Η Δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024» στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Η Δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024» στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Η Ολυμπιακή Δάδα Παρίσι 2024 σχεδιάστηκε από τον Γάλλο γλύπτη Ματιέ Λεανέρ και συνοψίζει το πνεύμα του Παρισιού 2024 σε τρεις θεματικούς πυλώνες: την ισότητα, το νερό και την ειρήνη

DADA_1
Στο πλαίσιο της φετινής Ολυμπιακής χρονιάς, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, έχει την τιμή να φιλοξενεί στη μόνιμη έκθεσή του την Ολυμπιακή Δάδα των φετινών Αγώνων Παρίσι 2024.

Μετά την ολοκλήρωση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας σε ελληνικό έδαφος, σταθμός της οποίας ήταν και το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, και λίγο πριν την έναρξη των φετινών Αγώνων στη γαλλική πρωτεύουσα, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, γιορτάζει το νέο απόκτημα της συλλογής του: την Ολυμπιακή Δάδα Παρίσι 2024 και σας καλεί να τη θαυμάσετε από κοντά.

Η Ολυμπιακή Δάδα των Αγώνων Παρίσι 2024 παραδόθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, κ. Θανάση Βασιλειάδη και τον Τελετάρχη των Τελετών Αφής και Παράδοσης, κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Αποτελεί δε, μια σημαντική προσθήκη στη μόνιμη συλλογή του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, εμπλουτίζοντας με ένα έκθεμα παγκόσμιας απήχησης και τη συλλογή Ολυμπιακών Δάδων που εκτίθενται στο Μουσείο.

DADA_2
Κλείσιμο


Οι επισκέπτες της μόνιμης έκθεσης του μουσείου έχουν πλέον την ευκαιρία όχι μόνο να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού, αλλά και να θαυμάσουν από κοντά το μοναδικό αυτό έργο τέχνης που συμβολίζει την οικουμενικότητα της Φλόγας, την Ειρήνη και την Ένωση των Λαών.
Η Ολυμπιακή Δάδα Παρίσι 2024 σχεδιάστηκε από τον Γάλλο γλύπτη Ματιέ Λεανέρ (Mathieu Lehanneur) και συνοψίζει το πνεύμα του Παρισιού 2024 σε τρεις θεματικούς πυλώνες: την ισότητα, το νερό και την ειρήνη.

Το μήνυμα της ειρήνης και της ενότητας που πρεσβεύει παραδοσιακά η Ολυμπιακή Φλόγα, φέτος συνοδεύεται από το μήνυμα της βιωσιμότητας, καθώς η Δάδα είναι κατασκευασμένη από 100% ανακυκλωμένο ατσάλι, μηδενίζοντας το ανθρακικό αποτύπωμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μόνιμη έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, δίπλα στο έκθεμα της Ολυμπιακής Δάδας Παρίσι 2024, εκτίθεται και η μασκότ των Αγώνων, ο μικρός φρυγικός σκούφος, χαρακτηριστικό σύμβολο ελευθερίας για την Γαλλία και τον κόσμο.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, το οποίο στεγάζεται εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall δημιουργήθηκε από τη LAMDA Development με στόχο να προάγει τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού και να αναδείξει, μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία των Αγώνων, την άρρηκτη σχέση μεταξύ Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Για να παρακολουθήσετε τις δράσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, ακολουθήστε το Μουσείο στο Facebook και στο Instagram.
Μάθετε περισσότερα για το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας στην επίσημη ιστοσελίδα του https://athensolympicmuseum.org
 
Σχετικά με το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας
Φορέας λειτουργίας του Μουσείου είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του Ολυμπιακού Μουσείου ήταν μια πρωτοβουλία της Lamda Development S.A. Το Μουσείο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων. Στόχος του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας είναι να κοινωνήσει τις Αξίες του Ολυμπισμού, να αποδώσει Φόρο Τιμής στους φορείς και τους αθλητές, να εμπνεύσει, να αναδείξει τη συνέχεια της Ολυμπιακής Ιστορίας και τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας σε αυτήν. Όραμά του είναι μέσα από τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές του δράσεις να αποτελεί μια εστία Ολυμπιακής Εκπαίδευσης και ανάδειξης της άρρηκτης σχέσης μεταξύ Πολιτισμού και Αθλητισμού.
www.athensolympicmuseum.org/

Σχετικά με τη LAMDA Development  
Η LAMDA Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων. Ο Όμιλος LAMDA Development διαδραματίζει κατεξοχήν σημαντικό ρόλο στον κλάδο των μεγάλων εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων στην Ελλάδα και έχει επενδύσει στην ανάπτυξη οικιστικών κτιρίων και γραφείων κυρίως στην Ελλάδα, καθώς και σε χώρες της Ν.Α. Ευρώπης. Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου περιλαμβάνει τέσσερα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens, Golden Hall και Designer Outlet Athens στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη), οικόπεδα προς ανάπτυξη και τις Μαρίνες Φλοίσβου και Αγίου Κοσμά (Ελληνικό) καθώς και τη Μαρίνα Μεγάλων Σκαφών (mega yacht) στην Κέρκυρα. H LAMDA Development έχει αναλάβει την ανάπλαση της έκτασης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά (η ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού καθώς και η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου), η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Ιδρυτής και κύριος μέτοχος της εταιρείας είναι ο όμιλος Λάτση.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Βρετανοί ψηφίζουν σε σπίτια, εκκλησίες και παιδικούς σταθμούς - Ένα βήμα πριν την εξουσία οι Εργατικοί μετά από 14 χρόνια

«Ήταν σαν αδέρφια»: Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη


Mητσοτάκης: Εντυπωσιακή η μείωση της ανεργίας, έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα




 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης