Μνημόνιο συνεργασίας της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας με την πόλη Ναντζίνγκ της Κίνας

Μνημόνιο συνεργασίας της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας με την πόλη Ναντζίνγκ της Κίνας

Κινέζοι ιστιπλόοι έρχονται για προετοιμασία στο ATHENS INTERNATIONAL SAILING CENTER

20240702_133456
Μνημόνιο αθλητικής συνεργασίας με μία από τις πιο ιστορικές πόλεις της Κίνας, την Ναντζίνγκ, υπέγραψε η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση της ΕΙΟ

«Αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής της Ναντζίνγκ ήρθε στη χώρα μας για να συνάψει συμφωνίες με τον Δήμο της Αθήνας, το Υπουργείο Τουρισμού και την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν συνεργασία σε επίπεδο πολιτισμού, τουρισμού και αθλητισμού.

Η Ναντζίνγκ, πόλη 9,5 εκατομμυρίων κατοίκων και με τεράστια οικονομική δύναμη, είχε διοργανώσει το 2014 τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας. Θεωρείται η Ολυμπιακή Πόλη της Κίνας που δείχνει ιδιαίτερο βάρος στο άθλημα της ιστιοπλοΐας και γι΄ αυτό επέλεξε και πρότεινε στην ΕΙΟ να ξεκινήσουν από κοινού μια πολυποίκιλη συνεργασία.

Η διοίκηση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας δέχθηκε με χαρά αυτή την πρόταση κι αυτό είναι φυσιολογικό, διότι θα της δοθεί η ευκαιρία να προβάλλει ακόμα περισσότερο σε όλο τον κόσμο το υπερσύγχρονο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Κέντρο στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας και ταυτόχρονα προσβλέπει ότι θα ανοίξουν νέοι δρόμοι για τους αθλητές και τους προπονητές της.

Κλείσιμο
Η Κινέζικη αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον γραμματέα του κυβερνητικού γραφείου της Ναντζίνγκ, τον Dai Xinghai, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΙΟ την Κυριακή το πρωί και είχε συνάντηση με την πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. , στους οποίους δήλωσαν ότι θεωρούν τιμή τους να υπάρχει συνεργασία των δυο πιο αρχαίων πολιτισμών και έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια.

Η συμφωνία με την ΕΙΟ περιλαμβάνει από τη διοργάνωση αγώνων κι άλλων αθλητικών εκδηλώσεων σε Αθήνα και Ναντζίνγκ, μέχρι συνδιοργάνωση διεθνών αγώνων, ανταλλαγή αθλητών, κατασκηνώσεις νέων, σχολές προπονητών και διάφορες δράσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκ μέρους της ΕΙΟ το μνημόνιο με τους Κινέζους υπέγραψε ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος στην ΕΟΕ, Στέφανος Χανδακάς, ο οποίος μίλησε σε φόρουμ που διοργανώθηκε χθες Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσία και του δημάρχου της κινεζικής πόλης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χανδακάς τόνισε ότι η Ελλάδα μέσω του «Athens International Sailing Center» ανοίγει την πόρτα της Ευρώπης για την Ναντζίνγκ και περιμένει τους Κινέζους αθλητές και προπονητές για να τους φιλοξενήσει πιστεύοντας σε μια σπουδαία συνεργασία που θα αφήσει τα σημάδια της και στις δυο πλευρές».



Ειδήσεις σήμερα:

Γκάβιν Νιούσομ: Ο 56χρονος κυβερνήτης της Καλιφόρνια που θέλουν οι Δημοκρατικοί να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν

Τουρκία: Ατύχημα σε κυλιόμενη σκάλα στο μετρό της Σμύρνης με 11 τραυματίες - Δείτε βίντεο

Νίκος Καρβέλας: Άνοιξε κανάλι στο Youtube και ζητά να γκρεμιστούν οι εκκλησίες για να καταπολεμηθεί η φτώχεια


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης