Ζανγκ Ζιγιού, το 16χρονο κορίτσι θαύμα του κινεζικού μπάσκετ που έχει ύψος 2.20!

Ζανγκ Ζιγιού, το 16χρονο κορίτσι θαύμα του κινεζικού μπάσκετ που έχει ύψος 2.20!

Πολλά χρόνια μετά την απόσυρση από την ενεργό δράση του θρυλικού Γιάο Μινγκ, οι Κινέζοι φαίνεται ότι έχουν βρει τη θηλυκή διάδοχο του

Ziyu1
Γεννήθηκε στην Σαντόνγκ, μια παραθαλάσσια πόλη της ανατολικής Κίνας και έχοντας γονείς μπασκετμπολίστες (διεθνείς με την εθνική ομάδα της χώρας) δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολη η ενασχόληση της με την πορτοκαλί μπάλα.

Ειδικά από τη στιγμή που πήρε τα γονίδια τους καθώς ο πατέρας της έχει ύψος 2.13 κι η μητέρα της 1.98 και από πολύ μικρή ηλικία ήταν απλά πανύψηλη!

Ziyu6


Κλείσιμο
Στην πρώτη δημοτικού η Ζανγκ Ζιγιού είχε ύψος 1.60 (!) ενώ στην έκτη είχε φτάσει τα 2 μέτρα και 11 εκατοστά!

Παρόλα αυτά όπως αναφέρουν τα κινεζικά ΜΜΕ ήταν η ψυχή της παρέας στο σχολείο παίζοντας με όλα τα αγόρια και τα κορίτσια της τάξης, αν και όπως μπορείτε να δείτε έμοιαζαν με... νάνους μπροστά της.

Ziyu_Sxolio2
Ziyu_Sxolio1


Όταν τελείωσε το Δημοτικό ήταν η χρονική περίοδος που άρχισε να την μαθαίνει η μπασκετική κοινωνία.

Αρχικά αυτή της Κίνας καθώς γρήγορα βρέθηκε στο Πεκίνο και εντάχθηκε σε ειδικά σχολεία με την πρώτη της μεγάλη εμφάνιση να έρχεται στο πρωτάθλημα Κ15 της χώρας κατακτώντας τον τίτλο.

Από εκείνη τη στιγμή τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω της καθώς στο πρόσωπο της οι Κινέζοι έβλεπαν τη θηλυκή έκδοση του Γιάο Μινγκ, αλλά πλέον την έμαθε για τα καλά και η μπασκετική κοινωνία του αθλήματος.

Η Κίνα πήρε τη 2η θέση στο Ασιατικό πρωτάθλημα Κ8 καθώς έχασε με 96-79 από την Αυστραλία, ωστόσο η Ζανγκ αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης (με 30.5 πόντους και 12.8 ριμπάουντ μέσο όρο) με τα βίντεο από τα κατορθώματα της να γίνονται viral.

Zhang Ziyu vs. New Zealand 🤯 | 36 PTS, 13 REB, 4 BLK, 44 EFF 🔥


«Δεν σκέφτομαι πάρα πολύ για το μέλλον, γιατί πρέπει να βιώσω κάθε βήμα μόνη μου. Θα πρέπει να γίνω καλύτερη πρώτα απ' όλα. Μπορώ να φτάσω εύκολα στο καλάθι και να σκοράρω, αλλά το μπάσκετ είναι σίγουρα κάτι περισσότερο από αυτό και έχω ακόμη πολλά να μάθω», δήλωσε μετά την ατομική της διάκριση, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν έχει συναντήσει δυσκολίες λόγω του ύψους της τόνισε:

«Η ζωή είναι ένα υπέροχο ταξίδι. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Το θεωρώ ως δώρο για μένα. Ούτως ή άλλως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης