Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Κέμπα Γουόκερ - Βίντεο

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Κέμπα Γουόκερ - Βίντεο

Ο Κέμπα Γουόκερ αγωνίστηκε στους Σάρλοτ Χόρνετς, Μπόστον Σέλτικς, Νιου Γιορκ Νικς και Ντάλας Μάβερικς στο ΝΒΑ και στην Ευρώπη στη Μονακό

28024268
Αυτό ήταν. Μετά από 13 χρόνια ο Κέμπα Γουόκερ στα παρκέ ο 34χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ ανακοίνωσε την αποσυρσή του. 

Η επιλογή των Χόρνετς (2011-19) στο #9 του Draft στο NBA βρισκόταν σε διαρκή πτώση τα τελευταία χρόνια κι αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.


Kemba's TOP 30 | Career Plays


Κλείσιμο
Η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει από την ημέρα (18/6/21) ανταλλαγής από τους Σέλτικς στους Θάντερ. Ακολούθησε το buyout κι η υπογραφή στους Νικς (11/8/21), τα έντονα προβλήματα στα γόνατα και το shutdown τον Φεβρουάριο του 2022. Η νέα ανταλλαγή στους Πίστονς και το buyout μέχρι την υπογραφή στους Μάβερικς δεν τον βρήκε ποτέ στο απαιτούμενο επίπεδο κι έμεινε ελεύθερος όχι πολύ αργότερα (6/1/23).




Η Μονακό (2023-24) αποδείχθηκε η τελευταία ομάδα στην καριέρα του με συμμετοχή μόνο στην Ευρωλίγκα (4,4π., 1,4ρ., 1,1ασ., 0,4κλ., 0,6λ. σε 11:01 & 26 παιχνίδια) και χωρίς να είναι ο παίκτης που περίμεναν όλοι κι ο ίδιος μετά από μία καριέρα 750 παιχνιδιών στο NBA με 19,3 πόντους και 4,5 ασίστ μεταξύ άλλων και τέσσερις φορές All-Star (2017-20).

Το μήνυμα του Κέμπα Γουόκερ 

«Θέλω να αρχίσω ευχαριστώντας τον Θεό για όσα μου έχει δώσει. Το μπάσκετ μου έχει προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμουν κι είμαι υπερευγνώμων για την απίθανη διαδρομή που είχα.

Λέγοντας αυτό, είμαι εδώ να ανακοινώσω πως αποσύρθηκα. Ήταν σαν όνειρο. Ανατρέχοντας στο παρελθόν, ακόμα δε μπορώ να πιστεύω όσα πέτυχα στην καριέρα μου.

Ξέρω πως δε θα τα είχα καταφέρει χωρίς την απίστευτη στήριξη όλων. Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που πρέπει να ευχαριστήσω, τη μητέρα μου, τον πατέρα μου κι όλη μου την οικογένεια, συμπαίκτες που ήταν σαν οικογένεια και προπονητές που με πίστεψαν κι έβγαλαν τον καλύτερό μου εαυτό.

Το μπάσκετ θα είναι πάντα μέρος της ζωής μου, οπότε αυτό δεν είναι το ‘αντίο’. Ανυπομονώ για τη συνέχεια». 

Πηγή: www.eurohoops.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Φυλακές Ιωαννίνων: «Ένα μύριο καθαρό στην τσέπη» - «Δεν θα μας πιάσουν, κρύψτα κάπου», οι διάλογοι που «έκαψαν» το κύκλωμα

Ζακ Φρέιταγκ: «Γάζωσαν» πρώην αθλητή των Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Αφρική - Ήταν άνεργος, είχε μπλέξει με ναρκωτικά

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Αναζητούν απαντήσεις στη Μύκονο - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης