Κινέζος 17χρονος αθλητής κατέρρευσε και πέθανε την ώρα που αγωνιζόταν στο μπάντμιντον - Δείτε βίντεο

Κινέζος 17χρονος αθλητής κατέρρευσε και πέθανε την ώρα που αγωνιζόταν στο μπάντμιντον - Δείτε βίντεο

Ο Ζανγκ Ζιγιέ συμμετείχε στο ασιατικό πρωτάθλημα Κ18 στην Ινδονησία όταν ξαφνικά κατέρρευσε εντός αγωνιστικού χώρου - Καθυστέρησαν υπερβολικά να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες

Ziyie
Μια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στην πόλη Γιογκιακάρτα της Ινδονησίας όπου διεξήχθη το Ασιατικό Πρωτάθλημα Μπάντμιντον Νέων (Κ18).

Ο 17χρονος Κινέζος αθλητής Ζανκ Ζιγιέ αντιμετώπιζε τον Ιάπωνα Καζούμα Καβάνο με το σκορ να είναι 11-11 στο πρώτο σετ όταν ξαφνικά έπεσε στο έδαφος έχοντας σπασμούς.

Κλείσιμο

Ο αντίπαλος του σάστισε, οι διαιτητές επίσης κι όταν ο προπονητής του προσπάθησε να βρεθεί δίπλα του, οι τελευταίοι του το απαγόρευσαν. Το γιατί δεν τους παράκουσε προφανώς θα τον στοιχειώνει για μια ολόκληρη ζωή καθώς εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα απόδειχθηκαν οι τελευταίες στιγμές της ζωής του άτυχου αθλητή.

Οι φωνές των θεατών ξύπνησαν από τον λήθαργο τους διοργανωτές, αλλά όταν έφτασαν πάνω από τον Ζιγιέ οι γιατροί για τις πρώτες βοήθειες είχε περάσει σχεδόν ένα λεπτό.

Αυτή ακριβώς η καθυστέρηση συν το γεγονός ότι δεν υπήρχε απινιδωτής προκάλεσαν τεράστιες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Μπάντμιντον της Ασίας και η Ένωση Μπάντμιντον της Ινδονησίας ανέφεραν ότι ο άτυχος αθλητής με το ασθενοφόρο των αγώνων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε λιγότερο από δύο λεπτά, αλλά δυστυχώς εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Το τοπικό νοσοκομείο δεν έχει ακόμη προσδιορίσει την αιτία θανάτου, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς.



Ο Ζιγιέ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Κίνας στο μπάντμιντον με σπουδαίες διακρίσεις, ενώ είχε μεγαλώσει ορφανός καθώς σε μικρή ηλικία είχε χάσει τον πατέρα του... Κι όταν η μητέρα του ενημερώθηκε για την τραγική απώλεια κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Ζορντάν Μπαρντελά: Το παιδί μεταναστών που αναγέννησε την ακροδεξιά στη Γαλλία - Πώς έγινε το πουλέν της Λεπέν

Νορβηγία: Ποια είναι η υπουργός που έδειξε το στήθος της πάνω στη σκηνή του Pride

Ύδρα: Ο ολιγάρχης από το Καζακστάν αρνείται ότι σχετίζεται με την πυρκαγιά - «Ακολουθήσαμε τους κανόνες πυρασφάλειας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης