Copa America: Απόλυτο και για την Ουρουγουάη, εκτός συνέχειας οι ΗΠΑ - Δείτε βίντεο

Μετά την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα έκανε το 3/3 και η «σελέστε» - Την ευκαιρία να το πράξει έχει και η Κολομβία, που παίζει με τη Βραζιλία το ξημέρωμα - Εκτός συνέχεια η διοργανώτρια χώρα, οι ΗΠΑ

Για πρώτη φορά από το μακρινό 1959 η εθνική Ουρουγουάης έκανε το 3/3 σε όμιλο Copa America και προκρίθηκε στα νοκ άουτ. Η «σελέστε» σε ένα αρκετά κλειστό ματς κόντρα στις ΗΠΑ κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 1-0 και πλέον περιμένει να μάθει εάν αντίπαλό της θα είναι η Κολομβία η ή Βραζιλία (ένα πολύ δύσκολο σενάριο τη φέρνει κόντρα στην Κόστα Ρίκα).

Ενώ η Βολιβία είχε ισοφαρίσει τον Παναμά και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τη δυνατότητα να προκριθούν, απογοήτευσαν τον κόσμο τους (που ζητούσε επίμονα την απόλυση του προπονητή Γκρεγκ Μπέρχαλτερ) δεχόμενοι εκείνοι το πρώτο (και τελευταίο) γκολ του ματς. Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που οι Αμερικάνοι έμειναν τόσο νωρίς εκτός κάποιας μεγάλης διοργάνωσης ενώ είχαν κερδίσει το πρώτο ματς των ομίλων. Σκόρερ για τους Ουρουογουανούς ο αμυντικός Ματίας Ολιβέιρα στο 66ο λεπτό.

Σε 3/3 νίκες είχαν προχωρήσει τόσο η Αργεντινή όσο και η Βενεζουέλα.

Στο άλλο ματς του Γ' ομίλου, ο Παναμάς πήγε να βάλει τα χέρια του και να βγάλει τα μάτια του, αλλά εν τέλει πήρε το τρίποντο κόντρα στη Βολιβία, που στα εννέα τελευταία της (φιλικά κι επίσημα) έχει μόλις μία νίκη και οκτώ ήττες.

Σε έναν αγώνα που οι άμυνες παρουσίασαν μεγάλες δυσλειτουργίες, το σύνολο του Τόμας Κρίστιανσεν πήρε το τρίποντο με σκορ 3-1 χάρη σε πολύ όμορφα γκολ των Χοσέ Φαχάρδο (22') και Θέσαρ Τζανίς (90+1') με εκείνο του Εντουάρντο Γκερέρο να μεσολαβεί (74'). Λίγο μετά το 1-1 και πριν οι Παναμέζοι σκοράρουν για το νέο προβάδισμά τους, οι Βολιβιανοί λίγο έλειψε να κάνουν εκείνοι το 2-1. Τελικά, ωστόσο, κατάφεραν να σκοράρουν μόνο μία φορά στα τρία ματς που έδωσαν. Αξιοσημείωτο είναι πως στο συγκεκριμένο ματς τις θέσεις των διαιτητών (εκτός του τέταρτου) τις πήραν γυναίκες, η Εντίνα Άλβες Μπατίστα, η Νέουσα Μπακ και η Μαρί Κριστίνα Μπλάνκο Μπολίβαρ.



Τα highlights του Ουρουγουάη - ΗΠΑ:



Τα highlights του Βολιβία - Παναμάς:



Τα ξημερώματα της Τετάρτης (σέντρα στις 04:00) θα γίνουν γνωστοί οι αντίπαλοι των Ουρουγουάης (θα παίξει με τον 2ο) και Παναμά (θα παίξει με τον 1ο), οι οποίοι θα προκύψουν από τον 4ο όμιλο των Κολομβίας, Βραζιλίας, Κόστα Ρίκας και Παραγουάης.

Το καλύτερο ματς το «κράτησαν» για το τέλος, με την Κολομβία των έως τώρα 2/2 νικών να κοντράρεται με τη Βραζιλία. Δύσκολο να μείνουν εκτός οι Βραζιλιάνοι, που μπορούν να προκριθούν ακόμη και με βαθμό. Για να αποκλειστούν θα πρέπει να ηττηθούν με πολλά τέρματα από τους Κολομβιανούς και παράλληλα η Κόστα Ρίκα να κερδίσει επίσης με πολλά τέρματα την τελευταια Παραγουάη.

Τα ματς του 4ου ομίλου:

04:00 Κόστα Ρίκα - Παραγουάη /ΑΝΤ1+
04:00 Βραζιλία - Κολομβία /ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

1. Κολομβία 6β. +4 γκολ
2. Βραζιλία 4β. +3 γκολ
3. Κόστα Ρίκα 1β. -3 γκολ
4. Παραγουάη 0β. -4 γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr