσει μόνος του μια ιδανική αντεπίθεση, αλλά αντί να σπάσει τη μπάλα δεξιά του προτίμησε να σουτάρει και να παρατείνει την αγωνία.

Νωρίτερα είχε δοθεί πέναλτι για τους Μεξικανούς, αλλά μετά από διαβούλευση με το VAR ο διαιτητής Μάριο Εσκομπάρ το πήρε πίσω, σε μια αρκετά οριακή φάση. Πιο ξεκάθαρη ήταν αυτή του 90+7', όταν ο ρέφερι από τη Γουατεμάλα έδειξε και πάλι την άσπρη βούλα, μόνο και μόνο για να πάει να ξαναδεί τη φάση και να ανακαλέσει την απόφασή του.

Κλείσιμο
«Πιστεύω στους παίκτες, πιστεύω ότι η ομάδα έχει μεγαλώσει πολύ, πολλοί δεν είχαν εμπειρία από τέτοιες διοργανώσει, η απόφαση δεν είναι δικιά μου», είπε μετά το τέλος του ματς ο Λοσάνο όσον αφορά το μέλλον της ομάδας, αλλά και πιο συγκεκριμένα το δικό του.

Τα highlights του Μεξικό - Εκουαδόρ:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2dz6ydvvcht)


Στο άλλο ματς του ομίλου η Βενεζουέλα έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε την πρωτιά με απόλυτο νικών 3/3 μετά την κάτοχο Αργεντινή, επικρατώντας εύκολα της Τζαμάικα με σκορ 3-0.

Αρκετά ανοιχτό το παιχνίδι για τις δύο πλευρές, είχαν τις στιγμές τους, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να βάζουν το νερό στ' αυλάκι με το 1-0 μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και από εκεί και πέρα να εκμεταλλεύονται άρτια τους κενούς χώρους που άφησαν οι Τζαμαϊκανοί.

Το πάλεψαν οι νησιώτες, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν έστω έναν βαθμό σ' αυτή τη διοργάνωση.

Τα highlights του Τζαμάικα - Βενεζουέλα:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2dx465kcde1)


Η τελική βαθμολογία του Β' ομίλου:

1. Βενεζουέλα 9β.
2. Εκουαδόρ 4β. +1 γκολ
3. Μεξικό 4β. 0 γκολ
4. Τζαμάικα 0β.

Σειρά τώρα παίρνει ο 3ος όμιλος, εκεί όπου θα παίξουν Βολιβία - Παναμάς και ΗΠΑ - Ουρουγουάη. Αμφότερα τα ματς κάνουν σέντρα στις 04:00 ξημερώματα Τρίτης και θα μεταδοθούν από τον ANT1+.

Κάπως περίπλοκα τα σενάρια πρόκρισης για τις Ηνωμένες Πολιτείες, που δεν κρατούν την τύχη μόνο στα χέρια τους και θέλουν ίδιο ή/και καλύτερο αποτέλεσμα από τους Παναμέζους για να μην μείνουν εκτός. Η Ουρουγουάη είναι στην ουσία περασμένη με πολύ μεγάλη διαφορά τερμάτων (πρώτο κριτήριο στις ισοβαθμίες), αφού θα πρέπει να «βρέξει» γκολ για να υποχωρήσει τρίτη.

Η βαθμολογία του Γ' ομίλου:

1. Ουρουγουάη 6β. +7 γκολ
2. ΗΠΑ 3β. +1 γκολ
3. Παναμάς 3β. -1 γκολ
4. Βολιβία 0β. -7 γκολ

Τα ζευγάρια της φάσης των «8» έως τώρα:

Παρασκευή 5/7
04:00 Αργεντινή - Εκουαδόρ

Σάββατο 6/7
04:00 Βενεζουέλα - Καναδάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης