ΠΑΟΚ - ΑΕΚ Λάρνακας 2-1: Η νίκη στο πρώτο φιλικό ήταν αυστριακή υπόθεση - Δείτε βίντεο

Πρεμιέρα των φιλικών με νίκη για τον ΠΑΟΚ - Σβαμπ και Μουργκ μετέτρεψαν τη νίκη σε... αυστριακή υπόθεση, με το 2-1 επί της ΑΕΚ Λάρνακας - Πρώτη για τον Μαντί Καμαρά με τον Δικέφαλο

Με το… δεξί μπήκαν οι Πρωταθλητές Ελλάδας στη νέα σεζόν επικρατώντας της ΑΕΚ Λάρνακας με 2-1 στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους. Ο Στέφαν Σβαμπ ήταν ο πρωταγωνιστής στο πρώτο μέρος και ο Μαντί Καμαρά έκανε το (ανεπίσημο) ντεμπούτο του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα!

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα.

Η πρώτη ενδεκάδα της νέας χρονιάς
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε μια αλλαγή, σε σχέση με τις δοκιμές στη διάρκεια των χθεσινών προπονήσεων, ξεκινώντας τον Ντόμινικ Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, σε μια ενδεκάδα που αποτελούταν από τους Ότο, Μιχαηλίδη, Εκόνγκ και Ράφα στην τετράδα της άμυνας, Οζντόεφ, Σβαμπ στη μεσαία γραμμή, Μουργκ πίσω από τον Σαμάτα έχοντας τον Κουαλιάτα και τον Ντεσπόντοφ στα άκρα της επίθεσης.

Στο δεύτερο μέρος πήραν φανέλα οι υπόλοιποι των Πρωταθλητών Ελλάδας, με τον Μαντί Καμαρά να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα (και το Νο 2 στην πλάτη…), τον Αντώνη Τσιφτσή κάτω από τα δοκάρια και τον 19χρονο Κώστα Γκούμα να παίζει πίσω από τον φορ σε έναν επιτελικό ρόλο στη μεσαία γραμμή.

Εντυπωσιακός Στέφαν Σβαμπ στο πρώτο μισό
Το πρώτο ημίχρονο ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Στέφαν Σβαμπ. Ο Αυστριακός αρχηγός του «Δικεφάλου» ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Αυτός δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 14ο λεπτό, αυτός ήταν που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 28ο λεπτό για το 1-0.

Ένα γκολ που είχε φαρδιά πλατιά την... υπογραφή του Σβαμπ καθώς ξεκίνησε από τη δική του εξαιρετική μπαλιά στον χώρο προς τον Ντεσπόντοφ, ο Βούλγαρος βρήκε με ωραία σέντρα ξανά τον Αυστριακό ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ Λάρνακας προσπάθησε να αντιδράσει και να απαντήσει, αλλά το σουτ του Φαράζ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κοτάρσκι (30’) με τον ΠΑΟΚ στο 39ο λεπτό να φτάνει και σ’ ένα δεύτερο γκολ… made in Austria! Από την ασίστ του Στέφαν Σβαμπ ο συμπατριώτης του, Τόμας Μουργκ, ήταν αυτός που σκόραρε με πλασέ νικώντας τον Αλομέροβιτς. Ο,τι και να πεις για τον Σβαμπ είναι λίγο....

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο 45λεπτο. Μιλάμε για το πρώτο φιλικό της χρονιάς, μέσα σε διάστημα σκληρών προπονήσεων, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν να πατάνε εξαιρετικά, με πολύ καλή παρουσία από τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ντεμπούτο για Καμαρά, Τσιφτσής και Γκούμας
Στο δεύτερο μέρος του φιλικού είδαμε τον Μαντί Καμαρά στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τον Αντώνη Τσιφτσή κάτω από τα δοκάρια, επίσης για πρώτη φορά, αλλά και τον 19χρονο Κωνσταντίνο Γκούμα σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στο δεύτερο μισό η ενδεκάδα του «Δικεφάλου» αποτελούταν από τους: Τσιφτσή, Τσιφτσής, Σάστρε, Κουλιεράκη, Νάσμπεργκ, Μπάμπα, Τσιγγάρα, Καμαρά, Βιεϊρίνια, Γκούμα, Τάισον, Μπράντον.

Το ξεκίνημα του Αντώνη Τσιφτσή δεν ήταν και το καλύτερο. Ο Γιαννιτσιώτης τερματοφύλακας έκανε λάθος εκτίμηση και πολύ κακή έξοδο, δίνοντας την ευκαιρία στον Καμπρέρα σε κενή εστία να μειώσει στο 52ο λεπτό σε 2-1.

Σε πολλές στιγμές του φιλικού ο Μαντί Καμαρά έδειξε κάποιες από τις αρετές του, αλλά ο Αφρικανός ξεκάθαρα θέλει χρόνο για να βρει ρυθμό, αν το σκεφτείς κανείς έπαιξε μετά από τον περασμένο Ιανουάριο, εξ ου και η κίτρινη κάρτα που πήρε σε μια αντεπίθεση της ΑΕΚ Λάρνακας, πάντως άγγιξε το γκολ στο φινάλε μετά το εξαιρετικό γύρισμα της μπάλας από τον Σάστρε.

Ο 19χρονος, Κωνσταντίνος Γκούμας, είχε σωστές επιλογές στο δεύτερο μισό του γηπέδου, παίζοντας χωρίς άγχος και δίχως να ρισκάρει την τελική πάσα.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ με το σουτ του Βιεϊρίνια μέσα από την περιοχή να αποκρούεται από τον Αλομέροβιτς, ενώ ο Τσιφτσής είχε μια καλή απόκρουση σε εξ επαφής κεφαλιά του Σάντσες κρατώντας το 2-1.

ΠΑΟΚ (α’ ημίχρονο): Κοτάρσκι, Οτο, Εκονγκ, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Οζντόεφ, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κουαλιάτα, Σαμάτα.

ΠΑΟΚ (β’ ημίχρονο): Τσιφτσής, Σάστρε, Κουλιεράκης, Νάσμπεργκ, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Καμαρά, Βιεϊρίνια, Γκούμας, Τάισον, Μπράντον

ΑΕΚ Λάρνακας: Αλομέροβιτς, Καμπρέρα, Σολ-Ορτίθ, Φαράζ, Γκάμα,. Καπτούμ, Εκπολό, Δημητρίου, Ρομπέρτζ, Ναούμ, Ανδρέου.

Από το 62' και μετά αγωνίστηκαν και οι: Λέντες Ντίμερς Μιλίτσεβιτς Καμπεθάλι Ροντρίγκο Ενρίκε Καψής Πετούσης Βασιλείου Γκίρσκο.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση Αυγενάκη στον υπάλληλο του αεροδρομίου

Καταργείται το τέλος χαρτοσήμου σε 600 συναλλαγές - Τι αλλάζει με το νέο ψηφιακό πλαίσιο


Τέσσερις προσαγωγές για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά - Εξετάζεται να ξέσπασε μετά από πτώση drone
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr