Η Βραζιλία με νόμο ανακήρυξε την 19η Νοεμβρίου ως «Ημέρα του Βασιλιά Πελέ»

Η συγκεκριμένη ημερομηνία, στην οποία πέτυχε το 1000ο γκολ της καριέρας του θα είναι πλέον εθνική εορτή για τους Βραζιλιάνους

Ο θάνατός του στις 29 Δεκεμβρίου του 2022 βύθισε στο πένθος όλο τον πλανήτη. Ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου λατρευόταν σαν Θεός στη Βραζιλία και κανείς δεν τον έχει ξεχάσει.

Τον περασμένο Δεκέμβριο δύο βουλευτές από αντίπαλα πολιτικά κόμματα κατέθεσαν στη Βουλή των αντιπροσώπων νομοσχέδιο με το οποίο ζητούσαν να ανακηρυχθεί μία ημέρα μνήμης για τον «Βασιλιά Πελέ».

Τελικά μετά από διαβουλεύσεις μηνών οι αρμόδιες επιτροπές κατέληξαν ότι η ημερομηνία που θα γιορτάζεται η μνήμη του θα είναι η 19η Δεκεμβρίου.

Δεν είναι τα γενέθλια του, δεν είναι η ημέρα του θανάτου τοτυ, αλλά είναι η ημέρα που σημείωσε το 1000ο γκολ της καριέρας του με τη φανέλα της Σάντος.

Στις 11 Ιουνίου, το κείμενο, το οποίο υπογραμμίζει τη συμβολή του Πελέ στο ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό και τη Βραζιλία, στάλθηκε στον πρόεδρο της χώρας Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα για έγκριση με την υποσημείωση ότι:

«Ο Πελέ είναι 'εθνικός θησαυρός', καθώς αποκαλείται 'βασιλιάς του ποδοσφαίρου'. Οι αναγνωρίσεις κατά τη διάρκεια της ζωής του επεκτάθηκαν και σε άλλες που ακολούθησαν μετά το θάνατό του. Το λεξικό απέκτησε το δικό του λήμμα, το επίθετο 'Πελέ', που σημαίνει: 'αυτό που είναι έξω από τα συνηθισμένα, αυτό ή εκείνος που, λόγω της ποιότητας, της αξίας ή της ανωτερότητάς του, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα ή κανέναν», μεταφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο του νομοσχεδίου το οποίο υπέγραψε σήμερα ο Λούλα κι από αύριο θα είναι νόμος του κράτους.

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Γιατί παραιτήθηκαν πάνω από 200 υποψήφιοι βουλευτές - Μέτωπο Αριστεράς και Μακρόν για να μην κερδίσει η Λεπέν

Coldplay: Ενθουσιασμένοι οι Έλληνες με το νέο τους βιντεοκλίπ στο Ηρώδειο - Σας ευχαριστούμε, γράφουν

Εξαντλημένοι πυροσβέστες ξαπλωμένοι στο χώμα για να ξεκουραστούν από τη φωτιά στην Κερατέα - Η φωτογραφία που έχει γίνει viral
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr