H κίνηση της χρονιάς - Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοβ και υπογράφει πενταετές συμβόλαιο για 17 εκατ. ευρώ!

H κίνηση της χρονιάς - Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοβ και υπογράφει πενταετές συμβόλαιο για 17 εκατ. ευρώ!

Μετά από μια σεζόν στο NBA ο Σάσα Βεζένκοβ θα φορέσει και πάλι την φανέλα του Ολυμπιακού - Θα γίνει ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του συλλόγου μετά τον Τζος Τσίλντρες

5908237
Το πολυαναμενόμενο deal για τον Ολυμπιακό πήρε... σάρκα και οστά.

Ο Σάσα Βεζένκοβ είναι και πάλι παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Βούλγαρος φόργουορντ επέλεξε να φορέσει ξανά τα «ερυθρόλευκα», επιστρέφοντας στην Ευρώπη μετά από μία σεζόν στο NBA και στους Σακραμέντο Κινγκς. 


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctqy8gjiedvl)


Κλείσιμο
Η ανταλλαγή που τον έφερε στο Τορόντο από το Σακραμέντο άνοιξε τον δρόμο.

Sasha Vezenkov | Best Plays | 2022-23 Turkish Airlines EuroLeague




Ο Βεζένκοβ θα μείνει ελεύθερος από το συμβόλαιο που τον δεσμεύει στο NBA. Πλέον θα τοποθετηθεί στη λίστα των waivers για τις επόμενες 48 ώρες και φυσικά θα πιάσει λιμάνι. Επέλεξε ήδη την επιστροφή σε ένα οικείο περιβάλλον.

Εκεί όπου μεγάλωσε ως παίκτης και έγινε MVP της EuroLeague, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός τον έπεισε να πει το «ναι» με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο 17 περίπου εκατομμυρίων για τα επόμενα πέντε με τα 13 από αυτά να είναι εγγυημένα όπως και τα 4 πρώτα χρόνια της συμφωνίας.

Στο deal, υπάρχουν οψιόν για να παραμείνει παίκτης των Πειραιωτών μετά από αυτήν την τετραετία. Συμβόλαιο, μάλιστα, που τον κάνει τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο στο τμήμα του συλλόγου, πίσω μονάχα από τον Τζος Τσίλντρες. Ο Αμερικανός είχε υπογράψει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2008 αντί 20.000.000 δολαρίων για τρία χρόνια!

Την περασμένη σεζόν σε 42 παιχνίδια με τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς μέτρησε 5.4 πόντους με 37.5% στο τρίποντο, 2.3 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ.

Sasha Vezenkov Drops CAREER-HIGH in W over Phoenix | 12.8.23



Ο Βούλγαρος φόργουορντ που ξεκίνησε από τον Άρη την καριέρα του στην Ελλάδα, έπαιξε εν συνεχεία στην Μπαρτσελόνα και από το 2018 έως το 2023 ήταν μέλος του Ολυμπιακού. 

Με την ομάδα του Πειραιά κέρδισε 2 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Ελλάδας και τον οδήγησε στο Final-4 της Euroleague το 2022 και το 2023. Το 2023 μάλιστα ψηφίστηκε MVP της Euroleague πριν αποδεχτεί την πρόταση των Κινγκς για να περάσει τον Ατλαντικό. 


Για την απόκτηση του Σάσα Βεζένκοβ κινήθηκε και ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» θέλησαν να τον κάνουν... Μίδα, δίνοντάς του συμβόλαιο αξίας 20 εκατομμυρίων για πέντε χρόνια.

Θυμίζουμε ότι ο Βεζένκοβ είναι Βούλγαρος αλλά έχει κυπριακό διαβατήριο. 

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Βρετανοί ψηφίζουν σε σπίτια, εκκλησίες και παιδικούς σταθμούς - Ένα βήμα πριν την εξουσία οι Εργατικοί μετά από 14 χρόνια

«Ήταν σαν αδέρφια»: Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη


Mητσοτάκης: Εντυπωσιακή η μείωση της ανεργίας, έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης