Με ήρωα τον Ντεμιράλ στα προημιτελικά η Τουρκία, 2-1 την Αυστρία - Δείτε τα γκολ

Με ήρωα τον Ντεμιράλ στα προημιτελικά η Τουρκία, 2-1 την Αυστρία - Δείτε τα γκολ

Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός σκόραρε στο 1' και στο 59' για την Τουρκία - Μείωσε στο 66' ο Γκρέγκοριτς - Με Ολλανδία στον προημιτελικό

turkey_1
Στα προημιτελικά του Euro για 3η φορά (2000, 2008, 2024) στην ιστορία της προκρίθηκε η Εθνική Τουρκίας

Με ήρωα τον Μερίχ Ντεμιράλ (παίζει στην Αλ Χιλάλ) ο οποίος πέτυχε 2 γκολ η Τουρκία επικράτησε 2-1 της Αυστρίας και προκρίθηκε στους "8" όπου θα παίξει για μια θέση στα ημιτελικά με την Ολλανδία. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2fcsg895ncx)


Κλείσιμο
Ο 26χρονος Τούρκος κεντρικός αμυντικός, που αντικατέστησε τον Ακαϊντίν, σκόραρε στο 1' και στο 59' και οδήγησε την ομάδα στου στην 8αδα για πρώτη φορά μετά το 2008 (είχε φτάσει στα ημιτελικά). 

Η Αυστρία μείωσε σε 2-1 στο 66' με τον Γκρέγκοριτς. 


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2fc2iinsrhl)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2fbyjrgznrt)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2faei6hww2p)


Ο αγώνας 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εντυπωσιακό ρυθμό κι απ’ τις δύο ομάδες, αλλά και με γκολ  απ’ τα... αποδυτήρια. Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, από εκτέλεση κόρνερ του Γκιουλέρ από τα δεξιά, και διπλή καραμπόλα των Αυστριακών αμυντικών, ο Πεντς έδιωξε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή κι ο Μερίχ Ντεμιράλ με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Στα 57 δευτερόλεπτα, το γκολ του Τούρκου στόπερ, ήταν το ταχύτερο στην ιστορία των νοκ-άουτ σε τελική φάση EURO.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2fcls1edykx)

Η Αυστρία προσπάθησε να απαντήσει άμεσα. Στο 3’ ο Μπάουμγκαρτνερ σούταρε λίγο άουτ, ενώ στο 6’ ο Ντεμιράλ πρόλαβε κι έβαλε την κόντρα πριν εκτελέσει ολομόναχος ο Μπάουμγκαρτνερ. Η Τουρκία έφτασε κοντά στο 2-0 στο 25’ ξανά με τον Ντεμιράλ, όμως κεφαλιά του από εκτέλεση κόρνερ πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 45’ από το γύρισμα του Πος, ο Μπάουμγκαρτνερ πλάσαρε στην κίνηση λίγο άουτ.

Οι αλλαγές του Ράγκνικ με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου έκαναν ακόμη πιο επιθετική την Αυστρία, η οποία έχασε μαζεμένες ευκαιρίες πρώτα στο 50’ με την κεφαλιά του Γκρέγκοριτς που πέρασε άουτ, αλλά πολύ περισσότερο στο 51’ με το τετ-α-τετ του Αρναούτοβιτς που έβγαλε εντυπωσιακά με τα πόδια ο Γκιουνόκ.

Κόντρα στη ροή που είχε πάρει το ματς στο δεύτερο 45λεπτο, η Τουρκία «χτύπησε» ξανά, πάλι με τον ίδιο τρόπο (κόρνερ) και πάλι με τον Ντεμιράλ. Σε καλοτραβηγμένο κόρνερ του Γκιουλέρ στο 59’, ο Ντεμιράλ πήρε... παραμάζωμα τους στόπερ της Αυστρίας και με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Στο 66’ η Αυστρία ξαναμπήκε στο ματς με το γκολ του Μίχαελ Γκρέγκοριτς. Σε κόρνερ του Σάμπιτσερ, ο Πος πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο φορ της Φράιμπουργκ με «κεραυνό» μείωσε σε 2-1 για τους Αυστριακούς.

Το γκολ αναπτέρωσε την ψυχολογία των παικτών της Αυστρίας, οι οποίοι άσκησαν τρομακτική πίεση στην τουρκική άμυνα, η οποία, ωστόσο, άντεξε, έχοντας σταθερές και πολύ καλές αντιδράσεις κάτω απ’ την καταρρακτώδη βροχή. Και στο τέλος (αφού έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Ντεμιρέλ στο 88’ και στο 90’+3’) έμεινε... όρθια χάρις στην καταπληκτική επέμβαση του Μερτ Γκιουνόκ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά την εξ επαφής κεφαλιά του Μπάουμγκαρτνερ, πανηγυρίζοντας μία τεράστια πρόκριση.

Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία).
Κίτρινες: 38’ Σμιντ, 52’ Λίνχαρτ - 11’ Κοκσού, 42’ Γιουκσέκ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΥΣΤΡΙΑ (Ραλφ Ράγκνικ): Πεντς, Πος, Ντανσό, Λίνχαρτ (65’ Βέρμπερ), Εμβουενέ (46’ Πρας), Σάιβαλντ, Σμιντ (46’ Γκρέγκοριτς), Λάιμερ (65’ Γκρίλιτς), Μπάουμγκαρτνερ, Σάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Βιτσέντσο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Μιουλντούρ, Ντεμιράλ, Μπαρντακσί, Καντιόγλου, Γιουτσέκ (58’ Οζκάν), Αϊχάν, Γιλντίζ (78’ Ακτούρκογλου), Κοκσού (83’ Καχβετσί), Γκιουλέρ (78’ Γιοκουσλού) Γιλμάζ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 



Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Γιατί παραιτήθηκαν πάνω από 200 υποψήφιοι βουλευτές - Μέτωπο Αριστεράς και Μακρόν για να μην κερδίσει η Λεπέν

Coldplay: Ενθουσιασμένοι οι Έλληνες με το νέο τους βιντεοκλίπ στο Ηρώδειο - Σας ευχαριστούμε, γράφουν

Εξαντλημένοι πυροσβέστες ξαπλωμένοι στο χώμα για να ξεκουραστούν από τη φωτιά στην Κερατέα - Η φωτογραφία που έχει γίνει viral
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης