Μπαρτζώκας: Καλύτερος προπονητής ο Ομπράντοβιτς, από τον Παναθηναϊκό θα έπαιρνα τον Ναν

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε γιατί έφυγε ο Κάνααν από τον Ολυμπιακό και έφτιαξε την καλύτερη πεντάδα της Euroleague

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν καλεσμένος σε καμπ του Πρωτέα Βούλας κι απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών που με ευλαβικό τρόπο άκουσαν τα λόγια του.

Ο “Coach-B” έβγαλε και ειδήσεις, όχι τόσο γιατί παραδέχθηκε ότι θα ήθελε πολύ να επιστρέψει ο Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό ή γιατί αν έπρεπε να επιλέξει έναν παίκτη από τον Παναθηναϊκό για την ομάδα του θα ήταν ο Κέντρικ Ναν, αλλά διότι δεν αποκάλυψε τη βασική πεντάδα των “ερυθρολεύκων” για την επόμενη σεζόν: «Να ολοκληρώσουμε πρώτα τις κινήσεις μας και μετά θα αποφασίσω», είπε, για να ξεκαθαρίσει έτσι ότι το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η ομιλία του κόουτς ξεκίνησε με την περιγραφή των χαρακτηριστικών του πετυχημένου αθλητή και τι ψάχνει να βρει στους παίκτες για να τους εμπιστευτεί. Όπως είπε ο Μπαρτζώκας “το σημαντικότερο είναι η γλώσσα σώματος του αθλητή που εξετάζει διότι η νοοτροπία και η συμπεριφορά είναι ότι πιο σπουδαίο για την λειτουργία μιας ομάδας”.

Επόμενη αναφορά ήταν στην Εθνική ομάδα που μπαίνει τώρα στην μάχη του Προολυμπιακού τουρνουά: «Είναι ότι πιο σημαντικό για το μπάσκετ, διότι κάθε της επιτυχία μπορεί να κάνει το άθλημα μας πιο δημοφιλές και να φέρεις νέα παιδιά στο γήπεδο».

Ο Μπαρτζώκας είπε πολλά κι άκρως ενδιαφέροντα, απαντώντας στις ερωτήσεις των παιδιών.

Οι πιο χαρακτηριστικές ατάκες του:

* “Δυστυχώς η σκληρή δουλειά δεν μπορεί να ξεπεράσει το ταλέντο. Χρειάζονται και τα δύο για να φτάσεις ψηλά. Ίσως χρειάζεται 51% ταλέντο και 49% δουλειά διότι και οι παίκτες με τη σωστή νοοτροπία είναι επίσης δυσεύρετοι.

* Η καλύτερη πεντάδα που θα διάλεγε τώρα για την Ευρωλίγκα θα είχε Ουόκαπ, Ναν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Ταβάρες.

* Αν έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στο σχολείο και το μπάσκετ για ένα παιδί, θα επέλεγε χωρίς δεύτερη σκέψη την εκπαίδευση.

* Ο καλύτερος προπονητής που αντιμετώπισε ποτέ: “Στο επίπεδο της Ευρωλίγκα υπάρχουν μόνο εξαιρετικοί προπονητές που αξίζουν όλοι τους σεβασμό. Αν θα πρέπει να ξεχωρίσει κάποιον αυτός θα είναι δικαιωματικά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τις εννέα Ευρωλίγκες που έχει κατακτήσει”.

* Ο πιο “coachable” παίκτης που είχε στην καριέρα του θεωρεί ότι είναι ο Ουόκαπ.

* Αν έπρεπε να διαλέξει ένα παίκτη από τον Παναθηναϊκό που θα τον ήθελε στην ομάδα του αυτός είναι ο Κέντρικ Ναν, τον οποίο είχε πλησιάσει πέρυσι πρώτος ο Ολυμπιακός, αλλά τον πήρε τελικά στην μέση της σεζόν ο μεγάλος αντίπαλος των ερυθρολεύκων.

* Προτιμάει να παίζει εκτός έδρας, παρά εντός, διότι είναι μοναδικό το συναίσθημα να κάνεις το κοινό εκτός έδρας να σωπαίνει.

* “Οι προπονητές διαχειρίζονται πιο δύσκολα την ήττα, γιατί τους απασχολεί το τι πήγε λάθος και τι πρέπει να διορθώσουν. Επιπλέον πρέπει να αποφορτίσουν τους αθλητές για να συνέλθουν και να προχωρήσουν”.

* “Οι φίλαθλοι και οι οπαδοί είναι σημαντικοί για μια ομάδα, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα, πολλές φορές οι συμπεριφορές ξεπερνούν τα όρια. Είναι σπουδαίο μέσω της παιδείας να βελτιωθούν αυτές οι συμπεριφορές”.

* “Ο Κάνααν ήταν σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας, αλλά δεν τον κρατήσαμε διότι θέλαμε δίπλα στον Ουόκαπ ένα παίκτη με δημιουργία και όχι μόνο εκτέλεση”.

Πηγή: www.eurohoops.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Γκάβιν Νιούσομ: Ο 56χρονος κυβερνήτης της Καλιφόρνια που θέλουν οι Δημοκρατικοί να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν

Τουρκία: Ατύχημα σε κυλιόμενη σκάλα στο μετρό της Σμύρνης με 11 τραυματίες - Δείτε βίντεο

Νίκος Καρβέλας: Άνοιξε κανάλι στο Youtube και ζητά να γκρεμιστούν οι εκκλησίες για να καταπολεμηθεί η φτώχεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr