Από το ΟΑΚΑ στο Πεκίνο - Ο Σπανούλης οδήγησε την Ελλάδα στην τελευταία συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Βίντεο

Από το ΟΑΚΑ στο Πεκίνο - Ο Σπανούλης οδήγησε την Ελλάδα στην τελευταία συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Βίντεο

Ο Βασίλης Σπανούλης είχε μέσο όρο 12,75 πόντοτυς στο Προολυμπιακό τουρνουά του 2008 που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ

3320513
Δεκαέξι χρόνια έχει να προκριθεί η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μπάσκετ ανδρών. 

Το 2008 η ομάδα με προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη και ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη είχε κερδίσει το Προολυμπιακό τουρνουά του ΟΑΚΑ και είχε προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. 

Πλέον ο Βασίλης Σπανούλης είναι προπονητής και η Ελλάδα παίζει από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου στο ΣΕΦ με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

 Η Ελλάδα θα παλέψει για την 1η θέση που οδηγεί στο Παρίσι έχοντας ηγέτη στο γήπεδο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στον πάγκο τον Βασίλη Σπανούλη. Η εθνική ομάδα έχει συμμετάσχει από το 1952 έως το 2020 σε Προλυμπιακά αλλά μόνο στο ΟΑΚΑ το 2008 κατάφερε να προκριθεί. 

Κλείσιμο
3320032
3320024
3320121


Το Προολυμπιακό του 2008 

Η Εθνική ομάδα είχε διατηρήσει τον ίδιο “κορμό” παικτών με τη διετία των μεγάλων επιτυχιών (χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και ασημένιο στο Παγκόσμιο του 2006). Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη ακμαιότατο στην άκρη του πάγκου, δικαιολόγησε τις προσδοκίες και την “ταμπέλα” του φαβορί που έφερε, πολλώ δε μάλλον μετά το διαχωρισμό των γκρουπ.

Greece vs. Brazil Basketball @ Preolympics Athens 2008


Το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που είχε κληρωθεί στον μίνι-όμιλο με ομάδες σαφώς μικρότερης δυναμικής (Λίβανος και Βραζιλία) δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίστασή τους, ψαλιδίζοντας από το ξεκίνημα τις όποιες ελπίδες των αντιπάλων. Το πρώτο χιαστί με την Νέα Ζηλανδία δεν θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα (75-48) ενώ και ο ημιτελικός με το Πουέρτο Ρίκο που έδινε οριστικά και αμετάκλητα την πρόκριση, εξελίχθηκε σε πάρτι (88-63).

Ο κόσμος στις κερκίδες του ΟΑΚΑ έδωσε βροντερό παρών, στηρίζοντας τους παίκτες του “Δράκου”, οι οποίοι πέτυχαν πανηγυρικά το στόχο, χωρίς μάλιστα να ανησυχήσουν ιδιαίτερα. Οι Έλληνες διεθνείς απέδειξαν μέσα στο παρκέ την ανωτερότητά τους, μετέτρεψαν το όποιο άγχος σε κίνητρο και με όπλο την άμυνά τους (δέχθηκαν κάτω 60.5 πόντους κατά μέσο όρο) πέρασαν… αγκαζέ με τους Κροάτες (δεν διεξήχθη τελικός αφού δεν έμενε κάτι προς διασαφήνιση) και τους Γερμανούς στους Ολυμπιακούς της Κίνας το 2008.

Greece vs. Puerto Rico Basketball @ Preolympics Athens 2008


Μία Εθνική ομάδα που πέραν της αμυντικής προσήλωσης, είχε σε καλή κατάσταση και αρκετά ατού της επιθετικά, φορτώνοντας τα αντίπαλα καλάθια με 92.75 πόντους κατά μέσο όρο σε 4 ματς. Όχι και άσχημα για ένα… πολυφωνικό γαλανόλευκο σύνολο που είχε για πρώτο σκόρερ του πενθήμερου τον νυν ομοσπονδιακό τεχνικό, Βασίλη Σπανούλη με 12,75 πόντους κατά μέσο όρο.

Ελλάδα-Λίβανος 119-62
Ελλάδα– Βραζιλία 89-69
Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία 75-48
Ελλάδα-Πουέρτο Ρίκο 88-63

Η ελληνική ομάδα απαρτιζόταν από τους: Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Τσαρτσαρή, Δημήτρη Διαμαντίδη, Αντώνη Φώτση, Γιάννη Μπουρούση, Θοδωρή Παπαλουκά, Γιώργο Πρίντεζη, Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Νίκο Ζήση, Ανδρέα Γλυνιαδάκη και Μιχάλη Πελεκάνο.

Πηγή: www.eurohoops.gr 




Ειδήσεις σήμερα:

Αποχωρεί από την ενεργό πολιτική ο Δημήτρης Παπαδημούλης

«Παραμένει ικανός» - Η οικογένεια του Μπάιντεν τον παροτρύνει να παραμείνει στην κούρσα για την προεδρία


ΠΑΣΟΚ: Ήδη πέντε οι υποψήφιοι, το σκέφτονται «σοβαρά» η Διαμαντοπούλου και η Γιαννακοπούλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης