Σπανούλης: Είμαι πολύ τυχερός που έχω αυτή την ομάδα

Ο προπονητής της Εθνικής μπάσκετ δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την εικόνα της ομάδας στην πρεμιέρα της στο Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ

Spanoulis_03_07_2024
Το τελικό 109-82 με το οποίο η Ελλάδα επικράτησε της Δομηνικανής Δημοκρατίας στην πρεμιέρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Προολυμπιακό τουρνουά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν μπορούσε παρά να αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έστασε μέλι για τους παίκτες του, έπλεξε το εγκώμιο των έμπειρων Καλάθη, Γουόκαπ και αποθέωσε πάλι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ωστόσο φρόντισε να τραβήξει χειρόφρενο στους πανηγυρισμούς ζητώντας σοβαρότητα ως το τέλος.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:
Βασίλης Σπανούλης: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για πρώτο στη διοργάνωση. Παίξαμε καλό μπάσκετ, είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα μας και στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά είναι μόνο μια νίκη. Συνεχίζουμε και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

«Ο Καλάθης και ο Γουόκαπ είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, πολύ καλοί παίκτες και νικητές. Κάνουν εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Είμαι πολύ τυχερός που έχω αυτούς τους δύο γκαρντ και αυτή την ομάδα γενικότερα».

Κλείσιμο
«Ο Γιάννης (Αντετοκούνμπο) λατρεύει να εκπροσωπεί τη χώρα του. Είναι πολύ ταπεινός, παρότι είναι σούπερ σταρ. Τον νοιάζει μόνο η νίκη, δεν τον ενδιαφέρουν τα στατιστικά. Θυσιάζεται για τη νίκη, αν χρειαστεί να βάλει 40 πόντους, θα το κάνει, αν λιγότερους, θα το κάνει. Έχουμε μιλήσει πολύ μαζί, έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει και πώς να προσαρμόσει το παιχνίδι του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κάναμε κι εμείς κάποιες προσαρμογές, το πιο σημαντικό είναι πως έχει μπει στην ομάδα με φοβερή νοοτροπία. Είναι ένας από όλους στην ομάδα, δεν θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό ή να το παίζει διαφορετικός. Είναι εδώ για να βοηθήσει την Εθνική ομάδα, όπως όλοι μας».

«Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Βλέπουμε τι γίνεται σε όλα τα τουρνουά. Όποια ομάδα παρουσιαστεί πιο… ομάδα και καταλάβει τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει, θα πάρει και το τουρνουά. Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι με σοβαρότητα».

Τόμας Γουόκαπ: «Ήταν συνολικά μια καλή εμφάνιση. Δεν κοιτάμε τον αντίπαλο, αλλά τι κάνουμε εμείς. Ήταν όμως μόνο ένα παιχνίδι, το αφήνουμε πίσω μας και ετοιμαζόμαστε για αύριο».

Γιώργος Παπαγιάννης: «Η δομή της ομάδας είναι λίγο διαφορετική. Βλέπουμε ότι έχουμε πολλές ασίστ. Υπάρχει πολλή διάθεση στην ομάδα ομάδα, υγεία να έχουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι εξαιρετικός, όχι μόνο ως παίκτης αλλά και ως χαρακτήρας. Κοιτάζει όλοι να νιώθουν καλά, γι’ αυτό και είναι ο MVP στο ΝΒΑ. Δεν θέλω να προτρέχω και να μιλάμε για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κοιτάζουμε πρώτα το παιχνίδι της Πέμπτης, μετράει να έχεις ρυθμό και δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την Αίγυπτο. Όταν υποτιμάς τον αντίπαλο, υποτιμάς τον εαυτό σου».

Νέστορ Γκαρσία (προπονητής Δομινικανής Δημοκρατίας): «Η Ελλάδα είναι σπουδαία ομάδα, πραγματικά. Έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο σήμερα, είχε πολλές ασίστ και ήταν πολύ εύστοχη. Προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά δεν ήταν αρκετό. Ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουμε τον Γιάννη. Όταν δίναμε βοήθειες, έβρισκαν ελεύθερα σουτ και ήταν πολύ αποτελεσματικοί. Κάποιες φορές δεν σημαίνει ότι έχασες επειδή έπαιξες άσχημα, απλά ο αντίπαλος ήταν πραγματικά πολύ καλός. Τώρα περιμένουμε τον αγώνα της Πέμπτης για να δούμε ποιον θα αντιμετωπίσουμε το Σάββατο».

Ζεάν Μοντέρο (παίκτης Δομινικανής Δημοκρατίας): «Κάναμε μια καλή προσπάθεια, αλλά η Ελλάδα ήταν σε πολύ καλή μέρα. Ήταν πολύ εύστοχη. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε καλά για τον αγώνα του Σαββάτου περιμένοντας αύριο να δούμε τον αντίπαλό μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση Αυγενάκη στον υπάλληλο του αεροδρομίου

Καταργείται το τέλος χαρτοσήμου σε 600 συναλλαγές - Τι αλλάζει με το νέο ψηφιακό πλαίσιο


Τέσσερις προσαγωγές για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά - Εξετάζεται να ξέσπασε μετά από πτώση drone
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης