Wimbledon: Με το δεξί ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Wimbledon: Με το δεξί ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε με 7-6, 6-4, 7-5 τον Τάρο Ντάνιελ

28938946
Στον 2ο γύρο του Wimbledon προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. 

O κορυφαίος Έλληνας τενίστας απέκλεισε στον 1ο γύρο σε 2.23' τον Ιάπωνα Τάρο Ντάνιελ με 7-6 (5), 6-4, 7-5 και θα παίξει την Πέμπτη με Ρουσουβουόρι ή Μακ Ντόναλντ στον 2ο για μια θέση στους "32". 



Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγχώθηκε στο 1ο σετ αλλά πάτησε... γκάζι στα επόμενα και έκανε το καθήκον του στο πάντα δύσκολο παιχνίδι της πρεμιέρας. 

Ο Έλληνας είχε 15 άσους και έσβησε τα 6 από τα 7 break points που αντιμετώπισε. 

Κλείσιμο
Στο 1ο σετ, παρότι απώλεσε ένα προβάδισμα με 4-1 και ισοφαρίστηκε σε 4-4, έμεινε ψύχραιμος και έπαιξε καλύτερα στο tie-break, όπου προηγήθηκε με 6-2. Λίγο έλειψε να αγχωθεί, καθώς έχασε τα 3 πρώτα του set points, αλλά στο 4ο και 2ο στο δικό του σερβίς έκλεισε το tie-break και το σετ.

Στο 2ο σετ έκανε ξανά νωρίς το break, προηγήθηκε με 3-1, αλλά αυτή τη φορά διατήρησε το προβάδισμα έως το τέλος. Έχασε ευκαιρίες για να πάει σε διπλό break και λίγο έλειψε να το πληρώσει, αλλά όταν χρειάστηκε βρήκε καλά σερβίς και επέστρεψε από το 15-40 στο 10ο game, για να κάνει το 6-4.

Και το 3ο σετ ήταν κλειστό, με τον Στέφανο να αντιμετωπίζει επιτυχώς και τα 3 break points του Ντάνιελ. Όπως και στα άλλα δυο, η διαφορά της ποιότητας ήταν αισθητή και ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το break στο 11ο game, για να περάσει μπροστά σε πολύ κομβικό σημείο και λίγο αργότερα να κλείσει και το ματς στο σερβίς του.

Για 4η φορά στην καριέρα του κερδίζει τον αγώνα της πρεμιέρας του στο Wimbledon o Τσιτσιπάς, ένα Grand Slam στο οποίο έχει αποκλειστεί 3 φορές στον 1ο γύρο. Το 2023 και το 2019 είχε κάνει τις καλύτερες πορείες του, μέχρι τη φάση των "16".

Πηγή: www.tennisnews.gr 





Ειδήσεις σήμερα:

Γκάβιν Νιούσομ: Ο 56χρονος κυβερνήτης της Καλιφόρνια που θέλουν οι Δημοκρατικοί να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν

Τουρκία: Ατύχημα σε κυλιόμενη σκάλα στο μετρό της Σμύρνης με 11 τραυματίες - Δείτε βίντεο

Νίκος Καρβέλας: Άνοιξε κανάλι στο Youtube και ζητά να γκρεμιστούν οι εκκλησίες για να καταπολεμηθεί η φτώχεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης