Με... περίπατο στα προημιτελικά η Ολλανδία, 3-0 την Ρουμανία - Δείτε τα γκολ

Με... περίπατο στα προημιτελικά η Ολλανδία, 3-0 την Ρουμανία - Δείτε τα γκολ

Δύο γκολ ο Μάλεν και ένα ο Χάκπο για τους Οράνιε

hollanda
Ολλανδία η 7η... Οι «οράνιε» επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Ρουμανία στην «Allianz Arena» του Μονάχου και με το τελικό 3-0, έγιναν η 7η ομάδα που παίρνει το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Euro 2024. Πρωταγωνιστές των νικητών ήταν ο Κόντι Χάκπο με γκολ και ασίστ και ο Ντόνιελ Μάλεν που πέρασε αλλαγή στο 46΄ και σκόραρε δύο φορές!

Πλέον, το συγκρότημα του Ρόναλντ Κούμαν θα περιμένει την αποψινή τελευταία αναμέτρηση των νοκ άουτ αγώνων του τουρνουά, Αυστρία-Τουρκία (22:00), προκειμένου να μάθει την αντίπαλό της στην οκτάδα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2f921qij42p)


Κλείσιμο
Η 11η ήττα των Βαλκάνιων επί συνόλου 20 αγώνων σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (μετρούν μόνο δύο νίκες) ήρθε απόλυτα... φυσιολογικά.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2f8zxy45da9)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2f8t2639h2p)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2f6tzrlnzhd)


Η Ολλανδία ήταν ανώτερη από τα πρώτα λεπτά, έχασε ένα... τσουβάλι ευκαιρίες για γκολ και θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο 45λεπτο, καθώς εκτός του ότι προηγήθηκε είχε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες απέναντι στο συγκρότημα του Εντι Ιορντανέσκου.

Σε όλο το ματς οι Βαλκάνιοι απείλησαν μόλις μία φορά, στο 14', με το σουτ του Μαν να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φερμπρούχεν.

Μετά το πρώτο τέταρτο η Ολλανδία άρχισε ν΄ ανεβάζει στροφές και στο 20' άνοιξε το σκορ. Ο πρώτος σκόρερ των «οράνιε» στο Euro, Κόντι Χάκπο, πήρε τη μπάλα αρκετά πλάγια, μπήκε στην περιοχή και με δεξί διαγώνιο σουτ νίκησε τον Νίτα, ο οποίος φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε στη κλειστή του γωνία.

Το 1-0 ήταν γεγονός από τον άσο της Λίβερπουλ, που έφτασε τα 3 γκολ στη διοργάνωση (έπιασε στην κορυφή τους Μικαουτάτζε, Μουσιάλα, Σραντς, με τον πρώτο και τον τρίτο να μην συνεχίζουν μετά τους αποκλεισμούς των Γεωργίας και Σλοβακίας).

Στο 32' ο Ντράγκουσιν έκανε σωτήριο τάκλιν μετά από γύρισμα του Ντάμφρις, με τους παίκτες του Κούμαν να συνεχίζουν να πιέζουν για το δεύτερο γκολ.

Ένα λεπτό πριν το 45' ο Σίμονς έχασε τεράστια ευκαιρία από το σημείο του πέναλτι, όταν καθυστέρησε να πλασάρει μετά την ασίστ του Ντάμφρις.

Νέα απίστευτη ευκαιρία έχασαν οι «οράνιε» στο 53' με τον Μέφις Ντεπάι να μη μπορεί να σκοράρει από πολύ κοντά, μετά από μπάσιμο του Μάλεν από δεξιά και γύρισμα στη μικρή περιοχή. Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών για τους Ολλανδούς συνεχίστηκε με το δοκάρι να σταματά την κεφαλιά του Φαν Ντάικ στο 58'!

Ο Χάκπο σκόραρε στο 63' με κοντινή προβολή μετά από κεφαλιά πάσα του Άκε, ωστόσο, το γκολ δε μέτρησε μιας και ο σκόρερ των «οράνιε» ήταν λίγο πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό της Ρουμανίας (οφσάιντ). Τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη έχαναν οι παίκτες του Κούμαν, αυτή την φορά με τον Φέερμαν στο 73' να αστοχεί απέναντι από τον Νίτα.

Στο 80' από την επέλαση του Μάλεν και την πάσα στον Χάκπο, το σουτ του 21χρονου επιθετικού βρήκε στο πόδι του Ντράγκουσιν κι έφυγε κόρνερ. Το ματς τελείωσε στο 83' με τον Χάκπο να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Μάλεν, ο οποίος από πολύ κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να «γράψει» το 2-0, με τον άσο της Ντόρτμουντ στο 90΄+3 να σφραγίζει με το δεύτερο προσωπικό του γκολ (3-0) τη σπουδαία εμφάνιση που έκανε στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης (πέρασε αλλαγή στο 46').


Διαιτητής: Φέλιξ Σβάιερ (Γερμανία)

Κίτρινες: Μ. Μάριν, Στάντσιου - Ντάμφρις


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Εντι Ιορντανέσκου): Νίτα, Ράτιου, Ντραγκούσιν, Μπούρτσα, Μόγκος (38' λ.τρ. Ρακοβιτάν), Μ. Μάριν (72' Τσιτσαλντάου), Μαν, Στάντσιου (88' Ολάρου), Ρ. Μάριν, Χάτζι (72' Αλιμπεκ), Ντράγκους (72' Μιχάιλα)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε (69' Φαν ντε Φεν), Σχάουτεν (69΄ Φέερμαν), Σίμονς, Ρέιντερς, Μπερχβάϊν (46' Μάλεν), Ντεπάι (90'+2 Μπλιντ), Χάκπο (84΄ Βέγκχορστ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Γκάβιν Νιούσομ: Ο 56χρονος κυβερνήτης της Καλιφόρνια που θέλουν οι Δημοκρατικοί να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν

Τουρκία: Ατύχημα σε κυλιόμενη σκάλα στο μετρό της Σμύρνης με 11 τραυματίες - Δείτε βίντεο

Νίκος Καρβέλας: Άνοιξε κανάλι στο Youtube και ζητά να γκρεμιστούν οι εκκλησίες για να καταπολεμηθεί η φτώχεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ